ZADNJE NA FORUMU
 • Klasična gitara - izbor izmedju 3 modela

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 11-07 19:03

  Odgovora: 39

  Pogleda: 2762

 • Offline

  Komentirao: pekki

  Datum: 11-07 13:52

  Odgovora: 87

  Pogleda: 3857

 • Podešavanje intonacije

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 10-07 22:19

  Odgovora: 9

  Pogleda: 148

 • Glamov muzički kutak

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 10-07 21:24

  Odgovora: 91

  Pogleda: 6344

 • USB audio interface

  Komentirao: Ivan Horvat

  Datum: 10-07 09:32

  Odgovora: 28

  Pogleda: 592

 • Mikrofonicna lampa

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 07-07 22:58

  Odgovora: 7

  Pogleda: 252

 • Crimson descendant artist (poslastica i ekskluziva)

  Komentirao: Strat04

  Datum: 07-07 20:40

  Odgovora: 2

  Pogleda: 103

 • Pitanja i prijedlozi o recenzijama....

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 07-07 12:21

  Odgovora: 9

  Pogleda: 193

 • David Gilmour

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 06-07 17:17

  Odgovora: 1015

  Pogleda: 215831

 • Treble Bleed Mod

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 15:45

  Odgovora: 0

  Pogleda: 23

 • Podforum "Modifikacije i nadogradnje"

  Komentirao: motörhead

  Datum: 06-07 14:24

  Odgovora: 0

  Pogleda: 67

 • Fender strat MIM humbucker pickup odabir

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 11:47

  Odgovora: 3

  Pogleda: 94

 • Boss CE-5

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 11:11

  Odgovora: 3

  Pogleda: 70

 • Laney Linebacker 50 Reverb

  Komentirao: Strat04

  Datum: 06-07 09:58

  Odgovora: 0

  Pogleda: 34

 • Laboga Studio Reverb

  Komentirao: Strat04

  Datum: 06-07 09:51

  Odgovora: 2

  Pogleda: 57

 • Peavey V-Type NTB TR

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 09:38

  Odgovora: 1

  Pogleda: 51

 • Njen oprostaj - Ljuba Alicic - Cover

  Komentirao: nercibald

  Datum: 04-07 22:28

  Odgovora: 2

  Pogleda: 73

 • ProCo RAT

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 04-07 16:50

  Odgovora: 4

  Pogleda: 75

 • Metallica - Death Magnetic

  • Datum:   16-09-2008 18:43
  • Autor:   Guitar 360
  • Ispiši   Stranicu
  Ovo je zapravo vodič za slušanje Death Magnetica.Tako da se upoznati s Metallicom znaju protiv čega imaju posla, a za mlade koji nisu upoznati da znaju da ovo nije «the shit», nego da je samo shit. Naravno ovo su moji pogledi na album od Metallice. Možda netko drugi ima drugačije mišljenje, ali mislim da je fer da ja imam svoje. A u komuniciranju s ljudima, mislim da moje ne odudara previše. Trebam napomenuti da sam ja metalac i da sam fan Metallice. Nemam ih razloga mrziti. Jer da ih mrzim ne bi imao 9 ogrinalnih cd-a (skoro 200 eura) niti nekoliko orginalnih video kaseta (dodaj jos 20 eura), niti 5 orginalnih dvd-ova (live shit na kaseti i live shit na dvd-u, molit ću lijepo dodaj jos 150 eura). Tako da ovo nije nekakva HATE recenzija, nego recenzija fana. Moram reći da momentalno nisam previše ponosan što sam fan Metallice. I otac narkomana voli svog sina, ali kada peti put ukrade video, tati je potpuno jasno da mali mora ići van.
  Kerry king je bio u pravu. Metallica je momentalno sinking ship, a Rick Rubin kao vrhunski producent im nije u tome pomogao.
  Najveće razočaranje, prije nego što sam čuo album, je što OPET nisu snimili studijsku verziju «No leaf clover».
  Album ukratko: Duge pjesme koje nemaju smisla.
  Album u malo dulje: Kao da su kombinirali neke djelove svojih najboljih pjesama i onda ih lijepili zajedno bez paženja na smisao i kontekst. Dakle hrpa dugih pjesama koje su kombinirane od nekih dobrih starih pjesama. Međutim, to je kao da se miješa zajedno više dobrih stvari. Dakle kaladont je dobra stvar. Tuna je isto dobra stvar. Sladoled je isto dobra stvar. I tobasco je isto dobra stvar. Međutim kada to sve spojiš zajedno onda dobiješ ljutu tunu sa sladoledom koji miriše po mentolu.

  Naime čitam po netu kako je to dobar album. Kako je to nasljednik justice-a. Kako neke pjesme vuku na One. Kako je to vrh. Kako se Metallica vratila. Kako je to sve zajedno dobro. Kako je to žestok i kvalitetan album. A meni je to sve malo smiješno, a u isto vrijeme žalosno. To po meni nikako ne spada u kategoriju dobrih albuma. Sigurno nije nasljednik justice-a. Niti jedna pjesma ne vuče na One, jer je One pjesma, a ovo su uratci. To sigurno nije vrh za nikoga tko zna odsvirati 3 akorda. Metallica se nije vratila, samo su još više zaglibili u neke svoje sheme. To uopce nije dobro. I dok žestok možda album je, sigurno nije kvalitetan.

  Za one kojima se da čitati, evo vodiča:

  1. This was just your life.

  Počinje s otkucajima srca. Traje 7 minuta. Onda se polako ubace tiho instrumenti, pa onda zvekne riff kao da te netko gađa ciglom. Ali do 1:30 nema ništa što bi me razbudilo. Nakon 1:30 počne riff i super je. Lars upada s duplom pedalom. Strofa nije nešto, ali nije loša. Bridge zvuči kao System of a down. Refren je ala metallica. Ali nije nešto. Solo zvuči kao Kirk na default postavkama. Pjesma je dosadna. Krš je to veliki. Sve u svemu loše.

  2. The end of the line

  Pa čim je krenula pjesma odmah nisam bio oduševljen. 8 minuta. Dijelovi ritmizacije na početku su simpatični, ali onda ritam stane. I onda opet krene riff koji nije baš nešto. I opet ponovi strofu. James cvili. Onda krenu nekakva harmoniziranja izmedju cijelog benda, a to ne valja. I onda samo upadne Kirk i smeta mi životu sa svojim dosadnim solažama. A wah mu ne pomaže da me uveseli. Opet nekakve ritmizacije. Dosadno je. Pjesma stane oko 6 minuta. Sve se utiša. Hetfield pjeva c frazu. Ne znam. Onda se opet ubace instrumenti. Sve mi to zvuči kao loš System of a down sa lošijim pjevačem nego Serj.

  3.Broken, beat and scarred

  Takav sam ja imao feeling kada sam ju slušao oko 6 i pol minuta. Blentavi intro se pretvori u nešto slušljivo, pa onda opet krenu s nekakvim riffom, pa hetfield pjeva. A strofa je dosadna. Mislim da je to kriva melodija vokala. Mislim da je tekst krivo složen. A hetfield mi zvuči malo blentavo uz to. Pa opet neka ritmiziranja u solu, pa onda upadne kirk i opet zagadi to sve dodatno. To je stvarno naporno za slušati. Piša mi se od njegovog sola. Opet se vrati na tekst i pila me. Dosta mi je ove pjesme za cijeli život.

  4. The day that never comes

  Isto 8 minuta. Stvar počinje znaimljivo. Bubnjevi zvuče užasno. Uglavnom ova pjesma zvuči više kao unforgiven, nego unforgiven 3 (o kojem ima kasnije). Nakon minutu i 27 krene tekst. A recimo tekst je ok. I spot je dobar. Ali mi je dosada živa pjesma. Neću je isto nikada slušati solo. Nekako mi zvuči pjesma kao ono kada se najedeš francuske salate za Božić da ne možeš disati i onda ti još netko isfura nekakve šaum šnite i tjera te da ih jedeš. Previše je ovo St. Anger i Reload da bi bila dobra. Nakon 5 minuta krene kao solo s ritmiziranjem. A to je kao da slušam children of bodom ili dragonforce. Grozno. Totalno ne-metallica. Pa onda krene još jedan dio oko 5:47 koji ne valja ništa. A lars je dosada živa na bubnjevima. Pa onda još pola minute ritmiziranja. I sve je dosadno i previše dragonforce. Nakon 6 minuta i 28 sekundi krene solidan solo. Solo je baš ok, ali ovo okolo tog sola je u banani uključujući i kraj koji zvuči malo previše «herman li dok svira pacmana». Pjesma završava naglo svirkom. Nema teksta zadnje 3 minute. Uglavnom stvar je dosadna. Drago mi je da je završila.

  5. All nightmare long

  8 minuta. Stvar kada krene nije loša. Na introu se čak nešto kuha opasno. Samo što se to isto pomalo vuče, ali im dopuštam. Ima tu i thrasha i heavy-a i malo St. Angera, ali sve u svemu nije lose. Krene strofa. Hetfield malo zvuči ko papak, pa onda malo produbi glas, pa onda opet zvuči kao papak. Strofa nije reprezentativna, već odrađenja. Refren je kao opasan, ali zapravo nije. Nakon refrena opet si malo jam-aju. A onda to preraste opet u tu ne baš dobru strofu i refren. Nakon toga kreće nekakav solo koji nije loš. I onda nam eto Kirka koji solira brzo po svom običaju. Iz toga malo ritmiziraju, sviraju riffove neke koji nisu nešto. Hetfield se zadere 1234, pa onda krene drugi dio sola, pa lars lupa po duploj pedali, ali sve zajedno to ništa ne valja. Neću to opet slušati. Nema želje. Ništa me ne vuče. Opet malo stanu. Uglavnom, pa opet se vrate na tekst i pjesma završi hetfieldovim deranjem i ritmiziranjem.

