»Recenzije - Recenzije Gitara - Stagg S serija (stratocaster)
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=933

Autor: Guitar360, Dodano: 04-05-2007 14:47.


Stagg S300

Cijene od 1150 - 1300 kn.

Kopija stratocastera kineske proizvodnje. Drvo joha, vrat tvrdi javor, fretboard ili javor ili jeftini palisandar. Ništa lošije od ostalih strat kopija, a isto drvo se zna naći na nekim gitarama koje su puno skuplje zbog imena i neke dodatne opreme (oko 5000 kn).
Gitara je klasa srednjih Squier-a, ali ipak malo drugačija. Budući da nemaju licencu od fendera, moraju malo drugačije dizajnirati gitaru.
Te promjene su kao i na većini stratocastera u obliku glave. Zna se dogoditi da neke skupe gitare imaju glavu koja izgleda nakaradno. Glava od Stagg Strata izgleda skroz OK. Podsjeća na glavu lešinara, što se kod firmi poput Warwicka skupo plaća. Stagg kojeg sam dobio pod ruke je za razilku od Squier affinity serije imao puno, puno bolju završnu obradu.

No nije ni Stagg bez mana. Nut od gitare (komad plastike preko kojeg se napinju žice god glave vrata) je bio od jako jeftine plastike i raspao se, no to se saniralo kupnjim drugog nuta. Investicija od kojih 50 kn i popravio se zvuk gitare. Druga mana je značka koja je zaljepljena na glavu gitare. Stalno otpada. No s elektronikom je bilo sve u redu. Čuo sam da se zna dogoditi da se ne spoje pickupi kako treba u tvornici, pa jednostavno jedan pozicija pickupa ne radi. No to se dogodi i Fordu i Hyundai-u i popravlja se u minutu sa lemilicom.

Testna gitara je imala Gothic finiš. Crna kao noć sa fora inlayevima na vratu. Umjesto točkica vas dočeka jedan dizajnerski zanimljiv tribal kojeg se ne bi posramile ni puno, puno skuplje gitare.

Bridge od gitare ne ulijeva povjerenje, ali ipak 1150-1300 kn za gitaru. Ne možete očekivati savršenstvo.

Pickupi nisu dobri. Zvuk ispada mutan. To treba izmjeniti, ali ukoliko kupite ovu gitaru, s vremenom ćete shvatiti da vam treba još i onda ćete posegnuti ili za novom gitarom ili za modificiranjem ove koje već imate.
Novi pickup je ovisno o vrsti, specifikacijama i cijeni od 250 do 800 kuna.

Još jedna loša strana su mašinice. Jasno vam je da nešto mora platiti za tako malu cijenu gitare. Nove mašinice idu od 300 do 700 kuna.

Sve u svemu jedna korisna gitarica za imati po doma i za početnika koji nema velik budžet OK gitara. Uz napomenu da s vremenom male modfikacije nisu na odmet.


Preuzeto sa: Gitare.Info