DRUGE RECENZIJE

Washburn Win DLX FBB

  • Autor: Vlatko
  • Datum: 12-11-2012 18:33
  • Ispiši Stranicu
Gitara je danas stigla i pravo o njoj ću moći reći tek nakon prvih barem mjesec dana. Za sada sam super zadovoljan

Izrada:
Prilično šlampavo odrađen binding na predivnom finišu. Ne znam tko je radio setup, ali mora da je retardiran i da nema ruke, jer sam 3 sata samo radio da bih ju doveo u ikakvo stanje. Intonacija je bila užas, šipka u vratu potpuno otpuštena, žice i pikapovi previsoko. Kada kažem previsoko mislim stvarno previsoko. u cm.

Drvo:
Mahagonij tijelo i vrat s flamed maple topom. Eh sada, s drvetom sam prezadovoljan i gitara rezonira prekrasno. Relativno je glasna na suvo, i ton je kristalan čak i pri najžešćem gainu. Nema muljanja i prljavštine u zvuku.

Pickupi:
Neka inačica SD-a samo za washburn i parker- duncan USM. Nisu duncan design, nego baš SD. Mislim da sam s tim parom magneta najzadovoljniji. Alnico 5 su i jako zvukom podsjećaju na burstbucker Čak im je i izlaz isti, a internet kaže kako su replike burstbucker pro.

Dijelovi:
Lošije štimalice, a ni kobilica ni most nisu bogznašta. Malo je premali omjer štimalica, pa je relativno teško doći do preciznog štima i oduzima dosta vremena. Spomenuto će nekom pprilikom doći na red za zamjenu.

Svirljivost:
Kada se vrat lijepo naštima, kao i visina pickupa, to postaje jedan prekrasan les paul. Vrat nije debel i nezgrapan kao kod većine kopija nego dosta tanak i fino obrađen. Ako se ne varam, dolazi s jumbo pragovima koji su postavljeni pažljivo i crowning i brušenje su odrađeni vrhunski Gitara ipak ove na malo agresivniji stil sviranja. Ne mislim na Cannibal corpse, nego prije na nešto južnjački.

Sve u svemu:
Prezadovoljan. Kupio sam ju na popustu s 2700 na 1600 kuna. Jedino je setup bio problematičan i da ga nisam sam odradio, masno bih izuo nekom majstoru jer to kakva je bila...iss... mislio sam da se to ne događa =)

» 0 komentara... Dodaj svoj!

Još nema komentara