ZADNJE NA FORUMU
 • Podešavanje intonacije

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 10-07 22:19

  Odgovora: 9

  Pogleda: 122

 • Glamov muzički kutak

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 10-07 21:24

  Odgovora: 91

  Pogleda: 6326

 • Klasična gitara - izbor izmedju 3 modela

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 10-07 16:14

  Odgovora: 37

  Pogleda: 2711

 • Offline

  Komentirao: Zundapp

  Datum: 10-07 11:08

  Odgovora: 86

  Pogleda: 3832

 • USB audio interface

  Komentirao: Ivan Horvat

  Datum: 10-07 09:32

  Odgovora: 28

  Pogleda: 558

 • Mikrofonicna lampa

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 07-07 22:58

  Odgovora: 7

  Pogleda: 241

 • Crimson descendant artist (poslastica i ekskluziva)

  Komentirao: Strat04

  Datum: 07-07 20:40

  Odgovora: 2

  Pogleda: 95

 • Pitanja i prijedlozi o recenzijama....

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 07-07 12:21

  Odgovora: 9

  Pogleda: 184

 • David Gilmour

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 06-07 17:17

  Odgovora: 1015

  Pogleda: 215772

 • Podforum "Modifikacije i nadogradnje"

  Komentirao: motörhead

  Datum: 06-07 14:24

  Odgovora: 0

  Pogleda: 61

 • Fender strat MIM humbucker pickup odabir

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 11:47

  Odgovora: 3

  Pogleda: 85

 • Boss CE-5

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 11:11

  Odgovora: 3

  Pogleda: 69

 • Laney Linebacker 50 Reverb

  Komentirao: Strat04

  Datum: 06-07 09:58

  Odgovora: 0

  Pogleda: 33

 • Laboga Studio Reverb

  Komentirao: Strat04

  Datum: 06-07 09:51

  Odgovora: 2

  Pogleda: 53

 • Peavey V-Type NTB TR

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 06-07 09:38

  Odgovora: 1

  Pogleda: 49

 • Njen oprostaj - Ljuba Alicic - Cover

  Komentirao: nercibald

  Datum: 04-07 22:28

  Odgovora: 2

  Pogleda: 69

 • ProCo RAT

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 04-07 16:50

  Odgovora: 4

  Pogleda: 73

 • Koje gitare imate - 2020

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 03-07 08:34

  Odgovora: 139

  Pogleda: 5341

 • YJM Perpetual Flame

  • Datum:   20-08-2010 23:42
  • Autor:   baywatch
  • Ispiši   Stranicu
  Pozdrav svim forumašima, evo kao novi korisnik da dodam nešto od sebe. Radi se o recenziji posljednjeg studijskog albuma YJM. Na početku naglašavam da sam veliki fan YJM i to od 1986. kada sam prvi put čuo dotičnog i to album Marching out, presnimljen na nekakvoj BASF kazeti koju sam zamjenom dobio na pazaru auta u Splitu ( dao sam za kazetu slušalice za walkman ) i ne znajući da mi se od toga dana glazbeni pogled na svijet iz temelja mijenja. Do tada su mi glavni bendovi bili Judas Priest i Iron Maiden ( Screaming for vengeance i danas rado poslušam ). Dakle, nastupam kao VELIKI fan dotičnoga ( imam original prvi studijski CD "Rising force", izdanje 1984., made in W. Germany ( da, istina ) i Cd "Trilogy", izdanje 1986. ), ostali nisu toliko raritetni, pa mi ih nije napeto isticati. Nažalost, iz raznih razloga nisam YJM nikada gledao u živo, ali nije priša ubila miša, nego vrebanje i dugotrajno čekanje. Toliko za uvod, ako ima neki ovakav fan, neka se javi.

  1. Death dealer - klasični YJM početak, slow uvod, riff viđen u nekoliko navrata zadnjih godina, uključivanjem Ripper-a šok. Mislim da vokalni kapacitet i izričaj trenutnog pjevača ne odgovara YJM stilu, previše je grlato, prošla su vremena JLT-a i ostalih pjevača koji su se u ovom stilu puno bolje snalazili. No, pjesma kao pjesma solidno odrađena, solo klasičan sweep itd., recimo konfekcijski komad, ali moguće samo zato što mi se pjevač nikako ne uklapa. Ocjena 2/5.

