»Recenzije - Recenzije Gitara - ESP LTD MH-400
»El. gitara više srednje klase.
  https://www.gitare.info/page.php?id=15531

Autor: Ado24, Dodano: 14-09-2009 20:11.
Evo za početak slikaSPECIFIKACIJE:

Pikapovi:EMG 81 i 85
Konstrukcija:Set-thru neck
Floyd rose licensced tremolo
Rosewood fingerboard
Tijelo:mahoganij w/ quilt maple top
Vrat:Javor
24 XJ praga
1 volume,1 tone i 3-way switch
Grover mašinice


Stranica proizvođača:
http://www.espguitars.com/index.htmlIZRADA i ERGONOMIJA:

LTD deluxe i 400 series gitare se prave u fabrikama Corta u koreji,pa je izrada vrlo dobra,na gitari sve štima.Pragovi su postavljeni dobro,ne vire van fretboarda,iako to nije za očekivati od gitare u ovom cjenovnom rangu.
Tipičan superstrat oblik.Uživo izgleda odlično(providna plava boja na quilt maple top-u je prekrasna,barem meni).Vrlo je udobna zbog arched top-a, i definitivno vas neće boljeti leđa poslije svirke(u usporedbi sa nekim LPom).Vrat je tanki u profil,definitivno je jedan od najboljih vratova koje sam probao.Vrat je lakiran,što je(makar meni) prednost,jer čim se malo ''usvira'' trenje se dosta smanji i mogu reći da je udoban kao i neki nelakirani vrat.
Pristup 24. pragu je vrlo dobar u usporedbi sa nekim Ibanez RGA-om.
Inlay je obični offset blok,sa natpisom ''MH-400'' na 12. pragu.Inlay nije nešto posebno,nego više teži ka svirljivosti nego sex appeal-u :D .HARDWARE:

Gitara ima black nickel hardware,a floyd i locking nut iznenađujuće dobro drže štim,iako moram reći da se floyd(inače crni)počne sjajiti nakon nekog vremena.Grover mašinice znatno olakšavaju štimanje poslije mijenjanja žica.Nut je jedan od boljih Floyd Rose licensced nut-ova koje sam probao.
Ima 1 volume,jedan tone pot i three-way switch koji je na dohvat malog prsta.Volume pot je u idealnom položaju za violin-style efekte.ZVUK:

Gitara ima aktivne EMG 81 i 85 pikapove,koji su savršeni za malo žešću muziku,ali su i iskoristivi za blues.Na driveu se može dobit dobar sound sa dosta middle-ova i puno bassa,savršen za metal i hard rock.Zavisno od pojačala,palm mute je PREDOBAR,u usporedbi sa drugim gitarama.Na cleanu je neck malo blatnjav,ali se na lampašu može dobiti jako dobar crunch ton zbog visokog outputa.Bridge također nije loš sa lampašem,i može se dobit dobar sound uz malo čačkanja po equalizeru.
Pošto je gittara Set-thru,ima više nego dovoljno sustaina.Ako volite žešću muziku ili blues,i aktivne pikapove,onda je ova gitara za vas.ZAKLJUČAK:

Za ~1770 KM(ne znam koliko je to točno kuna,provjerite na webu) je vrlo solidna gitara.Ja sam je i dobio u Artistu(Banja Luka) sa popustom od 5% pa je bila samo oko 1680 KM.Preporučio bi je svakome,jer je vrlo svestrana.Clean joj je definitivno slaba tačka,zapravo,ovisi kakav vam se clean sound dopada,ali za sve ostalo služi krasno.

MALA USPOREDBA:
Kad sam je kupovao imao sam izbor između MH-400 i B.C.Rich NJ deluxe jr. V. Razlog zašto sam odabrao ovu je upravo u ergonomiji.Nekim ljudima je jr.V čak udobniji od strata,ali u mom slučaju V NIKAKO ne mogu svirati sjedeći,a da vrat bude u nekom O.K. položaju za sviranje.

Preuzeto sa: Gitare.Info