ZADNJE NA FORUMU
 • Kakvo pojačalo imate?

  Komentirao: dusansk

  Datum: 13-10 21:33

  Odgovora: 2523

  Pogleda: 560248

 • Relax don do it...

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 13-10 19:00

  Odgovora: 4601

  Pogleda: 665643

 • Upgrade gitare

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 13-10 13:57

  Odgovora: 79

  Pogleda: 2807

 • Koje gitare imate - 2018

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 13-10 10:41

  Odgovora: 330

  Pogleda: 21731

 • Deep Purple Tribute by Rock Masters

  • Datum:   31-10-2007 10:46
  • Autor:   Rudi
  • Ispiši   Stranicu
  DEEP PURPLE Tribute by ROCK MASTERS subota 27.10.'07., support: PORTO FRANCO. Kao zagrijavanje za splitski koncert legendarnog benda Deep Purple jedan od ponajboljih hrvatskih klupskih sastava - ROCK MASTERS je odsvirao izuzetan tribute koncert u subotu 27.10. u Boogaloo-u.
  Za zagrijavanje je svirao bend PORTO FRANCO. Dečki su me malo iznenadili jer su počeli sa “We Will Rock You” od Queena. Izveli su par covera raznih bendova, par svojih stvari (prilično dobro zvuče). Bend bi mogao biti aktivniji na sceni obzirom na žanr koji sviraju.
  Rock Masters bend predvođeni Vedranom Božićem na gitari, Tomasom Krkačem na bas gitari i Slavkom Pintarićem Pištom na bubnjevima su krenuli vrlo oštro sa Speed King-om. Glavne vokalne dionice izvodio je fenomanalni Vedran Baučić, a na Hammond klavijaturama bio je Danko Krznarić iz banda Cota G4, koji se pokazao i kao izuzetan vokal odpjevajući vrlo dobro “vrišteće” dionice “Child In Time”. Tu pjesmu radi zahtijevnosti vokala Purpleovci ne izvode u živo na svom repertoaru već godinama. Godine su ipak godine.
  Koncertu se pridružio Branko Požgajec iz Drugog Načina, otpjevajući “Hush”. Osobno sam se nadao da će izvesti još nešto. Branko Bogunović – Pif je izašao sa akustičnom gitarom i vrlo žestoko i efektno odsvirao svoj dio, čuli smo i interesantnu verziju “When The Blind Man Cries”. Marko Osmanović iz Cote G4 je prošao dijelom Deep Purple repertoara dok je u grupi pjevao David Coverdale. Pišta i Miha iz Hard Time-a su se isto pridružili bendu na pozornici i stvarno pokazali da znaju što je rock*n*roll. Svi zajedno su za kraj zadimili atmosferu sa “Smoke On The Water”. Izvedba legendarne stvari je bila izuzetna, prvenstveno radi bogatog zvuka sa tri gitare i izvrsnim vokalima koji su nadopunjavali jedan drugoga. Ritam sekcija je “pumpala” bez greške.
  Podijeljene su nagrade (ulaznice za koncert u Splitu i CD “Live in London”) koje su pokazale jednu stvar. Najmlađa osoba na koncertu je bio “kikić” od 12 godina, a najstariji je bio Jimmy, legenda Zagrebačkih koncerata (ima samo !!! 57 godina). Svaka mu čast.
  Divna večer, bio sam sa frendom koji je Grk, Vangelis oženjen za frendicu moje žene Tamaru u Zagrebu i kad je sve to završilo samo je rekao: “f*ck, that was excellent...” ili kako to zvuči na njegovom jeziku :
  “ÓĘÁÔÁ. ÁŐÔĎ ÇÔÁÍ ÁŃÉÓÔĎ” .
  Moram pohvaliti i D.J.-a koji je prije i poslije koncerta puštao PRAVI ROCK, koji se danas nažalost može vrlo teško čuti u Zagrebu.

  Slični tekstovi

  Pregledano 4114 puta
  Pregledano 11928 puta
  Pregledano 3348 puta
  Pregledano 3045 puta
  Pregledano 6901 puta

  » 1 komentara... Dodaj svoj!

  blues man kaže:

  Odlican koncert je bio, nadam se da ce r mastersi ponovno slozit ovakvo nesto!!!

  09-05-2009 20:55