ZADNJE NA FORUMU
 • Klasična gitara - izbor izmedju 3 modela

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 11-07 19:03

  Odgovora: 39

  Pogleda: 2762

 • Offline

  Komentirao: pekki

  Datum: 11-07 13:52

  Odgovora: 87

  Pogleda: 3862

 • Podešavanje intonacije

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 10-07 22:19

  Odgovora: 9

  Pogleda: 148

 • Glamov muzički kutak

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 10-07 21:24

  Odgovora: 91

  Pogleda: 6351

 • USB audio interface

  Komentirao: Ivan Horvat

  Datum: 10-07 09:32

  Odgovora: 28

  Pogleda: 593

 • Mikrofonicna lampa

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 07-07 22:58

  Odgovora: 7

  Pogleda: 253

 • Crimson descendant artist (poslastica i ekskluziva)

  Komentirao: Strat04

  Datum: 07-07 20:40

  Odgovora: 2

  Pogleda: 103

 • Pitanja i prijedlozi o recenzijama....

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 07-07 12:21

  Odgovora: 9

  Pogleda: 194

 • David Gilmour

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 06-07 17:17

  Odgovora: 1015

  Pogleda: 215853

 • Treble Bleed Mod

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 15:45

  Odgovora: 0

  Pogleda: 23

 • Podforum "Modifikacije i nadogradnje"

  Komentirao: motörhead

  Datum: 06-07 14:24

  Odgovora: 0

  Pogleda: 67

 • Fender strat MIM humbucker pickup odabir

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 11:47

  Odgovora: 3

  Pogleda: 95

 • Boss CE-5

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 11:11

  Odgovora: 3

  Pogleda: 70

 • Laney Linebacker 50 Reverb

  Komentirao: Strat04

  Datum: 06-07 09:58

  Odgovora: 0

  Pogleda: 34

 • Laboga Studio Reverb

  Komentirao: Strat04

  Datum: 06-07 09:51

  Odgovora: 2

  Pogleda: 57

 • Peavey V-Type NTB TR

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 09:38

  Odgovora: 1

  Pogleda: 51

 • Njen oprostaj - Ljuba Alicic - Cover

  Komentirao: nercibald

  Datum: 04-07 22:28

  Odgovora: 2

  Pogleda: 73

 • ProCo RAT

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 04-07 16:50

  Odgovora: 4

  Pogleda: 75

 • Neno Munitić - Omiš guitar fest

  • Datum:   18-01-2011 12:08
  • Autor:   gitare.info
  • Ispiši   Stranicu  2. Omiš guitar fest održava se od 05.-10.04.2011. Razgovaramo sa utemeljiteljem, umjetničkim voditeljem i direktorom festivala Nenom Munitićem o festivalu, natjecanju, gostima i naravno, samo za vas imamo par ekskluzivnih vijesti.

  Gitare.info: Tko je Neno Munitić

  Neno: Čovjek kojem je gitara sve u životu, koji gitaru svira i živi, magistar klasične gitare, predavač u nekoliko osnovnih i srednjih glazbenih škola te predavač na Visokoj školi za klasičnu gitaru u Lovranu, gdje sam radio 5 godina i imao svoju katedru te bio asistent poznatom glazbenom pedagogu Carlu Marchioneu. Naravno, pored pedagoškog rada intenzivno sam nastupao na mnogim međunarodnim natjecanjima širom Europe, gdje sam osvojio nekoliko prvih mjesta na natjecanjima u Italiji, te nekoliko drugih. Sva ta iskustva koja sam stekao nastupajući pokušavam prenijeti svojim učenicima te ih pripremam za natjecanja koja mladim gitaristima na najbolji način pokazuju nivo na kojem se trenutno nalaze, a također pomažem im u sklapanju poznanstava u gitarističkom svijetu, što je neprocjenjivo. Moji učenici su do sada osvojili preko 50 međunarodnih nagrada, a istaknuo bih posebno mladića iz Dugog Rata, našeg Petra Čulića. Vratio sam se u Omiš 2005. godine te trenutno radim u glazbenoj školi u Omišu te nekoliko okolnih škola.
  Gitare.info: Omiš guitar fest, kako, zašto, čemu uopće

