ZADNJE NA FORUMU
 • Koje gitare imate - 2018

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 14:51

  Odgovora: 354

  Pogleda: 22363

 • Slike vas i vaših gitara...

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 13:30

  Odgovora: 154

  Pogleda: 62766

 • Relax don do it...

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 13:17

  Odgovora: 4608

  Pogleda: 666340

 • gibson: Play authentic!

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 13:02

  Odgovora: 7

  Pogleda: 592

 • Turski Marš - Sastavljen iz vise djelova

  Komentirao: truli45

  Datum: 21-10 11:48

  Odgovora: 6

  Pogleda: 125

 • The Rock Masters, Trubute to Led Zeppelin, Boogaloo, 29.01.2010.

  • Datum:   21-02-2010 14:14
  • Autor:   Antonio
  • Ispiši   Stranicu

  Vedran Božić na gitari
  Tomas Krkač na bass-u
  Slavko Pintarić-Pišta na bubnjevima
  Ervin Baučić vokal
  gost
  Jura Leikauff (Prljavo Kazalište) na klavijaturama


  Specijalni gosti koncerta

  Branko Bogunović – Pif (Plava Trava Zaborava) na akustičnoj gitari, u suradnji sa
  Asish Royem iz Indije na tabli

  Kao predgrupa su nastupili mladi zagrebački bend Paravojni detektivi.

  Kako početi kritiku jednog nadasve kvalitetnog i muzički vrhunski dotjeranog događanja, koje možda organizacijski i nije bilo na samoj visi, ali s obzirom na kvalitetu izvođača taj dio možemo organizatorima oprostiti. Pa ipak i oni su samo ljudi, a ljudski je kasniti, pa tako predgrupa počinje u 22h a ne u 21h. A sam nastup možda i bolje ne komentirati. Jer kao što je „Pišta“ najavio mladi ali ne po godinama, grupa Paravojni detektivi me ugodno iznenadila. Ne svojom muzikom nego svojim nastupom. Nakon svake pjesme slijedi pivica, pa onda malo i zadimimo, a o tome da li publika razumije pjevača koji je teatralno razmahivao svojom kosom, nije ni važno. Previše glasno i neraspoznatljivo sviranje, te mnogo buke i lošeg ponašanje nije primjereno grupi koja je na početku.

  No kako kaže i narodna poslovica: Nakon svake kiše dolazi sunce, pa smo tako i dočekali vrhunske glazbenike i vrhunsku svirku. I što reći. Onaj tko je davnih dana slušao Vedrana Božića, recimo u klubu Kulušić sa poznatom grupom The Wells of Fire, u čuvenoj postavi Rej,Viktor i Vedran, a kao što sam bio ja, može samo reći sljedeće:što je vino starije to je kvalitetnije. Zar je moguće ne zatomiti emocije koje ti naviru. Odrastao sam uz glazbu Led Zeppelina, i zvukove Time grupe. Voljeli smo djevojke uz živu svirku Vedrana i njegovih prijatelja i konačno nakon toliko godina vratio sam se ponovno nazad i beskrajno uživao. Vjerovao sam da će ovo biti dobar koncert, ali da ću ostati bez riječi opisujući ovog vrhunskog gitaristu, iskreno nisam očekivao. Hvala ti na ovome i na svim onim koncertima iz moje mladosti . I svi koji su odslušali ovaj bravurozan nastup vjerujem da su otišli kućama ispunjeni za jedno novo i nedoživljeno iskustvo. Bravo Vedrane samo tako nastavi, sve čestitke. Prateći dio sastava nikako nije zanemariv. Sve redom iskusni i kvalitetni muzičari uz pratnju nezamislivo dobrog Ervina Baučića. Prosto je nevjerojatno koji raspon glasa i emocija Ervin Baučić može podastrijeti publici. I baš kad pomislite da je to „ono“, on Vas nagradi novim zvukovima, a vi stojite i nijemo pokušavate dokučiti odakle sve to dolazi. Nemam riječi kojima bi se istaknuo svu kvalitetu ovog izvanrednog i nadasve van serijskog pjevača. Nemojmo zaboravti Tomasa na basu, sa čijeg lica nije silazio osmjeh zadovoljstva na kraju koncerta, dok su Pišta i Jura svojim odličnim nastupom upotpunili cjelinu. Vrhunski odabir najvećih pjesama Led Zeppelina i majstorska izvedba ovih glazbenika može ući u sam vrh Rock događanja u ovoj i mnogim prošlim godinama. Začuđujuće dobar razglas ovoga puta nije razočarao. Šteta što nije bilo više publike iako solidno popunjen Boogaloo može biti zadovoljan. Istina zbog kasnog početka mlađi dio publike se malo prorijedio. Šteta.

  Da netko slučajno ne pomisli kako sam namjerno za kraj ostavio komentar nastupa Branka Bogunovića i Asish Roy-a, mogu reći da jer organizator totalno podbacio. Nastup ovo dvoje muzičara nikako se nije uklopio u cjelokupnu predstavu. Poteškoće sa razglasom te previše bučna publika koja nije mogla shvatiti što se događa doprinijeli su lošem dojmu nastupa ovog dvojca. Velika šteta, jer „Pif“ je vrhunski gitarista, pa tako vjerujem i Asish Roy. Nadajmo se skorom novom susretu u nekim boljim uvjetima.


  Slični tekstovi

  » 2 komentara... Dodaj svoj!

  rudica kaže:

  Lijepo napisano, vjerujem da je bilo super i baš mi je žao što nisam mogao biti na koncertu !!!

  23-02-2010 14:08

  rock forever kaže:

  lijepa recenzija bio sam na koncertu i stvarno je bio odličan

  27-04-2011 23:14