Vlado Janevski

Nekogas i negde

by: Boshe Gochka

Pronađi akord!

Ne znaš kako odsvirati neki od akorda pjesmi Nekogas i negde? Upiši akord u tražilicu i saznaj!

Traženi akord će se prikazati ovdje

Od istog izvođača

Pregledano 4278 puta
Pregledano 7522 puta
Pregledano 2918 puta
Pregledano 1787 puta
Pregledano 6225 puta
Trebaš ritam za ovu pjesmu? Pronađi ga ovdje
Akordi/Tabovi:
E
Одамна веќе не знам и не умеам

без тебе да легнам, а да не помислам
       A                     E
каде си...  ме мислиш ли и ти?
   E
Одамна нема утро да ме осамне

без да праша зошто веќе не си крај мене
       A                    E
каде си... ме мислиш ли и ти?


                 D                   A
Не знам како ти е друг штом те покрие,
                  D                  A
ил сама во постела перница си гушнала?
        E
Само знам -


  A
Некогаш и негде ќе те сретнам пак

покрај мене ќе блеснеш ко светулка во мрак
           D
Со поглед ке ти раскажам
           A
дека без тебе не можам
      D                E
има нешто посилно од сеЉубовта е ретка птица брлива

без причина ќе слета и без збор ќе одлета

некаде кај друг да запее

Бакнежот е средба најубава на свет

мост на кој си идат душите во пресрет

а мојата те чека на пола пат


      D
Под кожа се уште те чувам
               E
и претчувствувам:Некогаш и негде ќе те сретнам пак...
Komentari
Još nema komentara