  Neno: Sva iskustva koja sam stekao nastupajući po Europi i u svom pedagoškom radu, te ne zaboravljajući svoje bavljenje i heavy metal glazbom krajem 80-tih godina u Splitu, gdje sam svirao u dva benda, Magistrala i Cleopatra, odlučio sam u svom gradu pokrenuti gitarski festival koji ujedinjuje klasičnu, akustičnu i električnu gitaru, po čemu smo jedinstveni. Potrebno bi bilo da se osvrnem na prošlogodišnji, prvi Omiš guitar fest, gdje smo imali preko 200 natjecatelja iz svih dijelova Europe u svim kategorijama, te ove godine očekujemo i više. Ono što me posebno iznenadilo prošle godine je činjenica da smo imali čak tri glazbena orkestra u natjecateljskom dijelu programa, znate, dođu vam tri autobusa puna ljudi, ajme, nismo se tome nadali.
  Ove godine imamo prijavljen duo čak iz Brazila, jednu djevojku iz Rumunjske, orkestar iz Bihaća i još puno najava širom Europe, čak i iz New Yorka, pa Bugarske, Makedonije, a prijave traju još dva mjeseca, tako da se nadamo velikoj posjećenosti. Naravno da će najviše natjecatelja biti iz ove sredine jer je ovo prvenstveno organizirano radi njih, da im to bude jedan prozor u svijet. O propozicijama samog natjecanja ne bih previše govorio jer je sami natjecateljski dio programa stvarno opsežan, imamo 10 kategorija, što klasične gitare, što akustične, što električne, te jednu jedinstvenu kategoriju, a to je gitara i glas, za koju smatram da je jako potrebna, ali ne na način kako je prezentirano na raznim TV talent show-ima. Većina događanja biti će u hotelu Plaža, sa kojim smo dogovorili odličnu suradnju.
  Gitare. Info: Zašto Omiš kao mali grad, a ne Split, koji je tu u blizini

  Neno: Zato jer u malom gradu, a u to sam se uvjerio na svojim putovanjima u inozemstvo, sva događanja su u krugu tri minute hoda i nema nikakve potrebe da se četiri događaja nalaze na raznim stranama grada te gubite pola dana na promet. Svi najbolji festivali na kojima sam bio bili su u malim mjestima. Također, to je moj poklon sredini u kojoj živim, dakle, zato Omiš.
  Gitare. Info: Lista gostiju je apsolutni forte festivala

  Neno: Ekskluzivno najavljujem legendu Vlatka Stefanovskog, koji će po prvi put na ovim prostorima napraviti master class, te mogu potvrditi da će nam doći Muris Varajić, Emir Hot, Dragianni, Damjan Pejčinoski, Aleksandar Šuković, Danilo Trebješanin, Alex Aerdelan i mnogi drugi. Možemo najaviti Metal sevdah večer na kojoj će svirati Muris i Emir, shredd večer Dragiannija i Damjana Pejčinoskog, master class koji će održati zajedno Damjan, Emir i Dragianni te mnoga druga događanja. Posebno sam ponosan na goste iz Londona iz agencije Live4guitar, koji su nam obećali poslati tri najbolja gitarista sa njihovih natjecanja. Sve u svemu, imati ćemo jaki natjecateljski dio u svim kategorijama te nezaboravne svirke najboljih gitarista ovih prostora u off programu „Late night at BMB guitar caffe“ svaku večer do sitnih sati, gdje će naši posjetitelji imati priliku i malo jamati sa svojim idolima. Ali da se ne baziramo samo na električnoj gitari, moram naglasiti da imamo i master class redovnog profesora klasične gitare na konzervatoriju u Maascrihtu, već spomenutog Carla Marchionea, te koncert mladog Petra Čulića. Također, imati ćemo i večer dalmatinskog flamenca i jazz-a, koji će organizirati naš kolega i prijatelj Marin Jerkunica, blues večer uz Harpoon blues band iz Splita i tako dalje ... događanja je stvarno puno, da ne zaboravim i izložbu custom made gitara vrhunskih graditelja iz Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH, za sada, te pozivam sve mlade i one malo starije gitariste, svih orijentacija, da se prijave na natjecateljski dio ili samo da budu naši gosti i prate događanja, nagrade su atraktivne, događanja su atraktivna i šteta je da propuste priliku da se družimo međusobno.
  Gitare. Info: Ako dobiješ ponude da ovo preseliš u neki veći grad, znaš ono, bolji uvjeti produkcije, sponzori, više publike.

