»Recenzije - Recenzije Gitara - Alhambra
»klasična španjolska ljepotica
  https://www.gitare.info/page.php?id=9131

Autor: Paola, Dodano: 16-08-2008 12:01.
Alhambra 2C

[style=1]
Predstavljam vam remek-djelo izašlo iz španjolske radionice klasičnih gitara.

[IMG]http://img246.imageshack.us/img246/6019/p1010016rr1.jpg[/IMG]

Evo je kako izgleda. Nisam mogla ne staviti sliku svoje ″španjolske ljepotice″ koja me već gotovo 5 godina prati na mojem glazbenom putu. I nakon 5 godina ona me svakodnevno iznenađuje.

Alhambra je klasična gitara ne tako klasičnog zvuka. Odlikuje ju topao zvuk koji me podsjeća na ljetni povjetarac.

Lice gitare je izrađeno od crvenog cedra, a naličje i obod od mahagonija. Vrat je također izrađen od mahagonija, a hvataljka od palisandera.
Nikalne mašinice se ne raštimavaju. Kvalitetno da ne može biti kvalitetnije!
Izrada je odlična, finiš lijep. Od osnivanja radionice u Španjolskoj 1965. godine, Alhambra je ostala vjerna svojoj kvaliteti i svaki ručno izrađeni instrument je savršen.

Gitara je veoma lijepa, profinjena, ″skupog″ izgleda.
Vrat koji je stvoren za svakog svirača i njena glasnoća su osobine zbog kojih je užitak svirati na njoj, pogotovo na koncertima.
Možda ste pomislili da je ova gitara isključivo za teške profesionalce ali ona pristaje svim sviračima. Ja sam počela svirati na njoj u 1. razredu glazbene škole i sad kad ću upisati 5. razred još uvijek sam joj vjerna.

Njena cijena je oko 2 000 kn. Tko god misli da je to puno za klasičnu gitaru vara se jer je ova gitara savršena. Za te 2 000 dobijete predobru gitaru, trogodišnju garanciju i svakodnevni užitak. Za te novce ne možete dobiti bolju gitaru. Osobno, ja se čudim zašto kvalitetna, ručno izrađena gitara poput ove nije i skuplja.

Tko god ima Alhambru kod kuće sretan je i neka je pazi!

Pozz od Paole[/style]

Preuzeto sa: Gitare.Info