»Biografije - Biografije bendova - Ex-Yu bendovi - Aerodrom
»Grupa aerodrom
  https://www.gitare.info/page.php?id=16503

Autor: David Kolak, Dodano: 28-01-2010 14:06.
STARIJE VIJESTI


Nakon 15 godina glazbene stanke rock-grupa "AERODROM" iz Zagreba vratila se na hrvatsku glazbenu scenu s novim, šestim po redu, CD-albumom.
CD-album pod nazivom "NA TRAVI" izašao je u izdanju CROATIA RECORDSA, pod prestižnom etiketom MASTER MUSICA. Jurici Pađenu, osnivaču grupe "AERODROM", a ujedno i pjevaču, gitaristi i skladatelju, uz Tomislava Šojata - basista grupe, pridružila su se i dvojica članova prvobitne postave - Mladen Krajnik - klavijaturist i Zlatan Živković - bubnjar i pjevač. Grupa "AERODROM" kontinuirano je djelovala u razdoblju od 1979 do 1986 , u kojem je izdala pet albuma:
- Kad misli mi vrludaju (1979)
- Tango Bango (1981)
- Obične ljubavne pjesme (1982)
- Dukat i pribadače (1984)
- Trojica u mraku (1986);
koji se i danas, nakon toliko vremena, vrte na gotovo svim radio postajama (među kojima je vrijedno izdvojiti pjesme Fratello, Stavi pravu stvar, Obična ljubavna pjesma, 24 sata, Kad misli mi vrludaju, Digni me visoko, Metar vina, Tvoje lice), Aerodrom se svrstava među najpopularnije grupe tog vremena. Potvrda tome je i činjenica da su pjesme Aerodroma prepjevane od stranih glazbenika i izdavane u inozemstvu. Primjerice, pjesme "Fratello" i "Obična ljubavna pjesma" izdane su u Švedskoj,

Preuzeto sa: Gitare.Info