  6. Cyanide.

  Ovdje isto ima nekih zgodnih dijelova gdje zazvuče dobro (pri čemu najviše mislim na početak refrena), međutim sve zajedno ne valja. Svako malo se nešto strga u pjesmi i onda krene nanovo. Preloši su im ti breakovi. Počinje sa nekakvim ritmičkim dijelom preko kojeg se kirk malo izdrkava sa wahom. Onda sami ostanu gitara i bass, pa se sa glavnim riffom ubaci gitara. Strofa je dosadna. Bridge je sve samo ne metal. Onda krene refren. Refren zvuči na staru metallicu, međutim kraj refrena je opet strgan. To ne vrijedi ništa. Nevjerojatno koliko mogu zasrati. Onda se opet ponove dosadna strofa i zasrani refren. I onda ide malo izlomljene gitare i bubnja.
  Odjednom sve to stane i krene jedan dio C fraze (na kojem su trebali bazirati cijelu strofu, a ne pjevati gluposti). Taj dio je super, pa ga malo kirk začini Egiptom iz nekog razloga, pa se opet vrati u ovaj bolji dio. Pa onda kirk nateže gitaru i maltretira mi uho. Pa onda on i james malo harmoniziraju. Pa stvar stane. Pa onda opet pjeva strofu i refren. Ali kada uleti u tu strofu napravi neki retardirani zvuk kao da je pojeo nekakvu čokoladnu pjenu «Mmmmmm....». Vjerojatno je htio ispasti cool ili opasan, a ispao je samo sit. 6:39 Sve u svemu razocarenje.


  7.Unforgiven III

  A joj. Pjesma počinje s klavirom i orkestracijama. I to nije loše. Neki će reći da klavir nema šta raditi u metallici. Ja se ne slažem. Ja mislim da je to dobra ideja, međutim...
  Dakle opet je produkcija u komi i to namjerno. Kasnije se ubaci jos neki dio koji je dobar. Kada krene tekst iznenada, osjećam se kao da me netko ošamari. Tekst ima blentav aranžman. Mislim možda i nema, ali hetfield pjeva nekako trulo, a gitare me uopce ne odusevljavaju, vec nerviraju. Bridge je isto tako blentav. Refren je možda najbolji dio cijele stvari. Refren je miran. Nema gaženja u njemu. Dakle nekakav nastavak unforgivena 1. Međutim to mi se ne da slušati. Nekako mi se čini da je unforgiven bio mrak, unforgiven 2 isto mrak, ali u nekoj svojoj posebnoj kategoriji. A ovdje kao ima svega živoga, ali jednostavno ne valja. Pjesma ima glavu, ali nema rep.
  Solo je dijelom ok, ali dijelom je truli. Wah je tu naravno. U svakom slučaju, ovo je loša pjesma. Očekivao sam više od unforigivena 3. Pokvarlili su unforgiven. Napravili su skoro 8 minuta osrednje pjesme. A da to nije napravila metallica, ja sam uvjeren da to nitko ne bi slušao.  8.The Judas Kiss

  Dakle ovo je najviše «stara Metallica» pjesma na cd-u. Prvih 20 sekundi je neki loš intro koji je skroz nepotreban u pjesmi. I dalje se nastavlja ono kombiniranje djelova koji nemaju puno smisla. Nakon tog intra pjesma krece s drugim introm. I kreće pjesma. Moram reći da nisam previše oduševljen riffom. Dosadan mi je, a zvuči «nova Metallica». Kada krene pjevati to nije toliko loše. Naime vokalno zvuči kao dobri stari james. Što je najbolje, čovjek pjeva. Ispjevava kiticu.
  Iz toga ne toliko dobro djelo te lupi u glavu stara Metallica. Refren je mrak, ako se mene pita. Istina ja bi promjenio bubanj, gitaru, miks i kraj refrena, ali ovaj refren je reprezentativan.
  Kasnije opet ima kitica pa refren. I onda se krenu igrati s lomljenjem riffova i jam-aju. I to mi sve djeluje malo izgubljeno. Po sredini pjesme Kirk preuzme stvar u svoje ruke i solira bez ikakvog razloga i pokrića. I to traje 35 sekundi, što je mnogo vremena za slušati dosadni solo. I onda iz tog sola ode u još 30 sekundi malo boljeg sola, ali svejedno je dosada. I onda napravi ono što je trebao napraviti ranije, a to je odsvirati 15-20 sekundi dobre solaže. I onda stane sve i krenu s nekom c frazom koja je napravljena preko nekog blesavog dijela koji neodoljivo podsjeća na St. Anger. Iz c fraze, stvar preuzme opet njegovo visočanstvo WAH ALMIGHTY Kirka Hammet. I opet svira bez pokrića. Wah je jadan opet protrpio dosta. Dijelovi sola zvuče dobro, ali solo kao solo je krš. Nakon tog sola opet počinje nekakav dio koji bi bio kao druga C fraza. To je isto totalno St.Anger. Dakle ne valja. I iz toga krene opet u refren koji je dobar. Pjesma bi bila bolja da samo 15 puta ponove refren i nakon recimo 10-og ponavljanja refrena da Kirk odsvira onih 15 sekundi solidnog sola. Pjesma traje 8 minuta. Mogla je proći sa 4-5 minuta komotno i bila bi bolja. Ne znam kome se dokazuju. Ispada da više Metallica ne zna šta bi sa sobom. Ne znaju se kontrolirati. Ne znaju više izbaciti ni isfiltrirati loše stvari.

  9. Suicide and redemption.


  Instrumental je. Pjesma je koncipitana od nekakva 3 djela. Kao prvi dio je suicide, drugi je nekakvi prijelazni period, a onda je kao redemption što bi bio nekakv pakao. Međutim odmah da najavim da nije to ono što bi trebalo biti.
  Stvar krene. Odmah nisam sretan. Taj sound gitare zvuči kao sve što metallica ne bi trebala biti. A bome ni bubanj nije ono što bi trebao biti. Taj prvi dio traje minutu i po meni je dosadan. Taj prvi dio mogu opisati kao «jam u kojem Lars složi nekakvu facu, gdje uvuče donju usnu pod gornje zubalo i svira kao da svira nešto podlo, dok s druge strane sobe stoji james koji je stisnuo usne i razmišlja kako ovaj riff putuje svemirom». Imam dojam da me lažu.
  I onda krene jedan dio koji presječe tu prvu minutu. Taj dio je skoro preuzet s albuma Hladnog Piva.
  I onda se opet vrate na gore opisani jam sa usnama.
  Onda krene nekakv bridge/refren. Taj dio mi zvuči totalno izgubljen. Od početničkih demo bendova sam čuo bolje riffove.
  Ugalvnom nakon 3 min i 10 sekundi opet naprave nekakvu heavy dionicu koja mi radi sve osim «oduševljava». Heavy dionica traje oko 30-35 sekundi.
  Pjesma lagano stane i krenu harmonizirati na gitari polako. Sigurno nisam oduševljen nakon 3 i pol minute dosade. A i to harmoniziranje koje traje jendo vrijeme lagano nije dobro. Imam dojam kao da su htjeli ponoviti onaj «lijepi» dio na master of puppetsu, ali ovo je ispalo užas. Na harmoniziranje se doda riff i malo opasniji bubanj. Ali sve zajedno mi zapravo iritira želudac. Ideje su punkerske, a ne metalne.
  Nakon tog dijela koji nema smisla nikakvog, oni odu u «Orion» i počnu isfuraviti neke egipatske solažice, ali to jednostavno ne zvuči. Taj solo je dosada pa istrzavanje koje se pretvori u samaranje wah-a preko ritma.
  Na 7:30 Lars uključi duplu pedalu i krene lupati, međutim tu mi padne na pamet ona dobra stara «ne možeš ulaštiti govno».
  Onda se još malo igraju, krene riff sa sredine stvari i pjesma lagano fade-a. I ova glupost traje 10 dugih, dugih minuta.

  10. My Apocalypse

  Ok. Naslov obećava. Pjesma traje 5 minuta.
  Riffovi nisu nešto. Nakon 30 sekundi krenu svirati thrash preko istog riffa. To ne valja. Zamislite kombinaciju onih dosadnih thrash bubnjeva i St.Anger preko toga. E pa to je ova stvar. U njoj se spominje ime albuma. Ali to ne pomaže pjesmi.
  Nakon skoro 2 minute pjesma stane. Krene riff i onda se baš krene sa pravim thrashom. Međutim to nije to. Nakon svega par stihova, James počne vrištati kao curica, a kirk onda krene cviliti sa gitarom. Ali taj solo je laž isto.
  Onda krene jedan dio koji je kao System of a down, a James krene pjevati preko tog dijela.
  Nakon toga pjesma se vrati na onaj početak. Thrash bubanj + St. Anger.
  Pjesma lagno crkne.

  Gdje si bio? – Nigdje Što si radio? – Ništa.

  Na kraju ustvari ne znam što da kažem. Predviđanja su bila istinita. Nešto je trulo u državi Danskoj, a to je Lars. Nikako ne preporučam kupnju cd-a. Ja ga neću kupiti. Ako bude nekakav koncert u blizini ili čak kod nas, neću ići jer će me upilati s dosadnim pjesmama. Poruka djeci. Ako želite slušati nekakav novi metal, onda kupite United Abominations od Megadetha. Prema Death Magneticu, United Abominations je remek-djelo. Na tom albumu se čak može nešto čuti. Ima čak i dobrih pjesama. Solidnija svirka i bolji opći dojam. A ako ste baš zapeli za metallicu, imate Master of puppets, ...And justice for all i Metallica (Black album). Okanite se ovoga.

