DRUGE RECENZIJE

Roje custom strat

  • Autor: baywatch
  • Datum: 29-06-2012 21:32
  • Ispiši Stranicu
Dopala me jednom zamjenom ova gitara, praktički nova, nesvirana, graditelj Roje iz Rijeke, nije nepoznat, tko je pratio oglase nalazilo bi se njegovih telaca zanimljivog izgleda i konfiguracija.

aj sad malo da se raspišem ;) ... najprije jedna slikaOvako, pod prvo gitara je apsolutno lagana i ergonomija je savršena, nema odstupanja niti milimetra, tko ne zna o čemu se radi, lako bi je zamijenio za oriđiđi strata.
Tijelo je alder/joha, vrat je maple, udobnog C profila, radijus nije 9.5", ali nije niti 12", ovako pod rukom koliko sam mogao zamijetiti, ali je skoro pa tu negdje između.
Finish je kvalitetno odrađen, kako tijela, tako i vrata, nema nikakvih zazora niti odstupanja od zadanih mjera, posao sa drvetom je odrađen odlično.
Osobno me malo smeta što je kompletan vrat full lakiran, to mi se ne sviđa jer mi stvara probleme sa bendanjem i eventualnom bržom svirkom, pa ako se imalo ruka oznoji, dolazi do neugodnog zapinjanja, a bendanje postane živa tlaka.Moja preporuka je uvijek, ali baš uvijek da se ide na satin nitro finish, jer je nenadmašan u pogledu osjećaja i ugode pod rukom, što jako utječe na ukupan dojam.
Gitara je odlično izbalansirana i vrlo je lagana, te je pravi užitak imati je u rukama.
Da ne bi sad ispalo da je ovo vrhunski komad opreme, red je da pobrojim zamjerke.
Prva bi bila, bez obzira na naprijed navedeno, da je vrat izrađen od jeftinog komada, pa se vidi na nekim mjestima razlika u boji drveta, što malo vizualno kvari dojam, ali niti malo ne utječe na svirku.Ozbiljnije zamjerke idu na odabir hardwarea, dakle, po meni, potpuni promašaj.

No name željezarija, jeftino nabavljena po web shopovima u USA, srozava pristojan rad u drvu čim se krene u svirku.
Naime, teško, pa gotovo nikako ne ostaje u tuningu, a korištenje tremola treba zaboraviti.
Dobra tri sata vremena ja sam podešavao sve komponente, ali nisam zadovoljan rezultatom, a mislim da znam šta radim i da nije problem u meni.Tuneri su locking, ali zaključavaju moj qrac, a posebna priča je to što je iznimno teško dovesti je u tuning, pa kad i ako uspijem, zaključam ... meh, ne traje dugo.
Nut je kriminalan, ne postoji nikakvo opravdanje za ugradnju ovog koji je na gitari, totalni promašaj.
Bridge, na žalost isto neki no name, iako atraktivno izgleda, ima tanki sustain block, kao na skvajerima, ali sustaina ima za popizdit, neviđeno i još uvijek mi neobjašnjivo.Pickupi su Fender Tex Mex, odlični za clean i lagani crunch, elektronika je kvalitetno polemljena, potovi odlično rade, switch također i to izdvajam kao bolji dio ove gitare, to svakako.Žao mi je što je radi pišljivih 50 USD dodatnog ulaganja potencijal koji je rad u drvu pružao ovome pokvaren lošim izborom željezarije, te je svakako nužno poraditi na tome.

E kad se to izmijeni ... onda ... može se reći da za relativno male novce daje puuuno zadovoljstva, jer je odlično izbalansirana, ali eto ... nedorečena ... bar zasad ... alat u ruke, pa da krenemo.

» 4 komentara... Dodaj svoj!

GitaristBroj1 kaže:

"Tuneri su locking, ali zaključavaju moj qrac" haha najjaci si, dobra recenzija :D

01-07-2012 15:43

etkfrru kaže:

ma tjuneri sigurno zakljucavaju, al vjerojatno je nut uzrok problema, najcesce je on

08-07-2012 12:55

baywatch kaže:

šoma de la šoma ... naručen novi vrat, satin nitro finish, rebrasti javor i brass nut, radijus 9.5"

20-07-2012 20:15

Ralecaster kaže:

Probaj ubaciti još jedan feder u gitaru, to ti možda pomogne pri očuvanju štima.

02-09-2013 21:59