»Recenzije - Recenzije Gitara - Squier Standard Stratocaster Black&Chrome
»Limited Edition
  https://www.gitare.info/page.php?id=4419

Autor: MusicOnly, Dodano: 12-05-2007 13:43.Dakle, ljepotica na slici gore je Squier Standard Stratocaster Black&Chrome Edition. Limitirana verzija za 2004 godinu koja se jos uvijek prodaje pa nemam pojma zasto se zove limitirana:)

Tijelo: Agathis
Vrat: Javor, C shape
Fingerboard: Rosewood
Frets: 22 medium jumbo

Dolazi u dvije kombinacije pikupova: SSS ili HSS.
Hardware gitare je od chroma dok je pickguard mirror(dobro dode kad vam ogledalo nije pri ruci).

Ne ovoj gitari sviram vec malo vise od godinu dana i mogu reci da sam zadovoljan s obzirom da je gitara sastavljana u Indoneziji.
Zasad nisam imao nikakvih problema ni sa pikupovima niti sa necim drugim. Ali ipak imam par primjedbi.

Pickup selektor ima lufta oko milimetar u svim smjerovima, mašinice se rastimaju nakon sat vremena malo žešćih stvari, pickupovi bi se trebali dati povostiti kako bi se maknula mikrofonija, output jack na gitari se ponekad zna odsarafiti tako da tu i tamo to treba pritegnuti.

Sound gitare:
S odredenim pedalama mogli bi odsvirati svasta na ovoj gitari. Od Bratec Martin pa do Tender Surrender, gitara podnosi sve.

Ako bi netko htjeo bolji zvuk a nema love za novu gitaru, prepoucljiva je nabava boljih pikupova i mašinica. Ova gitara je po meni izvrsna za nekoga ko se zeli ozbiljnije baciti na gitaru. A i ako vam dosadi, moci cete je prodati za bolju svotu novca nego sto bi mogli jednog Strata iz affinity serije.

Nabavljeno u Fenderu, plaćeno 2400kn prosle godine u 3 mjesecu. Preporucljivo je dati majstoru da napravi kompletan setup gitare jer action nije podesen uopce. Jedna zica visa od druge.

Sve u svemu, gitara ce dobro podnijeti rock, hard rock i nesto malo metala. Shredanje na ovoj gitari je ograniceno jer pickupovi nemaju jak output.
Newbie choice no. 1!

Preuzeto sa: Gitare.Info