»Recenzije - Recenzije Gitara - Fender Billy Corgan Stratocaster
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=18149

Autor: , Dodano: 18-01-2011 15:58.


Nekoliko ljudi me je pitalo u vezi ove gitare pa sam se eto odlučio napisati recenziju. Dakle.. Fender Billy Corgan Stratocaster.. trebam li reći više?

Dakle,počnimo od osnova:

Pickupovi i elektronika:
- Neck je DiMarzio BC 1 – Baziran na Air Nortonu. Daje nevjerojatno topao i kristalno čist zvuk. Nešto nevjerojatno. Nisam nikada uspoređivao razliku između Air Northona i BC 1,pa ne znam točnu razliku.
- Middle je DiMarzio Chopper – Isprobao sam nekoliko gitara s Chopperom na necku i nije mi se baš svidjelo. Pošto je to najžešći pickup na gitari savršeno paše na middle poziciju za sviranje grunge i country stvari,kao što su : SRV,ZZ Top,Nirvana itd..
- Bridge DiMarzio BC 2 – „Loša kopija“ Tone Zone-a (po meni pravi Tone Zone single zvuči puno bolje). Dobar je za metal i hard rock.
- Switch je malo promijenjen: Na pozicijama 1,3 i 5 imate pune humbackere,dok na pozicijama 2 i 4 imate coil split koji vam daje klasični Strat zvuk.
- Standardne Strat kontrole i potovi.

Hardware:
Iskreno,malo sam razočaran što gitara nema tremola i locking mašnice. No ne zamjeram. Na ovom stratu se nalazi „hard tail“ bridge koji gitari daje malo veći sustain i gitara se teže raštimava. Mašnice jako dobro drže štim,no ja sam nekako naviknut na Sprezel/Shaller locking mašnice.

Body and Neck:
Gitara je napravljena u Americi,te je rađena na osnovu Highway 1 serije. To znači da ima „Satin Nitrocellulose Laquer“ finish. Drvo je naravno joha. Nisam siguran za težinu.. ja sam dobio poprilično tešku gitaru. Vrat je standardna Fenderova filozofija. Javor s „C“ profilom. Fretboard je također od javora (standardni 9,5“ radius). Kod fretboarda je došlo do male promjene. Umjesto najčešćih „medium-jambo“ pragova stavljeni su nešto veći „jambo“ pragovi.

Sound:
Za test sam koristio 2 pojačala. Marshall MA 100 i JCM 900 glave na Marshallovom 1960A 4x12“ kabinetu,s Ibanez TS 9. Gitara daje jako moderan zvuk sa puno gaina.

Eventualne zamjerke:
Ne paše svima „hard-tail“ bridge. Pickupove bi trebalo premotavati svakih godinu i pol do dvije (jer DiMarzio koristi loše žice).

Ukupan dojam:
Za 1030€ koliko sam je platio sa Thomanna mislim da nema bolje gitare. Kofer je uključen u cijenu. Moja ocjena: 8,5 / 10

(Ispričavam se ako je recenzija malo prekratka.)

Preuzeto sa: Gitare.Info