  Ja sam uvjeren da jadni Rob Trujillo kada dodje doma malo predahne, sjedne na rub kreveta i uhvati se malo za glavu. Stvarno je tužno gdje je to došao. A što je najbolje on je momentalno meni u Metallici najsimpatičniji lik. Žalim čovjeka. Neću ovaj album slušati i trošiti na njega svoje vrijeme. Nemam želju da to sve opet čujem. Tužno. Možda je vrijeme da se stvarno ostave instrumenata. Lijepo u ormar staviti gitare i posvetiti se roštilju.

  Na kraju moj komentar na cijeli album je:

  Slični tekstovi

  » 128 komentara... Dodaj svoj!

  blaze kaže:

  No comment

  16-09-2008 19:42

  m0rtus kaže:

  Kažeš da nećeš kupit original. Kak si onda napravio recenziju? A ovo bi trebo bit neki kvazi-ozbiljni portal...

  Ovaj "vodič" mi se nije dalo čitat jer si očito nasro sve i svašta

  Album je ok, nije ride the lightning al je ok. Ali, to je samo moje mišljenje

  16-09-2008 20:31

  Hollowman kaže:

  Ja sam isto veliki fan Metallice, al jednostavno nisam downloadao album. Zašto? Zato što mi je dosta Metallice. Metallica je klasik, i naravno svi moraju preslušati MoP AJFA itd. Al jednostavno, neću da mi Metallica pokvari već stečeni dojam. Za mene je Metallica MoP, AJFA i Black album, pa čak i neke stvari sa Loada i ReLoada nisu loše, al dalje.... recimo da jednostavno nije "my cup of tea". Ne znam, svaka čast dečkima na ovoliko godina svirke i svakako bi otišao da njihov koncert. Oni su ipak legende metala, ako ne zbog St.Angera, onda zbog ranijih albuma. Ovo su po mom mišljenju zadnji vapaji Metallice da ostave dobar dojam na svoju publiku i da napokon mogu ići u mirovinu. I potpuno ih razumijem. Svaka vam čast dečki, puno ste doprinijeli metalu u globalu, al lagano se približava kraj, sviđalo vam se ili ne. Živjeli :drinks

  16-09-2008 20:40

  Dragon Slayer kaže:

  mortuse. napravio je recenziju tako da je album skinuo s neta i poslušao ga jel moraš imat original da praviš recenziju. Slažem se sa Guitar360. Album je mogao bit puuuno bolji. Al ko voli nek izvoli

  16-09-2008 21:32

  Mr_clarence kaže:

  Definitivno se osjeti pomak od st.angera, ali ovo je ipak krš. Živcira me zvuk. Eee, kud jemetallica otišla...

  16-09-2008 22:32

  MusicOnly kaže:

  prvo : hahaha.. mnogi su rekli da ih cover albuma podsjeća na čmar, a eto, guitar360 je dodao ono što je falilo na coveru..

  kao drugo, mortuse, ne znam ja di ti živiš.. album je odavno "pušten" i već su ga svi fanovi preslušali a među njima i ti tako da ti ovaj komentar ne stoji na mjestu.. nemoj kenjat po portalu, jer koliko ja vidim ovdje nigdje nije stavljen link za download navedenog albuma, znači kvazi priče ovdje nemaju mjesta.. to što si se ti našao uvrijeđen, nije moj problem..

  treće: album je takav kakav je.. zar ste ozbiljno mislili da će to bit "stara metallica"?? LOL

  guitar360, svaka čast.. definitivno tvoj stil.. moramo uskoro na kavu, sad mi je slika žabe u glavi kak se drži za glavu.. :D

  16-09-2008 22:38

  doktorhaus89 kaže:

  hehehe, nisam ni očekiva bolju recenziju od čovika za kojeg je thompson svetinja. nadam se da je gitar360 admin ove stranice jer moraš biti stvarno debil da ovo staviš na naslovnicu.

  16-09-2008 22:38

  Young Guitar kaže:

  album nije odlican,mozda nije ni dobar,al na neki svoj nacin je ok...malo vuce na punk i tako te stvarcice,al jbg meni je u kad sam ga prvi put cuo bio ok,al sto ga vise slusam to mi vise ide na zivce i pjesme mi se cine nekako zivcano...metallica je imala odlicne albume,al ovaj nije jedan od tih,mozda je kreativan,al ne dovoljno,sve s njega smo vec negdje culi...metallica zivi na staroj slavi postignutoj na prvih 4-5 albuma....master of puppets rules

  16-09-2008 22:47

  texmex kaže:

  nisam poslusao album (niti mi se zuri)... ustvari, neda mi se...
  mozda kroz koji mjesec...

  16-09-2008 23:38

  texmex kaže:

  eee da.. recenzija je vrlo zabavna :D

  svaka cast!

  16-09-2008 23:38

  Guitar360 kaže:

  Thompson mi nije svetinja. I da ja sam admin. I ja bolju recenziju Death Magnetica nisam procitao, cak uz sve pogreske. Meni nije recenzija albuma ako mi za cijeli album piše nešto poput "Virtuoznost gitarista prisutna je u svim pjesmama". To pisu i za Stevie ray vaughana, Malmsteena i recimo Muse. Pa kako onda znati kakva je ta virtuoznost. Šta to govori o sviranju. MIslim s jedne strane meni je bed reci da "oni si sada malo jemaju", ali to je istina. napravili su preko k.... i takav tretman ce dobiti od mene.

  A ti misliš da novinari kupuju film na dvd-u ili kupuju kino kartu kada idu recenzirati film? Postoje novinarske projekcije.
  Album sam posudio. sasvim dovoljno. Makar mi realno nije ni trebalo. Mogao sam ga skinuti i recenzirati. I to sto je na cd-u nije popravilo zvuk za razliku od mp3-ca (koje sam isto čuo). Jer je sound sranje. To je miksano kao za mobitele i defektne klince koji okolo hodaju s upaljenom pjesmom na mobitelu.

  Osobno album mi je užasan. A Ride, iako je dobar, u nekim pjesmama savršen, i dalje zaostaje kao album, jer je tamo jos uvijek prisutna balavost. Fight fire with fire recimo. U svakom slucaju ride ulazi u dobre albume, dok drek magnetic ne.

  17-09-2008 00:20

  3ddy kaže:

  don gedet. Kažeš ovo:
  "Neću ovaj album slušati i trošiti na njega svoje vrijeme. Nemam želju da to sve opet čujem. Tužno.??!!" Što si ga jednom poslušao i napisao recenziju !!?? Pa ti ili si Genije ili si Idijot!
  Premda mi je mrsko priznati da dijelim mišljenje s panjom poput tebe, ima puno istine u tome što si napisao (But "Truth is in the eye of the beholder":-))), ali nemoj se previše uživljavati! Poslušao sam (ozbiljno) 1 stvar, onu sa jugom, (pitala me sestra jel to na kosovu snimano :)) i nije mi mrska, ali kako nisam sklon dugačkim recenzijama i iznošenju "deep" razmišljanja, napisati ću samo ovo; po meni St anger me najviše razočarao jer je imao "šuplji" zvuk, to što kancone nisu nimalo bile po mome guštu je stvar mog gušta, ali zvuk je bio minus koji je Metallicu sveo na... hm.. nešto, po mom mišljenu,... je to samo NEŠTO...! A i ovaj album ma koliko god se trudio skopirat vrijednosti vrhunskih albuma "prave" Metallice, kako se piše po njuzama: - AJFA,RTL,MOP...:-)), ipak je zadržao taj "šuplji" zvuk, zbog kojega (& + pro Amer fore) je meni to; "...samo jedan u nizu, neznam im ni broj" album, A pro Amer fore bi me čak uspjele i uzrujati, samo da sam još toliko glup :))

  17-09-2008 00:20

  Guitar360 kaže:

  Mama ti je panj rodila i to još ćoravi panj k tome. Pa nakon ove recenzije ga necu slusati. Odnosno od danas popodne ne želim čuti niti jednu pjesmu s tog glupog albuma. Slusao sam jos ima par tjedana MP3-e i bio mi je bezveze. Medjutim bio sam na moru. I preslusao sam ga 2 puta. Nakon toga sam imao pauzu i kada sam ga dobio u ruke, onda sam ga poslusao cijelog i onda svaku pjesmu jos po nekoliko puta dok sam radio recenziju. Dakle dok tipkam tekst o svakoj pjesmi slusam samo tu pjesmu. Ne vidim nista lose u mojim postupcima.

  17-09-2008 00:53

  Guitar360 kaže:

  Uh i zaboravih napomenuti, Ja necu torsiti svoje vrijeme na slsuajući taj album, jer imam doma boljih albuma za slusati.

  17-09-2008 00:54

  doktorhaus89 kaže:

  Uglavnom, recenzija zvuči kao da ju je pisao nadrkani emo koji je tužan jer će pjesmuljci poput Unforgiven 3 ili the day that never comes sa svojim bizarnim spotovima ipak biti popularniji na mtvju od neznam neke pjesme Bullet for my valentinea a ne neka ozbiljna osoba.

  Čitao sam tvoje postove na forumu malo. thompson, tj. marko kako ga sam nazivaš (očito se poznajete) možda ti i nije svetinja ali stari ti doista obožavaš njegov lik i djelo što je za mene vrlo primitivno.

  Debilizmi u ovoj recenziji poput:

  "I onda nam eto Kirka koji solira brzo po svom običaju"

  zbilja nagrđuju gitare.info jer ipak ima tu i kvalitetnih kolumni i recenzija (strat04:thumbsup)

  17-09-2008 00:57

  Guitar360 kaže:

  Ahahahahah. Daj mali odi doma jest cokolino.

  A nego kako kirk svira? Smireno i staloženo sigurno ne. Ni wah on isto ne koristi.

  17-09-2008 01:00

  m0rtus kaže:

  meni sam nije jasno sta pametna osoba ko machinehead radi na ovom portalu :D

  17-09-2008 01:12

  mr.hoax kaže:

  a sta pametna osoba poput tebe radi na ovom portalu?