  2. d*amnation game - e ovo je već nešto, pjevač puno bolje prilagođen, uvodni riff odličan ( derivacija već viđenih I`ll see the light.., Demon driver... i sličnih riffova, ali dobro napravljen ), tema dobro razrađena, fraze dobro uklopljene, solo očekivan, ali efektan, po meni bolji komad na ovom albumu. Ocjena 3,5/5.

  3. Live to fight ( Another day ) - alo, pa sve bolje od boljeg. Odličan akustični uvod, odlična atmosfera, fluidni bas, početak za prste polizat, riff isto klasika, ali solidan, e ali, evo ovog šupka da mi pokvari sve. Ne mogu nikako progucat ovaj vokal, sve mi zasere. Pjesma konfekcijski solidna, sve na svome očekivanome mjestu, ali vokal... . Ocjena 3/5, i to samo radi atmosfere na početku.

  4. Red devil - netipičan za YJM solo uvod, ali efektan, uljučuje se vokal, opa, izgleda da je YJM ovu pjesmu pravija kada je Rippera već ima u bendu pa mu se prilagodija, fraza odlično osmišljena, YJM "vozi" suvereno,bridge također efektan, refren moćan, pjevač u modu, skoro pa moj prvi pick ovog albuma, ali skoro, zadovoljan. Ocjena 3,5/5.

  5. Four horsemen - opet konfekcijski komad ( kad kao fan kažem "konfekcijski" ne znači da mi ne valja, nego je to reciklaža već recikliranog materijala, malo mi je ponekad zamorno, a to ovaj komad jest ), ne da mi se opisivati jer ga preskačem često kod slušanja, ali opraštam mu, ipak je on YJM. Ocjena 1,5/5.

  6. Priest of the unholy - sint uvod, solidna atmosfera, dobar početak da se razvije u nešto, ali hebi ga, evo Rippera iza kantuna sa toljagon, opet usra pismu, moglo je solidno ispast, fraze su već viđene, ali solidno složene, vidi se da je YJM na ovome albumu radija promišljeno, ali ko mu dade ovoga... . Ocjena 2,5/5 samo radi potencijala koji nažalost nije iskorišten.

  7. Be carefut what you wish for - e, ovde se YJM nije baš naradija, sklepa je nešto u par minuta, vokal mu da ruke da se skupa poseru fanovima u pjat, živi rigoletto. Ocjena 1,5/5.

  8. Caprici di diablo - ovo ste već sigurno vidili na Youtube, pa ne moram puno objašnjavati, prvi instrumental na albumu, solidno zamišljen i odsviran, stil prepoznatljiv, ništa spektakularno, fanovi neće imati primjedbe, a novi se na ovaj komad neće zakačiti, ako već do sada nisu, jer su imali puno prilike ranije. Ocjena 3/5.

  9. Lament - nastavak prethodne skladbe ( za uvod korištena jedna od fraza iz Caprici.. ), također instrumental, u malo sporijem ritmu, nije ni loše zamišljeno, čak i ne-fanovi bi mogli odslušat do kraja..., ma je, kome ja to pričam, njima je ovo iživljavanje, meni je solidno, ali ne baš za parat vene, a opet, bilo je i gorih instrumentala, čekajte do kraja recenzije. Ocjena 3/5.

  10. Magic city - mmm, poslastica, neočekivano YJM na vokalu ( za one koji ne znaju, YJM je vrstan vokalista ), po meni je moga ovaj album otpivat sam, dobija bi bolju ocjenu sigurno. Solidan, iako tipičan uvod u YJM maniri, a onda se pisma razvije u skroz nešto drugo, odlična atmosfera, YJM hrapav i sugestivan, mmm..., moj prvi pick. Ocjena 4/5.

  11. Eleventh hour - trajanje 8:03, šta će mu toliko vrimena kad nam sve može objasnit u par sekundi, neki orijentalni uvod, Ripper nam je ovde veliki neprijatelj, nisam nikako zadovoljan, niti fraze nisu nešto osmišljene, da je ovo odsvirat na harmonici ( neka neko proba, molim vas, samo da mi potvrdite da je ovo blizu Nede Ukraden ), ovo je samo da popuni broj, totalno neslušljivo. Ocjena ...a na šta ću je dat.

