»Biografije - Biografije gitarista - Ex-Yu gitaristi - Toni Lović
»Zabranjeno pušenje
  https://www.gitare.info/page.php?id=9974

Autor: Mustafa Curic, Dodano: 19-01-2009 23:01.
Toni Lović BIOGRAFIJA

Prvi nastup davne 1986 30.05 u legendarnom Omladinskom klubu u Slavonskom Brodu sa grupom "Speed spin". 1988 osnivam grupu "Sauron" zajedno sa pjevačem Kostom. Tijekom sljedeće dvije godine band je odsvirao veliki broj koncerata što po Brodu tako i bivšoj Yugi svirajući samo autorske pjesme tada su i nastala dva demo snimka na kojima je zabilježen tadašnji autorski rad banda (nažalost ja ih više nemam a ako ih netko ima neka mi se javi). Kroz band su u to vrijeme prošli mnogi ljudi kao što su bubnjar Zoran Vlasac, gitarista Hrvoje Bilić, gitarista Alen Derkač,a okosnica smo bili Kosta, basistica Tamara Stipić, bubnjar Adnan Sehovic i ja.
1991.g Kosta seli u Zagreb a za njim dolazimo bubnjar Zlatko, Ludwig, Arso i ja te ponovo okupljamo ekipu, o da zaboravio sam da je i Tamara već bila u Zagrebu, a bandu se priključuje i Danijel Lastrić Midi i gitarist Luketić, Tomislav, Lux. Band je prvi puta ozbiljno zamjećen na gostovanju na Otv-u u emisiji "Klupica" gdje je live nastupom koji je trajao oko sat vremena fascinirao gledaoce. Novi materijal nastaje na egzotičnim lokacijama i uvjetima te se snima u studiju The best a produkciju potpisuje poznati producent Denycen. 1993.g za Croatiu records izlazi i debitantski album Better tommorow. Postava banda u to vrijeme je bila Kosta vokal, Lux gitara, Tamara bass,Tomislav stimac Toca bubanj, Midi klavijature i ja gitara.

Nakon velikog broja koncertnih nastupa od "Doma sportova" preko stadiona "Kantrida" do bezbrojnih nastupa u poznatom zagrebačkom rock klubu "Saloon" bend se raspada . Ja počinjem svirati sa "Hard timeom" i s njima odlazim na francusku turneju tri tjedna. 1996.g sa "Hard timeom" snimam njihov 2. album "Kad poludim". 2005.g sa "Hard timeom" snimam i treći album "No3" koji izlazi godinu kasnije. Odsvirali smo zajedno nebrojen broj koncerata, velikih i malih klubova, šatora i svakakvih čudnih mjesta.
Tri godine ranije počinjem suradnju sa Darkom Bakićem i osnivamo grupu "Buđenje" koja na žalost nikad nije zapravo i zaživjela. Kod Marijana Brkića u studiju snimamo prvi album "Lipo vrime" nakon kojeg sam bio nominiran za nagradu status kao najbolji rock gitarista (mislim da je u pitanju 2003.g)a dvije godine kasnije snimamo i drugi album "Kosti i tilo".Nakon toga se razmimoilazimo pogledima kako dalje i na koji način te prepuštam sve njemu da on odluči a ja se lagano povlačim iz priče.

2004.dečki iz "Pušenja" tj Bleka me zove da im odsviram gitare na jednoj pjesmi i tu počinje moja suradnja sa njima .Prvo sviram kao zamjena dok si ne nadu gitaristu a s vremenom mi se svidjelo pa evo i dan danas sviram s njima a u međuvremenu smo snimili i dupli album "Hodi da ti čiko nešto da".
Napokon snimam i svoj solo materijal 2006/2007 tu u studiju "Plavi film" gdje i radim, naravno to je gitaristički album ,mada moram priznati da sam se suzdržavao nepotrebnog sranja tj. suvišnog soliranja. Na materijalu su mi svirali Nenad Mlinarić Mlinka bubanj,Trpimir Jerković klavijature i Roki bass.
Moram izdvojiti neke meni drage projekte na kojima sam svirao kao sto su duet Arsena Dedica i Denycena, Leteći odred album razglednice, Patareni dva albuma,Alen Islamović jedan studiski album i zagrebački koncert u Otv domu sa sjajnim bandom koji je sniman za dvd, gostovanje na albumu Galdarije (inaca meni jedan od dražih bandova) itd. Nemogu a ne spomenuti suradnju sa Marijanom Brkićem Brkom kod koga sam jedno vrijeme radio u studiju i od koga sam naučio raditi na Parisu i ne samo to (Brk svaka ti dala) i to je za sada to ukratko.

Oprema

Gitare

Fender Stratocaster black classic floyd rose usa rosewood
Fender Stratocaster white classic floyd rose usa maple
Fender Stratocaster Richie Sambora USA ( white )
Hamer Steve Stevens USA with EMG 89'
Yamaha Lj16 Handcrafted acoustic guitar
Suzuk Vintage acoustic guitar


Setup

WAH DUNLOP CRY BABY
BOSS DISTORTION DS1 (koji je uglavnom u poziciji BYPASS)
DIGITECH WHAMMY2
EGNATER IE4 TUBE POWERAMP
ROCKTRON REPLIFEX GUITAR EFFECTS PROCESSOR (uglavnom bypass)
MESA BOOGIE 50/50 TUBE GUITAR POWERAMP
MARSHALL 1960 STEREO BOX LOADED WITH 4 CELESTION VINTAGE 30
MARSHALL 1960 STEREO BOX LOADED WITH 4 CELESTION GREENBACKS 25W
ROCKTRON 112S BOX LOADED WITH 1 CELESTION VINTAGE 30 8 OHM
ROCKTRON 112S LOADED WITH 1 CELESTION GT75 8 OHM
BACK UP
CARVIN QUAD X AMP 4 CHANEL TUBE GUITAR PREAMP
ROCKTRON INTELLIFEX LTD 24 BIT DSP EFFECTS PROCESSOR (ova dva su za slučaj da nešto rikne ili za posebne zahtjeve)
STRINGS 009-042
PICKS HEAVY 1.00 mm (fender)
PICK UPS DIMARZIO PAF, FENDER TEXAS SPECIAL, EMG 89
TUNER KORG
RACK RINO CASES
GUITAR CABLES KLOTZ MATTHIAS JOBS ROCKMASTER


Preuzeto sa www.tonilovic.com, prilagodio Mustafa Ćurić

Preuzeto sa: Gitare.Info