  17-09-2008 01:47

  mccneb kaže:

  hehe, meni je bas zanimljiva bila recenzija, dosta komedije, smijeha... album mi se ne svidja, necu ga kupiti, necu ga vise slusati jer me ne privlaci. jednostavno fali dosta toga cega je bilo pregrst na master of puppets-u

  17-09-2008 01:50

  zujalica kaže:

  fala bogu i narodu.amen

  17-09-2008 02:08

  ssoommii94 kaže:

  malo gledam komentare...pa daj malo pogledaj te decki imaju oko 50 godina nisu u formi u kakvoj su bili u 80-tima...normalno da nece napravit nesto kao master of puppets ili slično..jel mislite da bi bilo tko mogo napravit nesto tako dobro kao prije..ni maideni nisu kao prije ni niko...malo previse ocekujete od ljudi koji su u godinama

  17-09-2008 11:02

  GoFgO kaže:

  Nemaju godine veze stim. Neg su se prestali drogirat i opijat pa osla inspiracija :) :D:D:D

  17-09-2008 11:12

  interpid2 kaže:

  meni je album zakon, jos ga nisam cuo cijelog al najbolje su mi cyanide i unforgiven III po meni album je zakon, svi imamo svoje ukuse

  17-09-2008 12:26

  Guitar360 kaže:

  ssommi94 varaš se.
  Nitko nije rekao da trebaju napraviti master of puppets. Nema veze sto su stari. Maiden ti nije dobar primjer jer oni zaista sve mogu napraviti što su napravili prije. A recimo dobar primjer bi bio priest. Halford je odlicno obavio posao na nostradamusu. Prilagodio je pjesme svojim skromnijim mogucnostima.

  17-09-2008 12:45

  blackkkbird kaže:

  poslušao album 3 puta ne jednom nego 3 i žao mi je to vrijeme koje sam izgubio slušajući ga...to nije metallica za mene više,čak i portnoy iz DREAM THEATER-a je izjavio da se nada da će napraviti novi album dostojan imena metallica:thumbsup i mislim da su i njega razočarali...
  neki članovi se dotakli THOMPSONA,možete me linčovati sad,spaliti ko vješticu,al ja mislim da su kex i tomo napravili bolji posao od kirka i jamesa,bilo jednom u hrvatskoj je odličan ablum sa strane instrumentala i bit će zauvijek u mojoj kolekciji za razliku od det magnetika,a to šta pjeva gospon perković me ne dira previše...:thrasher

  17-09-2008 13:56

  thompsonovac kaže:

  potpisujem recenziju od riječi do riječi (uključujući i točke i zareze), zabavna i nadasve objektivna recenzija.

  17-09-2008 16:16

  Vibes Satta kaže:

  Moj komentar nema veze s albumom.
  Samo ću reći da cijenim mišljenje autora i svaka mu čast jer je recenzija predobra. Zabavna, a iskrena. Bez pardona.
  A još je zanimljivije čitati komentare štovatelja Metallice koji na nešto ovakvo reagiraju ko da si im jebo majku.
  Stvarno bi volio vidjeti njihovo viđenje ovog albuma i pozivam ih da napišu recenziju. Jer bez argumenata su drek magnetik. Hahaha.
  E, tek onda će biti zanimljivo.

  17-09-2008 21:04

  thompsonovac kaže:

  samo Marin nije baš pažnju pridavao lyricsima, osobno mi se jako sviđaju lyricsi pjesme The day that never comes...baš su zakon, malo na unforgiven vuku

  ali bolje da nisu No leaf clover snimili u studijskoj verziji, jer samo bi ga zasrali, i james ne bi nikad nadmašio glas onakakav kakav je imao tu noć na koncertu...

  17-09-2008 21:05

  wacko155 kaže:

  Istina, lyrics odi "the day that never comes" su dobri. Recenzija je iskrena, objektivna i istinita htjeli mi to ili ne. Svi nekad zaseru, a oni su zasrali sebe u zadnje vijeme. jer izgleda da se na kraju sve radi o novcu.

  17-09-2008 21:28

  Darthie kaže:

  Uuuu... Fanboyčići su se naljutili. Prostor za recenziranje je namijenjen svima, možete vi napisati svoju recenziju.

  Meni se sviđa Marinov osebujan stil...

  Album?

  U najbolju ruku prosječan. Nemaju godine veze, nema ni veze što je bolji od St. Angera (to nije teško). Nema mjesta za isprike, ako je meni album dobar, dobar je. Ako je prosječan, prosječan je i nikakvi razlozi ga ne mogu dignuti s te pozicije.

  17-09-2008 21:30

  new_guitar kaže:

  nemojte napadati stručnjaka. jedite govna koja je ovaj album izasrao.

  17-09-2008 21:41

  13. kaže:

  Guitar360 svaka čast, odlična recenzija, skroz moćan pristup pisanju :thumbsup

  17-09-2008 21:44

  skotchiJack kaže:

  Recenzija je zakon, baš me nasmijala, a i slika je zakon...

  17-09-2008 21:49

  thompsonovac kaže:

  nešto je trulo u državi danskoj,a to je Lars
  ahahahahahhaha, umro sam, haahaa

  17-09-2008 22:19

  JimmyPage kaže:

  koja slika na kraju loooool

  17-09-2008 22:43

  new_guitar kaže:

  lars je trul. lijepo je shakespeare predvidio, zna on šta je dobra muzika! :thumbsup
  360 ti si zakon.

  17-09-2008 22:54

  Guitar360 kaže:

  Istina nisam baš pridodao važnju lyricsima. Ali iskreno da imas lyricse najbolje na zemlji, a prezentiras mi ih krivo i zvuce jadno, onda ja to ne bi slusao. Nebitno koji je bend. Onda nek rade samo poeziju.

  18-09-2008 01:31

  bronsky kaže:

  Fakat sam obožavao Metallicu ali mi je ovo sada takav bad od njih da mi je neugodno to slušati!
  Pa nekada su te njihove stvari udarale na "prvu"! Pa jebeš band koji međusobno razgovara preko glasnogovornika! Oni više ne mogu biti ni u jednoj prostoriji zajedno da se međusobno ne izvrijeđaju i izdeprimiraju. Pa čak mi niti Truhillo nije nikad "sjeo" u band mada je jebeni basist! Po meni je album napravljen isforsirano! Ali stoji da su veliki (bili?) i da su radili opaku mjuzu!

  18-09-2008 12:05

  doktorhaus89 kaže:

  eto, nakon 6 dana prodano je više od pola milijuna kopija u esadeu, drži prvo mjesto na iTunesu u 21 državi, te prvo mjesto na amazon.com, ili kao što bi ameri rekli you reap what you sow, a oni su očito dobro posijali :thumbsup. pa samo su na guitar360 zaradili barem 200 eura :new_russian

  18-09-2008 15:09

  MusicOnly kaže:

  I šta to znači? Green Day je prodao 267,000 u tjedan dana kad su izdali American Idiot, i bio je na top chartsima u 26 država ( od toga na njih 19. je bio na prvom mjestu)..

  I opel astra je najprodavaniji auto u hrvatskoj, pa ne znači to da je nešto extra kvalitetan...

  18-09-2008 16:01

  machinehead kaže:

  Bravo 360. Tak se prašina diže!

  18-09-2008 18:40

  Guitar360 kaže:

  Nisam mislio dizati prašinu. Ja sam samo napisao iskrenu recenziju.

  A ovako. Ja ću samo jedan komad statistike uvesti u cijelu raspravu. Kada me već netko poteže za statistiku. Metallica je sa svojim albumom Metallica u prvih 2 i pol mjeseca od izdavanja albuma prodala 2 milijuna samo u Americi.
  A album se svake 1,5/2 godine u prosjeku proda za jos milijun komada u americi.
  A svake godine se proda u jos milijun komada u svijetu.

  Ja naprosto sumnjam da bi se to prodalo s ovim ispljuvkom da ih dijele za džaba.

  St anger je prodan u skoro 3 milijuna primjeraka u Americi. Ali 3 i pol nikada neće preći.
  A ja sam kupio sve što mi je od njih dobro. I nisu na meni zaradili 200 eura nego oko 400 eura. A to je 2500-3000 kn. Ako uključim i par majica onda je to i preko.
  Tako da ih ja ne mrzim, ali smtram da je ovaj album drek. I da ima bolje muzike. Recimo United abominations.

  18-09-2008 21:21

  prexico kaže:

  fan sam metallice od kad znam za sebe, al ovaj album je fakat DREK! Največa žalost jer što su totalno usrali "Unforgiven" treba ih sve u starački dom strpa, a pogotovo Jamesa Hetfielda kojem je glas otišo u tri p..ke materine.

  18-09-2008 23:31

  thompsonovac kaže:

  i imam pitanje za sve vas: Da li je na kraju ovaj album bolji od St.Angera ?
  Meni je, jer St. anger je bio prevelik šok, tako da Death Magnetic nas nije iznenadio

  19-09-2008 02:05

  Guitar360 kaže:

  Je. Bolji je od St. Angera. Ali vidiš na kraju ti ostaje da ti za dobar album trebaju dobre pjesme. A na st. angeru nema niti jedna dobra pjesma. Tamo čak nema ni naslutiti dobra stvar. To je stvarno ne metallica. To je kao da lušam neki sludge bend. I svi prave strku oko tog bubnja na tom albumu. A sve je samo ručica koja se treba pomaknuti.

  A recimo kod death magnetica neke stvari su se poklopile, pa to zvuči više metallica. Dakle vratili su logo. Doveli su vizalnu spiku da igleda to na nešto. Vratili su se u normalan štim, a ne neke C štimove. Ali su pjesme i dalje u komi.

