»Recenzije - Recenzije Gitara - Washburn Wi66PRO
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=9908

Autor: Brada, Dodano: 18-01-2009 09:10.
U zadnje vrijeme se dosta govori o ovom modelu, neki sa skepticnim tonom, neki nisu ni probali al misle da znaju a neki jednostavno zele informacije iz prve ruke pa uzivajte :)

Slikice:















Specifikacije sa sluzbene stranice (za neke stvari ionak neznam hrvatske izraze pa nek bude na engl):


WI 66PRO

* Mahogany body
* Bound, carved flame maple top
* Mahogany set neck
* Fingerboard radius 14"
* Nut width: 43mm
* Bound rosewood fingerboard
* Bound headstock
* Pearl wing inlays on fingerboard
* Seymour Duncan® '59 reissue pickup in the neck
* Seymour Duncan® Custom Custom pickup in bridge
* 3 way toggle Switch
* Speed knobs
* Exclusive VCC control
* Tune-o-matic bridge with stop tailpiece
* Exclusive Grover® 18:1 gear ratio tuners
* Buzz Feiten Tuning System™
* List Price: $1,299.90
* Case: GB4 Included
Colors: Flame Honey Burst, Flame Tobacco Sunburst




IZRADA:

Tijelo i vrat od mahagonija spojeni set-neck izvedbom iliti klasican Les paul dizajn. Drvo je masivno i tesko te uopce nesumnjam da je pravi mahagonij, te izgled drveta otraga mi tako sugerira no nisam nikakv strucnjak- za takve stvari najbolje odnjet nasim graditeljima gitara koji bi odma znali rec o cem se radi :)
Izrada je kako bi ja rekao deluxe, sve je jako dotjerano, pragovi savrseno postavljeni, binding na tijelu,vratu i headstocku izveden bez ikakve greske, MOP na inalayevia i headstocku (recimo kod Jackson gitara ide samo na USA seriju) itd. Uglavnom izgled kod ljudi prvo budi dva pitanja- kolko dodje? i - kak tak malo?
Osobno bi volio da je hvataljka ebony umjesto rosewood al za tu cijenu bilo bi smijesno ocekivat jos i to.
Eto neznam sta jos reci- ja na svom primjerku nisam uocio nijednu manu ili pogresku u izradi.



HARDWARE / ELEKTRONIKA:

Hardware je po meni odlican- jako precizne Grover 18:1 stimalice, standardni tuno-matic briđ i odlicni Seymore Duncan pikapovi - Custom custom na briđu i fenomenalni 59' na necku, po meni savrsena kombinacija za tu gitaru. Od potenciometara su tu dva volume pota sto je meni osobno fenomenalno jer volim imat jedan stisan a jedan pojacan radi naglih varijacija prebacivanjem switcha, zatim dvije tonske kontrole al malo netipicne, naime radi se o VCC (mislim da bi to bilo voice contour control), uglavnom radi tako da simulira single coilove al bez splitanja pa stoga na taj nacin radi besumno.Nista spektakularno ali nije losa stvar. Kritika za volume potove a to je da imaju najvecu osjetljivost izmedju 0 i 1, i po meni to nije bas najbolje rijeseno, no preptostavljam da ljudi koji setupiraju gitare mogu to rijesit promijenom potova ili tako nesto (Strat04 molim nadopunu za to)
Gitara se nerastimava i sve je kako treba. To je po meni i najveca prednost sta sve radi (osim volume pota) kako treba i nema potrebe mjenjat nista, ni pikapove ni masinice ni ista trece sto je inace velika boljka gitara tog cjenovnog ranga.




ZVUK / SVIRLJIVOST / ERGONOMIJA:

Sto se tice zvuka u sto god sam ju ukopcao zvucalo je jako dobro, bilo kanta od pojacala ili dobar lampas ili guitar rig. Ima jedan zdravi organski zvuk kako na suho tako i "ukopcana", alnico + mahagonij meni ubojita kombinacija, pa idemo redom: bridge pikap- dosta svijetao zvuk s obzirom na mahagonij s jako puno low enda sto rezultira onim nekim growlom na dobrom pojacalu.Ukratko jako masno na distorziji i živahno na cleanu, sa VCC kontrolom na nuli dobija se onaj stratovski twang no nista sto bi moglo konkurirat pravom stratu, pravim strat fanovima ionako nije ni namjenjena ova gitara. Medju poziciju inace nikad ne koristim na gitarama pa nema smisla da ista o njoj pisem.
Neck pikap- meni osobno je 59ka pravi dragulj hehe, uzasno organska i puna tog paf karaktera, odlicna na cleanu i distorziji, dok za bluzere nema dileme koji ce im se vise svidjet, njima imam osjecaj nebi ni trebao switch posto ce ionako cjelo vrijeme bit na ovom pikapu :) Uglavnom meni osobno najdrazi pikap opcenito dosad. Sustain fenomenalan sto se uostalom i ocekuje za ovakvu gitaru, drvo odlicno rezonira i na suho ima takodjer predivan ton.
Sto se tice ergonomije, ima jedno poboljsanje u odnosu na gibsonov les pual a to je (kao sto se i na slici vidi) spoj vrata i tijela koji je odlicno rijesen tako da uopce nema one boljke sto se tice dostupnosti visokim poljima. Vrat je definitivno dosta tanji nego Gibsonov i meni jako odgovara, no to je nesto sto svako za sebe mora probat. Ona glavna boljka - tezina - je naravno jos uvijek tu no to je nesto sto se nemoze izbjeci i na sto su navikli ljubitelji LP gitara.




ZAKLJUČAK:

Sto se tice ove moje ja stvarno nisam uspio nac osim volume pota nijednu zamjerku, sve je kako treba ukljucujuci i sound (sto je nekako najbitnije). Po meni ovo je best buy u hrvatskoj jer rijec je o smijesnoj cifri za takvu gitaru, a i pohvale audio pro-u na cijeni posto u americi dodje oko 700-750 dolara, sto bi reklo da placamo ko i ameri - tesko za povjerovat zar ne?

Preuzeto sa: Gitare.Info