  12. Heavey heart - opet instrumental, biće vidija da nema sriće od onoga, akustični uvod, kratak, odma neko soliranje, fraza mi nije najčistija, više kao neki impro na backing track, u YJM stilu, ništa nova, ovih stvari smo se već naslušali, satra me je. Ocjena 2/5.

  Dakle, šoma de la šoma, album samo za zagrižene fanove koji bi mogli biti zadovoljniji u odnosu na Unleash... ili War to... koji su čisti paštroć bezidejnog preseravanja na temu "ko sam, šta sam...". Nekoliko solidnih brojeva, dva visoka srednja klasa, nijedan top iscjedak, ali ipak je vidljivo da je YJM na ovome radija, da je ima solidnih ideja, koje na žalost nije realizira zbog onoga... neću ga ni spominjat, zvuk malo otvoreniji u odnosu na dva spomenuta prethodna albuma, sviračka kondicija bez zamjerke, ali ipak. Niti blizu svojih solidnih albuma, a kamoli blizu top ostvarenja. Dakle, "fan only" album i to čisto iz kolekcionarskih razloga, uz, naglašavam, dvije solidne pjesme i dvije malo manje, ali s prolaznom ocjenom. Možda mu je bolje da izdaje kompilacije i svira po gitarklinikama za masnu lovu, nego da nam servira nedopečene uratke. Radi dobrih starih vermena, ukupna ocjena albuma 2,5/5.

  Slični tekstovi

  Pregledano 2764 puta
  Pregledano 4191 puta
  Pregledano 4435 puta
  Pregledano 6282 puta
  Pregledano 5625 puta

  » 4 komentara... Dodaj svoj!

  Guitar360 kaže:

  Inače od svijelog albumu jedino bi među favorite uvrstio Red devil, a d*amnation game smo već negdje čuli.

  Inače ok recenzija, ali preporuka je da ocjenjuješ minimalno do 10, jer inače nema smisla. Jebiga ja sam studirao dokimologiju.

  Gledaj, meni je trilogy ostao kod bivše cure. Nikako da kupim novi.
  Imam negdje 10ak orginala, imam 2 (skoro pa će 3) dvd-a. Imao sam live video kasetu original. Sad ne znam ni gdje mi je...

  Isto sam prvi put malmsteena čuo u splitu.
  Isto sam presnimavao na kazetu. Prva pjesma koju sam čuo je bio Viking. I dalje mislim da ubija.


  JYM nisam još gledao radi obiteljskih problema, pa sam morao na unleash the fury turneji ostati u Hrvatskoj. I nikako da objavi truneju. Valjda će sada nakon albuma. I tako želim čuti samo red devil s tog albuma.


  Mislim da je Ripper idealan izbor za malmsteena.
  Malmsteen nije dobar vokalist. (dobar za hendixa da, ali inače frajer diše u mikrofon i umire tamo) :)


  ALbum nije dobar jer nema na njemu dobrih pjesama.
  Smatram da je unleash bolji album nego ovaj.

  Treba mu bolji producent. Odnosno treba martina bircha dići iz mirovine.

  30-08-2010 15:25

  baywatch kaže:

  ok tu smo negdi po dojmovima

  30-08-2010 19:13

  baywatch kaže:

  nisam napisa imam i neki demo snimak iz 1978. sa osam pjesama, npr. Voodoo nights, koja je na albumu Odyssey dobila ime Rising force, pa Hunted, koja je poslije postala I am a Viking i
  još neke, čije je elemente koristio poslije u drugačije nazvanim pjesmama

  također, demo Rising force iz 1980. sa pet pjesama, ali samo od tog dvije koje su išle na prvi album

  također, demo iz 1983. sa 15 pjesama

  e, ima se, ima

  30-08-2010 19:29

  Guitar360 kaže:

  Ma to je kasnije sve izlazilo po mp3-cama.

  Ali sve u svemu ide novi album, pa očekujem barem 1 dobru pjesmu.

  04-09-2010 19:36