  Ne znam. Malo je to debilo sve. njima se sve pomiješalo u glavi. recimo koji ce k...c hetfildu switching sistem sa milijun soundova, a čovjek koristi 3? Taj tip se izgubio u svojoj opremi. Zašto lik ne svira na jednoj giari i jednom pojacalu i footswitchem za 3 kanala, clean, crunch i overdrive. Ne, sad mi hetfield glumi da je malmsteen, pa će mi bob napraviti switching sistem. Izgubio se čovjek. Da se Zakk wylde jednom osvijesti, ni njegov album ne bi zvučao onako kako je prije zvučao. Ali hetfield je stvarno izgubljen. On ne radi ono što voli. On misli da radi ono što bi trebao voljeti. Koliko ja vidim iz praćenja tog benda, a pratim ih vec dugo, taj tip ti je kao "into" puno stvari, ali u nicemu nije do kraja. Recimo voli aute, ali nema doma 3 auta pa da kopa po njima, nego kupuje neke ludosti i riskira život.

  Slična stvar se događa sa Mustaineom, ali je on prebrodio jedan dio svoje gluposti.

  19-09-2008 03:42

  GoFgO kaže:

  Znam o kojem djelu mustaine pricas ( o system has failed...) koji jako odudara od njihovog stila ali album koji je prepun solaza i dobre muzike a i jako dobrih tekstova...a i moras uzet u obzir da je to bilo nakon predoziranja,spavanja u stolici i riskiranju nesviranja gitare vise.
  Enivej,metallicu i megadeth nemozes usporedjivat jer ... megadeth je ...nuff said :p
  malo da u offtopic bacimo hehehehe :D

  :(

  19-09-2008 04:59

  Guitar360 kaže:

  Pa niej samo system has failed. TU je i risk. Pazi risk je jednostavno los album (sa dobrim coverom).

  19-09-2008 11:02

  black_guitar kaže:

  joj šta sam se načitao..

  guitar360, poštujem tvoje mišljenje, nema problema..

  ja imam sasvim suprotno i mislim da bi to tebi trebalo biti ok..

  moji komentari na album u razno/offtopic/metallica/death magnetic - novi album

  i molim vas nemojte općenito govoriti da je album sranje, jer je prosječan..meni je odličan, ali govoreći objektivno - prosječan, i ne može konkurirati remek-dijelima metallice iz 80-ih i početkom 90-ih..

  19-09-2008 23:36

  krox kaže:

  meni je to sve skupa zamorno,isforsirano i nepovezano...

  20-09-2008 01:29

  Gipki Gitarist kaže:

  Sad je na Yngwieu da spasi svijet!
  Jer ako on razočara još jednom znači da je kraj blizu....


  Ali Maideni još uvijek gaze... hm...
  Strange times are upon us....

  20-09-2008 10:26

  slayer kaže:

  ti si izgleda previše očekivo od tog albuma, a sad ko da te nešto udarilo po glavi kad si čuo... takve recenzije se pišu još od Loada, pa nisi ni trebo trošit vrijeme na pisanje o sranju... i zapamti već jednom METALLICA JE MRTVA OD 1991, OVO SU NEKI DRUGI LJUDI!!!

  21-09-2008 16:15

  Guitar360 kaže:

  Nisam. Ovo je izrazito objektivno.

  21-09-2008 18:47

  guitarplayer kaže:

  ovi svi gore koji su izvrijeđali guitar360 i njegovu recenziju,malo previše serete,da ste imalo aktivni na forumu,znali bi da je guitar360 jedan od najboljih(ako ne i najbolji) poznavaoc gitara i glazbe općenito na forumu,pa sad malo razmislite o tom što ste rekli.

  a sad malo o recenziji: baš mi se svidjela,neću kupit album,jer je očito šit teže kategorije, a ona slika na kraju je prekul,xDxD

  22-09-2008 00:11

  machinehead kaže:

  ti guitarplayer nemaš mišljenje i povodljiv si
  a da za promjenu odeš na myspace ili negdje i poslušaš par puta album

  22-09-2008 05:53

  thompsonovac kaže:

  sada s tog albuma jedino the unforgiven III i thay that never comes slušam

  22-09-2008 17:29

  Franko94 kaže:

  metallica nije što je nekad bila...

  23-09-2008 14:55

  Glam Boogie kaže:

  Metallica????
  Ni približno!!!

  23-09-2008 20:37

  Yamaha Pacifica 112 J kaže:

  Ovaj je album najgori do sad. Nadao sam se boljem,ali ga nema!:cray

  24-09-2008 15:19

  doktorhaus89 kaže:

  http://www.youtube.com/watch?v=Hs6gOqxPc2I

  meni najbolji solo na albumu, a kad ono-svira ga džejms

  25-09-2008 23:50

  GoFgO kaže:

  kad je hammet peško :)

  26-09-2008 16:17

  dominik_ kaže:

  ma album je ko bog
  nema loše pisme
  i ima par odličnih

  26-09-2008 18:10

  Guitar360 kaže:

  Tako je. Album je ko bog. Ko neki bog. Neki truli hippie new age vegeterijanski bog.

  26-09-2008 19:23

  new_guitar kaže:

  album je veličanstveno usran.

  27-09-2008 15:41

  Strat04 kaže:

  Metallicu sam nekad davno volio (čitaj, do "black" albuma) a onda je izašao "Load" i poslao sve u rodni kraj... Od "Loada" pa nadalje su albumi možda još i ok. ali sve to može proći ako na omotu ne piše "Metallica".
  Totalno su iznevjerili sve fanove na svijetu...

  Upravo zato vjerujem potpuno ovoj recenziji mada album nisam ni namjeravao preslušati... niti hoću...

  29-09-2008 18:44

  black_guitar kaže:

  slažem se....

  ali nije album toliko loš koliko ga ti gledaš..

  30-09-2008 11:24

  edevcic2 kaže:

  360 dok sam ovo citao doslo mi je slabo, prvo hammett se pise sa 2 t, onda mogao bi ja tebi napravit "objektivni" tekst o vasem iron maidenu, ja isto nemislim da je ovaj album neko remek djelo, ali 360 previse seres gluposti.

  01-10-2008 16:07

  Guitar360 kaže:

  Pa ako sam negdje napisao krivo onda je to tipfeler. Nije namjerno.
  A to što je tebi došlo slabo nije moj problem. A recći ću ti i zašto to nije moj problem. Naime ti si momentalno zaluđen tim bendom. Možda zaluđen nije adekvatna riječ, ali još si mlad i nisi naslušan. I nisi jedini. Niti te kritiziram niti napadam. No da se vratim na stvar. Svi ljudi koji nisu onak "kako treba" u nečemu (ili zbog nedostatka vremena provedenog u nečemu ili zbog toga što su u tome dugo, ali bez nekakvog kvalitetnog uvida u to što se bave), dakle svi ti ljudi imaju nešto zajedničko. Drže se toga što znaju "kao pijan plota". A mislim da bi ti bilo greška raditi objektivan tekst o Maidenu. Prvo ovo nije moj tekst o metallici kao bendu (Vjeruj o tome imam još puno toga za reći) Ovo je tekst o novom albumu Metallice. Tako da bi ti mogao nešto objektivno reći o Maidenu tek kada se upoznaš sa Maidenom što vjeruj još nisi, jer ni ja još nisam posve zadovoljan svojim poznavanjem Maidena. Tako da bi tebi nekakav "objektivan" tekst vjerojatno ličio na "pljuvanje po nekom bendu zato jer taj bend voli neki tip koji je popljuvao moj najdraži bend, makar mi nije popljuvao bend, nego album koji je defakto smece."
  Dakle opet ponavljam - ja ne mrzim taj bend. Ne hvalim se, jer ima vecih kolekcija nego moje, ali ja sam ovo stvarno skupljao godinama jer sam fan. Još mi je pola stvari kod prijatelja. St. Anger sam dobio. A Drek Magnetic neću kupiti jer nemam razlgoa to kupiti isto kao što nemam razloga kupiti ni helloween, ono primjera radi. (a bolje da ne recenziram helloween)


  01-10-2008 20:29

  MetalCro kaže:

  cek malo ,prvi u 25 zemalja sve kritike na svim zivim starnicama i casopisima su odlicne i sad se nadje neki hrvat i tu kaze da je album sranje, sam sam malo preletio review al kaj je ovo recenzija kolko su pjesme dobre ,kvalitetne i to il usporedivanje sa mop-om , ne nije master of puppets al je odlican album i na puno stranica ga zovu najbolji metal album u ovom tisucljecu, kakve veze ima mop s ovim , pricaj o ovim pjesmama a ne kolko su slicne ili razlicite s nekim drugim albumima...

  01-10-2008 22:35

  edevcic2 kaže:

  dobro 360 neda mi se o ovom raspravljat, mislim da si pretjerao i nadam se da se nikad necu upoznat s iron maidenom

  01-10-2008 22:50

  edevcic2 kaže:

  i na ovo da sam ja "zaludjen" momentalno metallicom to ti mos govorit ovim mulcima s foruma

  01-10-2008 23:28

  Drveni Sovac kaže:

  Donekle se čak i slažem s recenzijom, da Death Magnetic nije na razini Mastera ili Ridea, te da su pjesme donekle nepovezane.

  Ostalo nebih komentirao.
  Bilo bi lijepo kada bi Strat04 napravio recenziju istog albuma.
  Njegove recenzije su najobjektivnije koje sam čitao, a tiču se glazbe.

  02-10-2008 00:33

  Guitar360 kaže:

  Metalcro:
  Dakle ti ne znas kako rade casopisi, kompanije i ostalo. Pročitaj malo o vertikalnoj integraciji.
  Nije bitno odakle sam ja. Da sam iz zadnjeg sela u Mongoliji, ja imam pravo govoriti o tome. I velim opet predgrađa L.A.-a ili Zagreba nisu toliko različita. Ljudi isto imaju krivo mišljenje o tome. Pa pola tih ljudi su redneckovi. Da li možda pomaže što sam živio u njihovom gradu godinu dana? Što sam tamo studirao? Što poznajem tamo scenu?
  Uostalom krivo imas misljenje o recenziji. Procitaj je uz slušanje albuma.

