»Vijesti - "In the Shadow of a Crumbled Fort" Novi spot zagrebačkog benda Side Effects snimljen je na Islandu
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=25864

Autor: , Dodano: 29-07-2018 15:44.
Zagrebački bend Side Effects najnovijim video-spotom najavljuju izlazak novog albuma i suradnju s izdavačkom kućom ROCKSHOTS Records.

Novim izdanjem obilježit će prvu dekadu glazbenih eklektičnih nuspojava.Energični eklektični rock trio Side Effects u progresivnim aranžmanima donosi žestinu i čvrstoću bubnjeva, opake bas riffove, virtuozne gitarske solaže te dubokoumne stihove. Ideju, glazbu i tekstove većine pjesama potpisuje Ivan Mihaljević koji uz autorstvo na albumu ima ulogu gitarističko-pjevačkog frontmena.

O procesu nastanka pjesme Mihaljević kaže: "Prošle godine jako me potresla vijest o samoubojstvu Chrisa Cornella. Čitajući intervjue i objave Cornellove žene Vicky na neki način se otvorio portal inspiracije za pjesmu “The Shadow Of A Crumbled Fort”.

Pjesma govori o čovjeku koji se susreće s težinom nastavljanja života nakon iznenadne smrti voljene osobe.

Autor glazbe i teksta za pjesmu "In The Shadow Of A Crumbled Fort" je Ivan Mihaljeviću čijem je Attic Room studiju pjesma snimljena i miksana. Masterirao ju je Grammyjem nagrađivani Brad Blackwood u studiju Euphonic Masters u Memphisu. Video je u produkciji Bjartmara Thordarsona, snimljen na Islandu.


Glavne uloge u spotu odglumili su Ingi Hrafn Hilmarsson i Tinna Thorvalds Onnudottir.

Bubnjar na albumu je i dosadašnji član Side Effectsa, Alen Frljak, a ime basista i novog člana benda bit će objavljeno s izlaskom albuma.Mihaljević se vratio svojim kreativnim korijenima te su Side Effects, vođeni inspiracijom i ljubavi prema glazbi, transformirali kreativnu energiju u nastanak novih pjesama. Novi album “Descending Rabbit Holes” (četvrti album u suradnji Ivana Mihaljevića i Side Effectsa) prvi je Side Effects album u izdanju Rockshots Recordsa.

U prodaji je od 28. rujna, a prednarudžbe su moguće putem poveznice: ROCKSHOTS Shop

Osim brojnih nastupa u raznim rock klubovima diljem Europe, Side Effects se mogu pohvaliti i koncertima na velikim pozornicama poput nastupa na Heineken Jamming Festivalu na kojemu headlineri bili Red Hot Chili Peppers, Prodigy, The Cure, Noel Gallagher i Evanescence, a pozornicu su dijelili i s grupom Whitesnake te gitarističkim legendama i uzorima benda Richijem Kotzenom i Paulom Gilbertom.(Side Effects – Descending Rabbit Holes / Album artwork: Zock)

Popis pjesama:
01. Don’t Contradict The Fates
02. In The Shadow Of A Crumbled Fort
03. Scratch The Surface
04. Colorblind
05. Don’t Turn Away
06. Diversion
07. The Siren Song
08. Hideout
09. Obituary of Common Sense
10. Lint
11. Recoil

Preuzeto sa: Gitare.Info