»Recenzije - Recenzije Albuma - Hard Time - Live In Jabuka
»LIVE album zagrebačkog hard rock benda!
  https://www.gitare.info/page.php?id=9758

Autor: Gitare.Info, Dodano: 01-01-2009 14:08.
Odnedavno je u prodaji novi LIVE album zagrebačkog hard rock benda HARD TIME.

HARD TIME – LIVE IN JABUKA


Album je zanimljiv korisnicima ove stranice iz više razloga. Prvo, to je live album domaćeg hard rock benda, što je zapravo rijetkost i kuriozitet.
Drugo, svirka je jako dobra.
Treće sadašnji gitarsit Hard Time-a je virtuozni gitarist Ivan “MIHA” Mihaljević koji je otvarao za Paul Gilberta, svirao s Les Paulom i čiji je solo album Sandcastle u prodaji već koliko mjeseci.
Četvrto Miha svira mnogo pjesama koje su svirali njegovi prethodnici koji su isto odlični gitaristi.
Da ne duljim, ovo je live album koji krene i završi u hard rock ritmu. Motori, Jack Daniels, žene stil rock ‘n’ roll-a. Dan ovakve glazbe sigurno neće ostati ravnodušan.
Publika nije ostala ravnodušna. Jabuka je legendaran rock klub i jedna od rijetkih alternativnih oaza u Hrvatskoj.

Album počinje u maniri Paul Gilberta pjesmom “Ja sam ono što plaši te” koju zna svaki fan Hard Time-a. Svirka je žestoka, Miha jako dobro solira. Majkl i Davor kao ritam dionica drže stvari na okupu. “Hoću sam i hoću sve”. Riff do riffa, publika pjeva. Dobra atmosfera. Htio bi naglasiti odlično odrađen posao pratećih vokala gdje se Miha pokazao i kao pjevač. Tu je i hit “Ain’t no money” koji se svojevremeno vrtio i na MTV-u. Novo izdanje ove pjesme je ono što su čekali svi fanovi Hard Time-a. Album nastavlja u istom tonu do kraja 20. pjesme. Svirali su hitove poput “Nema povratka” ili “Ja nisam normalan”. Baš straight-forward-rock-n-roll. Miha je donio jedno osvježenje soundu Hard Time-a jer doprinosi u svim sferama, a ima vještine. Neke pjesme su dobile novo ruho, a Miha se u svemu tome jako dobro snašao. Hard time danas zvuči zrelije i punije nego na starim studijskim albumima i to je konačno zabilježeno i ovjekovječeno na CD-u. Produkcija je jako dobra pogotvo za live album i cijeli producentski tim je jako dobro odradio svoj posao.
Na albumu gostuje Krešo Oremuš na pjesmi “Deja Vu” gdje je svirao svoje dionice preko čvrstih riffova Hard Time-a.
Na albumu također gostuje jedna od rijetkih rock pjevačica u Hrvatskoj, zakleta metalka kaštelanka Emina Arapović koja je otpjevala duet “Radostan dan” s Pištom i dečkima.
Novitet na albumu je nova pjesma “Šta je koga briga” koja će se naći na novom studijskom albumu Hard Time-a koji se očekuje sljedeće godine kada Hard Time postane punoljetan.

Do tada naš site u suradnji s Hard Timeom organizira nagradnu igru u kojoj možete osvojiti pravi poklon koji će vam “otežati” novu godinu, a to je CD “Live in Jabuka”. Sretna nova!

KAKO SUDJELOVATI?


Jednostavno! Sve što trebate napraviti je pretplatiti se na naš newsletter : Pretplati se na newsletter!
Nagradna igra počinje danas (01.01.2009) i traje do 10.01.2009. Pobjednika ćemo kontaktirati na mail koji je dao u svojoj registraciji, kako bi nam dao podatke na koje ćemo poslati nagradu. Proglašenje pobjednika bit će u subotu 17.01.2009.

Sretno!Intervju s Ivanom Mihaljevićem možete pročitati ovdje:
Ivan Mihaljević

Preuzeto sa: Gitare.Info