»Recenzije - Recenzije Albuma - Joe Cocker - Hymn For My Soul
»studio recording 2007
  https://www.gitare.info/page.php?id=6847

Autor: Rudi, Dodano: 27-10-2007 09:26.


Dakle, preslušao sam zadnji studijski album Joe Cocker-a - 'Hymn For My Soul', koji je za Europu objavila izdavačka kuća EMI, a distribuciju istog kod nas je u organizaciji Dallas Records. Jadna stvar je interesantna oko ovog albuma. Kritike, gledano općenito nisu baš pozitivne, no slušajući pjesme sa albuma, ja bih rekao da je Joe Cocker napravio jedan izvrstan “background” album. Njegov vokal još uvijek ima svježinu i snagu iako je već cca 40 !!! godina u muzičkom svijetu. Obrade nekih pjesama su izvanredne, posebno bih istakao predivnu “Long As I Can See The Light”, pjesmu Johna Fogerty-ja originalno izvedenu sa Credence Clearwater Revival bendom.
Album je vrhunski produciran od Ethan-a Johns-a, svirački impresivno odrađen i drago mi je da Cocker i danas radi jako lijepe pjesme , vrhunski aranžirane. Jedinu manu koju bih mogao pronaći ovom uratku je prekratka minutaža, tj. premalo pjesama, obzirom na današnje uvjete i mogućnosti snimanja albuma.
U svakom slučaju preporučam ovaj album, naravno za one neopterećene nekakvim velikim novotarijama jer taj muzičar je do sada mnogo toga ponudio svjetskoj muzici i zaista ima osebujan “hrapavi” vokal.
Prava je šteta što je koncert u Zagrebu otkazan, no, nadam se da ćemo “starog lisca” ipak u dogledno vrijeme moći vidjeti i čuti uživo u Hrvatskoj.

Popis pjesama:
1. You Haven't Done Nothin'
2. One Word (Peace)
3. Love Is For Me
4. Don't Give Up On Me
5. Long As I Can See The Light
6. Beware Of Darkness
7. Just Pass It On
8. Rivers Invitation
9. Ring Them Bells
10. Hymn 4 My Soul

Preuzeto sa: Gitare.Info