  Neno: Dobio sam već dvije, odbio sam, želja mi je ovo raditi u svome gradu i svojim učenicima.

  Gitare. Info: Za kraj, nekoliko savjeta početnicima

  Za početnike električne gitare

  Kao čovjek sa 20-godišnjim iskustvom rada u pedagogiji i sa preko 50 1. Međunarodnih nagrada učenika na klasičnoj i električnoj gitari evo potrudit ću se da budem što koncizniji u savjetima za početnike na električnoj gitari....

  Glede savjeta ljudima koji počinju na električnoj gitari je da se u početku NE opterečuju nikakvom teorijom, da NE uče note i da NE razbijaju glavu o opremi, jer ne svira gitara nego čovjek :-)!
  Ako smo kratki sa novcem (a uglavnom jesmo), kupiti SAMO el. gitaru i kabel, spojiti se na računalo i uz pomoć Ampli tubea ili Guitar Rig-a, imati relativno odličan zvuk i samo vježbati,vježbati, vježbati.
  Bolje kupiti solidnu električnu gitaru nego lošu gitaru i loše pojačalo za isti novac. Kada se nešto nauči tek onda početi razmišljati o osnivanju band-a, te kupovini pojačala koja će ovisiti o vrsti same glazbe koju želite izvoditi.
  U početku je jako bitno da krenu od najlaganijih stvari a ne od onih koje su im najdraže, iako je i to ponekad moguće, ali to već spada u umješnost profesora da odabere pravi i najkraći put do cilja.
  Dakle, u početku skladbe sa najmanje akorada koji se mijenjaju vrlo rijetko i najlaganija sola. Brzi napredak u početku daje motiv za skidanje i učenje težih skladbi i težih sola.
  U slučaju odabira najdraže skladbe koja uglavnom bude preteška, lako se ubija volja za vježbanjem i odustaje se brzo.
  Nikad ne vježbati polovično, dakle, naučiti akorde ali ne navježbati njihove promjene i ritam u realnom vremenu(tempu) određene skladbe. Ili solo navježbati polovično i biti zadovoljan .....
  Za početnike klasične gitare

  Razbijmo predrasude:
  1. da li je potrebno ići u glazbenu školu da bi se naučila klasična gitara - NE!
  2.da li sam prestar za učiti klasičnu gitaru....NE! Nikad niste prestari, samo treba imati volje.
  3. Da li je potrebno ići posebno na satove teorije te solfeggia da bi se bolje sviralo klasičnu gitaru - NE!

  Praktični savjeti
  1.. i osnovno - pronaći najkvalitetnijeg pedagoga u tvom gradu ali ako ga nemožete naći, nađite ga u nekom od centara...Jeftinije je putovati jednom tjedno ili u 2 tjedna kvalitetnom profesoru, nego bacati novac na lošeg pedagoga iz "susjedne ulice"
  Ocjena rada bilo kojeg pedagoga su njegovi učenici, te nagrade koje osvajaju. Dakle, prvo se raspitajte koji profesor ima najbolje učenike i onda stupite u kontakt.
  2. Ne kupujte klasičnu gitaru ako ne morate... posudite je ... za početak... nakon nekog vremena i Yamaha će biti dovoljna za početak (topla preporuka)
  3. kada odabrate pedagoga, apsolutno povjerenje i izvršavajte sve što traži od Vas
  4. Marljivo vježbati SVAKI DAN, te svaki vježbanje shvatiti kao dnevni trening  Više o festivalu, natjecanju, nagradama i gostima možete doznati na službenoj web stranici festivala, prijavite se, dođite u lijepi grad Omiš i budite naš gost kroz pet dana nezaboravnog druženja i svirki.

  Slični tekstovi

  Pregledano 5951 puta
  Pregledano 7279 puta
  Pregledano 15469 puta
  Pregledano 26390 puta
  Pregledano 11838 puta

  » 0 komentara... Dodaj svoj!

  Još nema komentara