  Devcic:
  Pa gledaj, upao si mi s komentarom koji ne stoji.

  Drveni:
  Pa vidi. Sve ovo moje se tiče glazbe.
  Uostalom album se vrlo lako može sažeti:
  2008- je!
  Da li album od metallice zvuči dobro ili loše s obzirom na listu ljudi koji su album radili?
  Loše. Tko kaže da zvuči album dobro ili je gluh ili blesav.

  02-10-2008 03:30

  black_guitar kaže:

  za mene su ovo gluposti..

  ajde guitar360, kaži objektivno kakav je album.... (prema tome, da je 2008. godina)

  02-10-2008 18:55

  Guitar360 kaže:

  Pa zvuči zakurac. Pogledaj produkcijske vrijednosti tog albuma i recimo poslušaj nekakav novi europe. Sound od europa zvuči onako kako bi trebao zvučati album u 2008.
  A metallica zvuči užasno.

  02-10-2008 21:00

  morrisonclone kaže:

  slažem se većinom sa recenzijom Guitar360,malo mi je zasmetalo ono komentiranje pojediačno pjesama,..na trenutke mi se učinilo da je to pisao neki narodnjak..haha na tako niske grane spušta sve to..ali Guitar360 samo tako nastavi i ne zamaraj se ovim evil komentarima

  02-10-2008 21:08

  MetalCro kaže:

  evo sad sam na silu uspio procitat ovaj review, i ovo se nemoze zvati objektivan review, ti si i prije neg kaj si cuo prvu pjesmu mislio da je los i to ti je bilo u glavi jer si ljut kaj vise nemaju 20 godina, album je odlican i kao metal album i po prodaji i po statusu na ljestvicama, tebi se ni jedna cjela pjesma na albumu nije svidjala,mozda ne volis metal il nesto al da nijedna... ono, svaka druga rjec je sranje ,shit i trulo, kak bi ovo neko trebao ozbiljno shvatit, i jos kazes da je kery king bio u pravu kad je rekao da je matallica tonuci brod , njemu nebi vjerovao da mi kaze da je zemlja okrugla(mozda ak nauci svirat), i system has failed je bolji od united abominationsa ali ni jedan nije nes posebno, i da ne pricam o tome kolki kriticari su dali odlicne ocjene death magneticu, ak nekog zanima normalan review nek ode na allmusic site(ili na bilo koji pro review site), tam su pravi reviewi, kad bi normalno poslusao album i kad bi manje zvucao ko neki fanaticni megadeth fan koji mrzi metallicu mozda bi shvatio review oziljno...

  02-10-2008 23:21

  Guitar360 kaže:

  Pa mislim pitanje je koliko objektivan može biti review ako si fan metallice. I s jedne i s druge strane. Fanu metallice koji je zadrt i koji misli da je sve na čemu piše metallica bogomdano će se ovo činiti jako neobjektivno.
  Pa gledaj. Činjenica je da je metallica bila na putu prema dolje od sredine devedesetih i da im je razvojna putanja bila dosta čudna (i raznolika). Pa sam onda bio skeptičan radi rick rubina. Naime on ima neka zanimljiva rješenja, ali ima s njim nekoliko problema. Naime čovjek radi jako, jako puno. Meni se čini neodgovorno da netko tko je producent izbacuje 10 albuma godišnje da oečkuje da taj album ima miris specijaliteta, a ne fast fooda.
  Nadalje zadnjih 3-4 albuma koje je radio u "metalu" su ispali ne posve po mojoj volji. Recimo Linkin pa onda zadnji ovi od systema. Pa onda sam ja ostao iznenađen kako je metallica išla svirati u europu dok su snimali album. Pa onda tko je radio album, ako su ovi imali mjesec dana gaža po europi? Pa onda su se vec rasapadali duže vrijeme. Jamesov glas je isto dosta propatio (međutim to je ok ispalo). Ne. Meni nije žao što oni nemaju opet 20 godina. Kada su imali 20 godina, meni su bili loši. Kada su imali oko 30, to je vec bilo nešto. Međutim, godine su nebitne, meni trebaju pjesme, što ovaj album nema. Nema dobrih pjesama.
  Što se tiče mog voljenja metala, pogledaj gore sliu u komentarima i pogledaj moj avatar.
  Nije mi svaka druga riječ shit, sranje i trulo. A "trulo" mi je dobar opis. Jer kao izvana još izgleda dobro, međutim kada se stavi u liniju onda je to razocarenje.

  03-10-2008 01:06

  Guitar360 kaže:

  Kerry king je bio u pravu. Kerry King zna svirati. System has failed nije bolji od united abominations, no slažem se da niti jedan nije ništa posebno. Kritičari su plaćeni. Pročitaj kako radi vertikalna integracija. LOL LOL LOL - allmusic je SMECE.
  To je jedan od najboljih primjera vertikalne integracije. (vidiš, kada odeš na review nekog cd-a tamo, onda ti sa strane pise "klikni da bi kupio". To su recenzije plaćenih ljudi umjesto korisnika. Prvo vjerujem u potpunosti samo sebi. Drugo, ako ideš na nešto objektivnije, onda odi na recimo amazon, pa onda pogledaj tamo reviewove, pa onda ako ti neki review privuče pozornost zbog ratinga u zvjezdicama, onda klikni na tog usera pa vidi što još kaže. I tako osobi recimo provjeriš kredibilitet. U svakom slučaju allmusic treba izbjegavati ako se može.
  Pa ja i dalje smatram da je metallica bolji bend nego megadeth. I to se vidi iz mojih postova po forumu. Tako da čitaj. Gotovo u potpunosti si u krivu.

  03-10-2008 01:06

  MetalCro kaže:

  da vidio sam da volis metal al kak ti se nijedna pjesma nije svidjala ,mislim mom tati se svidja day that never comes=) i nije allmusic smece ,vec neznam kolko godina se bave time..., al nema veze, ionako su na svim stranicama samo pozitivni reviewi(doslovno svima) samo sam na jednoj procitao negativan review..

  03-10-2008 10:50

  Guitar360 kaže:

  Pa mozda ja nisam tvoj tata.
  Nije mi se svidjela niti jedna pjesma jer su dosadne, preduge (a dosada pojačava dojam da su preduge), izgubljene, jer su napravljene preko "neke stvari" da ne kažem preko čega.
  A za ostale stranice ne znam točno, ali je nemoguće da su samo pozitivni review-ovi kada je čovjek koji je masterizirao album rekao da nije zadovoljan i da kada mu je donešen da je već bio uništen.
  Pa onda kako neće korisnici reci isto? Ovaj album je mali odnosno skoro nikakav od st. angera. Na st. angeru nema niti jedna dobra pjesma i cijeli album kada ga primiš u ruke ne valja. Od loga nadalje. E sada death magnetic barem ima stari logo.

  A za allmusic ti mogu reci da je smece. Korisan je to golema arhiva i sadrži mnogo toga i bude korisan recimo pro traženju nekih stvari, ali nikako nije mjerilo ili neki pokazatelj i budi siguran da nije objektivan. Allmusic je dio jedne velike firme, koji je dio još veće firme, koja je dio još veće firme, koja je dio sony-a. I zato nema tamo niti jedan CD koji ima 0 zvjezdica.

  Uzmi sve sa zrnom soli.

  04-10-2008 01:18

  MusicOnly kaže:

  nakon ove gomile komentara vidim da ekipa još ne kuži zašto svi pišu da je album dobar:)
  sve je to marketing, što lijepše oni upakiraju govno, veće su šanse da će netko kupiti a kad netko kupi taj album, allmusic npr. dobije nekakvu proviziju od prodaje tog albuma.. pa nisu ludi da napišu da je album smeće, ko bi ga onda kupio???

  isto sranje je ona tv prodaja na televiziji, sklekomat, nekakav butterfly i ostala ina sranja koja vam obećavaju savršeno tijelo(pločice, biceps, manje kila itd) u samo 5 minuta dnevno on će raditi za vas dok ćete vi ležat u fotelji.. to je SRANJE, zavaravanje ljudi i čisti marketing.. svatko tko je ikad probao vježbati (ići u teretanu npr.) zna da su to priče za malu djecu i redneckove..

  vi što serete po neobjektivnosti guitar360 ste novi na forumu, ne znate čovjeka i niste s njim popričali, osim što se ovdje izveli "protunapad na vaš omiljeni bend"..

  ne napada on bend :)

  04-10-2008 13:17

  morrisonclone kaže:

  evo na TV-u spot pjesme the day that never comes.hahaahah najprodavaniji album je...DEATH MAGNETIC..hahahhhaa

  07-10-2008 15:42

  Juuuurgen01 kaže:

  Ovakvu recenziju bi i ja napisa s tim da bi bilo cenzure kod mene al eto.

