»Recenzije - Recenzije Gitara - Gibson Robot
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=7149

Autor: N.B., Dodano: 17-11-2007 13:17.


[style=1]
Gibson Robot

Najnovija gitara koja nam dolazi iz tvornice Gibson nije gitara kakvu smo poznavali dosad i sigurno će promjeniti svijet gitara kakav sada znamo.

Stvar nije nova. Već smo govorili o tome:

LINK NA ČLANAK:
http://www.gitare.info/page.php?id=6591

Evo o čemu je riječ:

1.) Kao prvo gitara u sebi ima dva procesora koji upravljaju gitarom po vašoj naredbi.

2.) Gitara ima automatsko štimanje
3.) Alternativne štimove kao Open E, Drooped D, DADGAD, Open G, Hendrix Tuning, Double Dropped D birate okrečući mali kotačić. Ako vi imate svoje način naštimavanja gitare koji nije među gore navedenim više vam neće biti potrebno nekoliko gitara jer sa ovom gitarom možete snimiti svoj štim pošto gitara ima ugrađenu memoriju i ako želite može zapamtiti vaš način sviranja.

4.) Jedinstvena funkcija intonacije

U ovom video možete pogledati sve što sam gore naveo (zvuči nevjerojatno al kad vidite filmić tek će te onda shviti o čemu je zapravo riječ):

Proizvođači gitare su proizvodnju ove gitare obrazložili ovim riječima:

“ Od samog nastajanja električne gitare zaljubljenici u gitare su imali dva izbora - živjeti sa temperamentnom i ne naštimanom gitarom ili ići u česti posjet u dućan sa gitarama na redoviti servis.
Ali ne više!”

Prva verzija gitare će izaći u limitiranom izdanju u specijalnoj nijansi plave boje za koju proizvođači tvrde da je neće stavljati ni na jednu drugu gitaru osim ove. Ostale pogodnosti koje će dobiti kupci ove prve serije Gibson Robot gitare su:

- Certifikat o izvornosti
- Adapter za punjenje gitare (u gitari se nalazi punjiva lithium-ion baterija)
- Limitirane izdanje kovčega za prijenos gitare
- Serijski broj će biti napisan na svakoj gitari a počet će od “RG0001”


Limitirano izdanje gitare početi će sa prodajom 07.12.2007. godine (10 gitara po odabranom dućanu)
dok će standardna izdanja na tržište izaći u zimu 2008. godine.
Sama gitara je jako dobro dizajnirana. Dakle očito da je u pitanju Les Paul , ali sada malo o njenim karakteristikama. Gitara ima 50's neck. Lijepi okrugao, debeo i ručno obrađeni unikatni vrat.
Fingerboard gitare je od ebanovine, što je korektno od gibsona.
Gitara ima Gibsonove pickupe 490R i 498T. To je manje-više standardno, a isti pikapi se nalaze na njihovoj zadnjoj novotariji "digitalnoj gitari".
Gitara ima chambered body, što znači da je mahagonij izrezbaren. Budući da je mahagonij težak, a dio njega je izrezbaren, to znači da je gitara lakša. To isto znači da ima jaču rezonanciju i sustain, što znači da je GLASNIJA.
I sve je to lijepo pokriveno slojem javora koji je obojan u srebno-plavi nitro finiš što je bolje za drvo i naravno skuplje.Više možete saznati na službenoj stranici gibson: http://www.gibson.com/robotguitar/

[/style]

Preuzeto sa: Gitare.Info