»Recenzije - Recenzije Gitara - Cort M520
»Recenzija gitare
  https://www.gitare.info/page.php?id=8843

Autor: new_guitar, Dodano: 22-06-2008 09:49.
Evo i jedne recenzije od mene!

Riječ je o jednoj gitari za «obične ljude» ali opet, šiša neke druge gitare u tom rangu po nekim stvarima.

Počnimo!

Slika:Inače dolazi u dvije boje i dva različita headstocka.

Specifikacije: http://www.cort.co.kr/english/products/common/view.asp?product_id=126

Izrada:


Gitara je napravljena vrlo korektno, sve je na svome mjestu.. ALI. Jedina mana u izradi je input jack, koji je dosta klimav, ali malo zatezanja i sve je ok.
Gitara je lijepa, sjajna i pristojna. Možete svirati blues i rock s njom, izgledati cete dobro.
Tijelo je od mahagonija, vrat od mahagonija također.

Ergonomija:

Praktički, gitara je dosta teška. U odnosu na neke druge gitare ima mase u njoj zahvaljujući mahagoniju koji čini cijelu gitaru. Ali to nije nikakva zamjerka. Ugodna je i pri sjedenju i stajanju i nećete imati problema sa leđima. Oblik je superstrat, i dosta podsjeća na PRS. Vrat nije nikakav wizard neck, ali to se i ne očekuje od ovakve gitare. Vrat je u C obliku, malo deblji, fin, a opet tako se lagano svira na njemu.

Zvuk:

Družim se s ovom gitarom vec 8 mjeseci i koristio sam je na svim žanrovima. I na svakome radi vrlo dobro. Tvornički pickupovi su BBLP(-P) na HH konfiguraciji. Iz njih sam izvukao oštriji zvuk od ibaneza koje svi tako lako preporučaju u istom cjenovnom rangu(RG serija, 350 i 370) i bolje zvuči od oba. uz to opet imate i split coil mogućnost koja vam daje svijetliji ton, mekši, u stilu fendera(ali ne tako dobro). Dakle s njom možete svirati i jazz, blues…
Ja sam osobno promijenio bridge pickup, nije mi davao toliko mastan ton koliko sam tražio, ali opet, ne znači da je loš.

Hardware:

Tu ima loših i dobrih stvari. Loše su:
Input jack, bio je raskliman nakon par danaod kupnje, ali se to lagano zategne ključem i sve je uredu.
Pickup selector se okreće na nekom prstenu i to me jako smetalo, umjesto da stoji ravno, kad bi mijenjao poziciju, prsten bi se rasklimao i loše izgledalo. Inače je to 3 way i nema problema kad se zamijeni taj prsten. 10 kn i mirni ste.
Dobre stvari:
Tone pros bridge, tuneri die cast, potenciometri, sve radi kako i treba. Čvrsto, zategnuto i složeno kako treba. Sve u boji chromea(osim potića, koji su zlatni LP style).

Zaključak:

Često su ljudi oko corta skeptični, ali po meni ova gitara šiša puno popularniji ibanez za klasu. Bar po pitanju zvuka. Gitara je univerzalna, i uz malu dozu distorzije izvlačite ono najbolje.

Do slijedeće recenzije(ako bude)

New_guitar

Preuzeto sa: Gitare.Info