  Death Magnetic je parodija na St anger

  Ljudi moji. Metallica je dehidrirala-pomirimo se.
  Mene boli to na šta su spali. A onaj Vahaš od hemeta-ČEK KOJI JE NJEMU K...C

  Onako nebulazne solacije-brrrrrrrrrrr

  11-10-2008 12:03

  GoFgO kaže:

  Pa fala bogu...neka je najprodavaniji album...Al to nije mjerilo kvalitete,nego kolicine fan(atika)-ova

  11-10-2008 22:29

  skom50 kaže:

  Ovoliko gluposti i ovako neozbilju recenziju davno nisam procitao.
  Nazalost, jos jednom se potvrdilo da je internet mjesto na kojem raznorazne "saljivdzije" i klaunovi (ukljucujuci recenzenta) lijece svoje komplekse te pokusavaju svoje subjektivno misljenje, bazirano na nula argumenata proturiti kao validan i jedino ispravan stav.
  Nekom se album svidja, nekom ne, ali toliko neprofesionalno komentiranje i toliko nisko recenziranje dugo nije slozeno.
  Jako mi je zao ako su te u skoli ponizavali, izbjegavali ili na bilo koji drugi nacin vrsili psiho-fizicku torturu tvoje osobnosti, ali to nije razlog da lijecis svoje komplekse, drzis nepotrebna predavanja pokusavajuci na svaki moguci nacin pronaci svoje mjesto ispod sunca.
  Za pocetak okani se recenzija i kreni sa necim drugim jer ces mozda imati vise uspjeha, a postoji mogucnost da ces i drustvu biti korisniji pa ce te pucanstvo ozbiljnije shvacati.
  Vidim da si onako "kompetentno" napisao "kome je album dobar ili je glup ili je blesav", e pa vidis meni je album vrlo dobar i kojoj grupi ja i meni slicni pripadamo?
  Zasto je to tako, nemam uopce namjeru da nekog (za razliku od tebe) time tlacim i namecem mu svoje misljenje.
  Pretpostavljam da ce tvoj odgovor na ovo biti "to je moje misljenje i sto te boli kurac", pa cu ti ja odmah odgovoriti:
  Tvoje misljenje je ravno govnu!
  Odrasti!

  16-10-2008 02:34

  Guitar360 kaže:

  Hvala na komplimentu, ali ja nisam tu da se nikome uvlacim u anus, pa tako ni metallici.
  NIsam klaun. Moje recenzije su objektivne, dok su tuđe pristrane i pisane od strane notornih režimskih kretena poput Gall-a (koji primjera radi u rock enciklopediju ne stavi malmsteena, a stavi 2pac-a). Nitko me nije ponizavao u skoli, ako ista ja sam ponizavao druge, za što mi je danas čak i malo žao. Neću se okaniti recenzija. Ne znam kojoj grupi pripadaš. I ja nikome ne namećem svoje mišljenje nego ga samo dajem. Imaš 2 (slovima dva) disclaimera gore. Krivo si protumacio sve komentare. E sada moja kompetentnost i dalje stoji jer si očito ne samo gluh ili blesav nego i ne vidiš najbolje, jer ja nisam napisao gluP, već gluH. A buduci da ne vidiš i vjerojatno ne čuješ ili ti nešto u glavi smeta da rezoniraš kako treba, ti uopce nisi kompetentan da slušaš album, čitaš recenzije i komentiraš, tako da je tvoje mišljenje momentalno govnu brat. Odrastao sam i to odrastao uz dobre albume od metallice.

  20-10-2008 17:19

  Stivis kaže:

  Nije da su tvoje recenzije objektivne,nego ti mislis sto govoris negativne stvari o Death Magnetic-u da ces u nasim očima ispast kvalitetniji "kritičar" !!!Moje iskreno misljenje je da nakon prvog slusanja albuma nisam bio zadivljen, ali kad sam poslusao ponovno stvarno je ispunila moje ocekivanja!!!! Svak ima pravo izrazic svoje misljenje ali tvoje je bas puko preseravanje!!!! Citiram " Refren je ala metallica. Ali nije nešto. Solo zvuči kao Kirk na default postavkama. Pjesma je dosadna. Krš je to veliki. Sve u svemu loše. " ima jos takvi tvojih gluposti. Sta pokusavas!!!

  20-10-2008 18:54

  Stivis kaže:

  Molim te jos samo da ne recenziras album AC/DC-a "Black Ice" neznas. By the way album sam poslusao i mogu vam rec to je onaj AC/DC kojeg svi mi volimo. Puno energije!!!!!!!!

  20-10-2008 18:57

  Guitar360 kaže:

  Recenzirati ću što god hoću.
  A apropo bilo koje recnezije, ono što je kvalitetno ću pohvaliti. Budi bez brige. To što ekipa ne radi muziku kako spada je mana današnjeg svijeta. Nisam im ja kriv što se izgube u protoolsima ili analognom snimanju i što ne rade kako spada nego preko...
  Čim naprave nešto vrijedno spomena odmah ću pohvaliti i kupiti.

  20-10-2008 19:20

  machinehead kaže:

  http://www.cmar-net.org/recenzije/albumi/review_metallica_death.php

  neko retardirano dete je kopipejstalo recenziju na cmar-net

  bwahahahaha

  28-10-2008 13:05

  MusicOnly kaže:

  haha.. eto sad baš gledam.. jadno :)

  03-11-2008 13:25

  marin kaže:

  [ovo piše korisnikov mlađi brat, ne napadajte marina lol ]

  hmm.Mogu vam reci da sam sve procitao.Jednim djelom sam impresioniram upornošću mladih osoba, mladih "metalaca", koji uporno brane svoje,a vrijeđaju tuđe stavove, bez valjanih argumenata.
  ja neću puno balit, jer narod je previše govana progutao.
  360, svaka ti dala, dovoljno opširna recenzija, puštao sam pjesme i čitao recenziju, primjetih da si to odradio bez većih odstupanja...:thumbsup
  Meni je album bio okej, ali dok sam bari'o trebe na msnu il se zahebavao po netu.No, sad kad sam pomnije poslusao, ne valja. ja sam slušao ali nisam čuo. zaključili smo da metallica propada,pomalo, ali svejedno propada.
  Iako mi je metallica jedan od drazih bendova. ovaj cu album opisati jednim izrazom (u stilu metallice naravno XD )

  > Sad but true <

  lml :rozi

  04-11-2008 00:04

  constantine kaže:

  Guitar 360 :thumbsup U pravu je covjek za sve ovo sto je rekao..Slaze se za ovo sto se tice nenaslusanosti..jer i ja to isto radim..Drzim se onoga sto znam i to hvalim do neba a ostalo blatim,zapčravo sto ne znam nista o njima,vec neke 2-3pjesme pa po njima sam zakljucio da ne valjaju..Mijenjam se,srecom..A sad..Sto kazu u 20 zemalja da je odlican album..Pa jbt..Lars drzi MTV,Momci su skoro pa najuticajniji ljudi na metal sceni(mozda opet lupam :) ),sta je problem njima i javnosti da malo napumpaju podatke..Uostalom,moraju da se pumpaju i previse medijski eksponiraju stvari koje nemaju veze..Primjer su vam oni tele-shopovi..Jbt,ako je to toliko dobro i ako je toliko vrijedno,saznacemo vec od nekoga a ne da nam kljucaju mozak sa reklamama..Kakvu je to medijsku paznju imao Master of puppets,pa evo.. :) Dobre stvari kad-tad isplivaju,pocnete da ih pjevusite,slusate ih pocitav dan,slusaju ih i vasa djeca..slusaju ih sve generacije..Vrijme ce pokazati da to nije slucaj sa ovim albumom..

  04-11-2008 14:18

  domo kaže:

  Samo ću reć jedno, da je ovaj novi album Metallice (kao općenito Metallica poslje Black albuma, bilo je nekih pisama i na Loadu dobrih) živo smeće. Metallica živi na staroj slavi koju je postigla sa prijašnjim albumima koji su bili remek djela. Vi "dječice" koji i dalje mislite da je Metallica najbolja, Kirk je najbolji gitarist na SVIJETU možete slobodno jest govna Guitar360 samo se još pitam kako uopće možete napadati nekoga koji sluša "miljon" bendova (za koje vi vjerojatno niste ni čuli) dok ste vi opsjednuti sranjima iz Metallica. Jednostavno shvatite, Metallica je propala!!!

  04-11-2008 22:36

  Ficom kaže:

  sjajno rečeno domo
  trebali su oni nakon St. Angera odustat od svega, nije to više za njih jer sigurno više nisu u stanju napravit album poput Mastera ili Blacka
  a to kaj ih kritika voli ne mora nikaj značit jer su kritičari kreteni koje cjene komercijalno

  08-11-2008 20:17

  > one | way > kaže:

  mislin da je odavno bilo jasno da metallica nakon black albuma nikad neće bit ista...ride i mastera niko nikad više neće i nemože ponovit, pa tako ni metallica. death magnetic nije sigurno neki posebno dobar uradak, možda i je 'drek magnetic', al sigurno je pomak od st. angera, al vjerojatno uzalud. godine čine svoje.
  al u drugu ruku, opet mi je draža metallica od recimo exodusa ili megadetha koji su kroz godine relativno držali isti zvuk, pa su mi zato i dosadniji, al ne kažem da nemaju nekih savršenih pisama.

  10-11-2008 02:00

  slash_gnr kaže:

  ufff album je preeejebeen.....za album imam samo riječi hvale.....svaki komentar bio bi suvišan

  07-12-2008 17:52

  truckster kaže:

  uff evo da i ja kazem svoje misljenje:

  ima dobrih pjesama poput all nightmare long, the end of the line, cyanide,judass kiss, u the day that never comes samo su mi bubnjevi malo čudni ali pjesma je ok,

  jedino sto mi se bas ne sviđa je piano u unforgivenu 3, trebali su napraviti bez piana i sa onim dobrim poznatim starim uvodom, to bi na kraju ispalo kao sto je jedan lik napravio remix na youtubeu
  http://www.youtube.com/watch?v=yECqB0FJsLc
  kako super zvuci a samo malo promjene

  mislim da je ovo jedan od boljih albuma metallice a koliko sam vidio pjesma shine koja jos nije na albumu također bi mogla biti dobra

  P.S. moj komentar je br.100 :)

  08-12-2008 01:28

  Death Magnetic kaže:

  tko misli da je death magnetic loš album ja mu predlažem da uzme gitaru i kreira bolji pa onda možeš rači da je loš!death magnetic rules!
  :new_russian

  09-12-2008 12:21

  truckster kaže:

  totaly agree with mr. death magnetic:headbang

  09-12-2008 15:23

  chome kaže:

  a ljudi moji pa nemozete uvjek ocekivat dobro nesto budite sretni i da su oni prosli albumi bili dobri

  10-12-2008 15:50

  Guitar360 kaže:

  @ Death Magnetic (user)

  Radim na tome... :drinks

  02-01-2009 13:12

  hlebinac kaže:

  Na pocetku bi htio reci da slusam metallicu duze nego sto vecina postera ovdje ima godina (od 85'). Bio sam lud za njima do crnog albuma koji me je ohladio. Nije da ih nisam vise slusao, ali jednostavno to vise nije bila muzika koja mi se svidjala, no zbog stare ljubavi bi preslusao i te nove albume tu i tamo (naravno, u starim bi i dalje uzivao).

  No kada sam prije par mjeseci stavio ovaj novi album da mi svira to je ujedno bio i posljednji puta sto sam ga poslusao jer mi je jednostavno dosadan. To je samo moje misljenje kojim nemam namjeru nekog osobno uvrijedi.

  02-01-2009 14:46

  interpid2 kaže:

  ne znam za vas al meni je death magnetic odlican, ha sad neko voli tehno, neko rep, neko rock/hard rock svako ima svoj ukus

  no offence

  10-02-2009 22:53

  death_metal kaže:

  metalica nije los bend ...mozemo raspravljat kolko hocemo ljudi su napravili to sto su napravili....legande su i tako dalje...al su poceli srat s loadom...pa sve do ovog zadnjeg albuma...pogotovo onaj prezadnji....pa isto koda su neki pocetnici izasli na binu i poceli uderat bezveze po instrumentima...a ovaj zadnji je malo bolji za razliku od proslog albuma...al oni samo zive zahvaljujuci staroj slavi...ko bi otiso na koncert da cuje ove nove neke pjesme...al za stare im kapu skidam....

  11-02-2009 19:41

  Encrypt kaže:

  my apocalypse je dobra pjesma :declare

  17-02-2009 20:25

  Rock0n. kaže:

  di je otisla metallica:grrrrrr ja bi nove pjesme poput nothing else,one,disapear..

  22-02-2009 00:15

  payser kaže:

  e sta si nahvalija album

  08-03-2009 22:22

  stons_guitar_95 kaže:

  ok, mislim da album stavrno je katastrofa u odnosu na masters of puppets(moj fav), ali nije tako loš da ga ne kupim....mislim, davno sam ga kupila (kad je izašao), i preslušala ga nekoliko puta...sad je u ladici i skuplja prašinu... nisu mi te pjesme nešto...pogotovo end of the line...kao da je osnovni riff napisao morello(nan ništ protiv njega ali nije to metallica!!!)! sve u svemu, ni mji frendovi nisu oduševljeni albumom, a sjećam se kad sam prije izdanja albma, negdje pročitala kao'''da je album u jako retro i novom stilu i da je usvježenje današjoj metal sceni''....e, pa ti viruj novinama i sličnim sranjima...to je zapravo i bio razlog zašto sam kupila album, a da sam znala kakav je ne bih ga nikad kupila...al jbg.....

  19-04-2009 00:03

  cucak kaže:

  wow...ovako nisam čuo da su posrali album od...u jbt ne pada mi niko na pamet.fascinantno je to kako ga kritičari hvale,a ljudi koje poznam i di čitam na našim forumima pljuju po njemu.meni je predobar i nemam ništa protiv albuma tako da ga mogu sam pohvalit. !!!DEATH MAGNETIC!!!

  25-05-2009 22:10

  Ado24 kaže:

  UPRAVO TAKO!!!!!!!!!

  26-05-2009 12:53

  pastir kaže:

  oni su kraljevi!!!!!!!

  27-05-2009 19:31

  GoFgO kaže:

  Kritičari su uvjek prodane duše.

  28-05-2009 01:03

  tonk kaže:

  Bio sam vrijedan i procito sve komentare prije mog i jedino sto mogu rec je da ova rasprava podsjeca na ko ima veceg.

  360, bez uvrede, al nasro si stvarno previse. nebranim album (meni je sasvim prosjecan), al kad zelis rec da ti se nesto snesvidja nemoras pisat 10 recenica ala "intro je zanimljiv i ima nade, al nije dovoljno zanimjiv da bi mi zapravo bio zanimljiv. bubnjevi su nekak bezveze, neznam zasto. nije to metallica kaku ocekujem." jebemu, kazi samo pjesma je sranje i nezelim ju slusat. od tog tvog pretjerivanja sam skoro pobljuvo kompjuter...
  dalje, tvoja recenzija mi ne zvuci nimalo objektivno kao prvo zbog stila pisanja 14-godisnjeg pubertetlije s manjkom pozornosti. drugi je razlog taj sto na forumu tvoji postovi izgledaju "skupi malo vise para pa kupi ovu gitaru, milijon puta bolji sound, kvalitetnija je..." i "nevalja ti to pojacalo, uzmi nesto iz TransTube serije"

  nezelim se svadjat, al ti NISI OBJEKTIVAN i zato mi tvoje recenzije nemaju smisla

  09-07-2009 15:50

  Batric kaže:

  Sad kad ga je Guitar ovako ocrnio-sad mi to zvuči kao bolji album...hehe.
  Recenzija je oštra i neki ipak nisu mogli da je podnesu-ovakav kritičar je ispred svog vremena.

  09-07-2009 23:42

  farrrukkk kaže:

  eo meni je pjesma od mojih frendova bolja od pola ovih sa death magnetica iako ljudi nemaju ni bubanj ni klavijaturu..
  http://www.youtube.com/watch?v=YF-hbqNn7tw
  eo ko hoce nek pogleda,ovo je prvobitna verzija ako nadjem zadnju stavicu je ovdje...
  metallica dead :(

  24-09-2009 18:22

  bushich kaže:

  Odlična recenzija, nemam riječi!
  Eto sam se i nasmijao, ko konj!
  Metallica je izgubljena stvar, vjerojatno zauvijek. Drek Magnetic - lol.

  14-04-2010 22:50

  Dr.House kaže:

  Album je loš. The day that never comes, meni najbolja pjesma s ovog "Drek magnetica" (). Ja bih volio kad bi Metallica napravila još bar 2-3 pjesma na razini Fade to black, Sad but true, Unforgiven I, II itd (da ne nabrajam), al to je jako teško. Činjenica je da Metallica nema dobre stvari već više od 10 godina, ajde St. Anger kao pjesma može proći al kao album meni .

  @G360: Neka ih još malo, prerano im je za roštilj. :D

  24-08-2010 21:32

  Space kaže:

  magnetic je dobar.
  ima dobrih pjesmi kao sto su:my apocalypse,the day,unfo 3,that was just your life,all
  nightmare long
  jes hamet srao sa solazama al dobar je.
  volio bi da metallica napravi jedan album sa akordima kao sto je dio u no leaf clover.
  nes acoustic

  03-09-2010 16:44

  Space kaže:

  mozda nes laganije
  al mislim da metallica nemoze promijenit stil jer tek tad bi ljudi poceli pljuvat pa i kad bi prestali svirat i kao to je rekao guitar360 posvetit se rostilju ni tad nebi bili mirne duse(u slucaju kad bi album propao)

  03-09-2010 16:48

  Space kaže:

  usrali bi ono sto su napravili n a prva 4 albuma

  03-09-2010 16:49

  Space kaže:

  i da dodam jedva ste docekali da metallica izda album pa da naserete po forumima svega i svacega:stupid

  04-09-2010 11:07

  S0und kaže:

  hahahah Death Magnetic i Metallica iz 80-ih su nebo i zemlja, a taj hrvat o kojem ti pričaš zna mnogo više o metalu nego češ ti ikada znati. . . bez uvrede kopachplayer

  10-04-2011 16:31

  kopachplayer kaže:

  Da bolje zna o Metallici to si upravu, poštujem čoveka i njegovo mišljenje. Otac od moga druga sluša Metallicu od samog početka AL OD POČETKA, ima sve albume. I poznaje sigurno bolje od ovoga što pisao. Prošle godine smo baš komentarisali o ovom albumu. Čovek kaže da je album dobar i da na "neki" način povratak prave Metallice, ako slušaš Metallicu znaš na šta mislim. Uglavnom "EVERY BODY HAS A DIFFERENT WAY TO VIEW THE WORLD" nema više šta da komentarišem @ S0und. Ha- ha :-)

  11-04-2011 16:05

  mateolasic14 kaže:

  Pola njihovi albuma valja pola ne i točka sve u svemu su odlicni al sad rade sranja sad bi trebali odmarat il svirat stare stvari jer im ocito neide :D

  17-04-2011 12:47

  kopachplayer kaže:

  Uzgred još jedna stvar. Koliko njih ima koji kažu da je Metallica "umrla" zajedno Sa Cllif-om itd. Album nije najbolji ali je dobar. Tako da 100 ljudi 100 ćudi. ;-)

  19-04-2011 19:40

  coprusband kaže:

  ma ne seri,album i nije nest,ali ovo kaj si gore nasral je previse

  04-05-2011 16:36

  kopachplayer kaže:

  @corpusband
  E molim te ne psuj! El važi? Svaki bend ima pravo da radi šta on hoće i kako on želi, kapiš? Očigledno imamo suprotna mišljenja, i to je uredu. Ako će uporedimo Megadeth Endgame i Metallica Death Magnetic, za mene Megadeth izlazi kao pobednik(nije zato što sam njihov fan). Album nije loš, kome se ne sviđa jednostavno nemoj da sluša. Budimo ljudi, nemoj se svađamo ovde za nigde i ništa oko nekih drugih stvari. El ok?
  peace ljudi

  26-05-2011 22:01