ZADNJE NA FORUMU
  • Koje gitare imate - 2018

    Komentirao: Zundapp

    Datum: 24-07 08:17

    Odgovora: 276

    Pogleda: 17461

  • Što mislite o ženama gitaristicama?

    Komentirao: motörhead

    Datum: 24-07 08:15

    Odgovora: 843

    Pogleda: 170345

  • Relax don do it...

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 24-07 06:58

    Odgovora: 4562

    Pogleda: 655472

  • Friedman

    Komentirao: Case

    Datum: 24-07 04:51

    Odgovora: 4

    Pogleda: 98

  • Megadeth - Endgame

    • Datum:   02-09-2009 16:22
    • Autor:   Guitar360
    • Ispiši   Stranicu

    Ovo je vodič za slušanje albuma Endgame od Megadetha. Ovo je moj dojam albuma. Ja sam fan megadetha. Oni su mi u top 15 bendova. Nemam razloga pljuvati po njima osim ako su loši. Ja želim da rade što bolju muziku tako da ja lijepo mogu kupiti i slušati i svirati sa bendom. Ovo su moji pogledi, a ako ne ne slažete, napišite neku drugu recenziju umjesto da ostavljate gadne komentare. Svi pogledi unutar ovog vodiča su isključivo moji i ne predstavljaju stajališta ostalih korisnika na stranici. Ja imam svoje prefrerence unutar soundova i uopće me ne zanima što je u modi i što može biti «nekome drugome dobro». Ja znam što meni nije dobro i to sam ovdje napisao, dok je drugome možda i svejedno.
    Ne vjerujem u kratke recenzije veličine 5x5 cm gdje stavljaju zvjezdice iznad sličice naslovnice albuma ovisno o tome koliko je albuma dobar. Dakle ne vjerujem u recenzije većine glupih hrvatskih kritičara koji ne znaju ni gdje su šuplji. «Track by track» recenzije su jedine prave, a one od pola strane koje nisu «track by track» bi mogao čak i priznati (pod uvjetom da su dobro napisane). Ovo ostalo je šteta tiskati jer možda negdje postoji nekakva degustacija sira pa bi se to moglo oglasiti u tisku umjesto tih glupih recenzija sa 5 zvjezdica i 3 rečenice. Dakle netko iz Metal hammera je objavio track by track recenziju prije 2 mjeseca (od tada je album procurio na sve strane i može ga se čuti u cjelosti). No to je plaćena recenzija gdje je sve divno, krasno i bajno. Svaka pjesma unutar recenzije je opisana kao vrhunska u kojoj te riffovi izmlate po mozgu, a solaže otapaju kožu s lica. To su totalne gluposti, no tko ne želi čusti ništa loše o Megadethu neka pročita tu recenziju. Evo mu i link:
    http://www.metalhammer.co.uk/news/megadeth-endgame-track-by-track-preview/



    Ja nisam plaćen od časopisa i ovo je moja recenzija kao Megadeth fan-a pa kome se da nek čita. Jer ako je ovo recenzija eminentnog svjetskog časopisa usko specijaliziranog unutar branše, onda moja može biti samo bolja. (Dobio sam kritike u kojima se kaže da su moje recenzije tinedjžerske, a ja smatram da nisu, već da su realne.) Ukratko smatram da je album loš i neću ga više slušati. Ispod su argumenti.

    Za početak malo uvoda. Megadeth je bend koji je u u ovom desetljeću napravio više lošeg nego dobrog. Nije mi to baš drago, ali takvo je stanje. Napravili su album «The world needs a hero» koji je dobar zato što su fanovi ne toliko dobro probavili «Risk» koji je izišao prije TWNAH. I taj TWNAH je dobar album i isplati ga se kupiti. Jedino što GLUPE diskografske kuće biraju glupe singlice pa se na radiju vrtio «Moto psycho» što je loša stvar, umjesto da se vrti neka od mrak pjesama koje se nalaze na tom albumu. Tamo je gitaru uz Davea svirao Pitrelli koji je nove stvari oplemenio, a stare po mnogima napravio lošijima. Meni su i dalje bile super. Nakon toga Megadeth je raspušten jer je Dave imao veliki problem sa živcem u lijevoj ruci i nije mogao svirati. Morao je ići na terapije non stop da uopće može stisnuti šaku, a kamoli svirati. Ima detaljnije o tome na wikipediji koga zanima. Za to vrijeme je osnovao Gigantour i počeo se baviti time i čak je uspio nekako napraviti nekakav solo materijal, no odustao je od toga jer je morao remasterizirati sve albume od Megadetha. Ruka mu se oporavila i kuća EMI ga je natjerala da ispoštuje ugovor jer je morao izdati još jedan album pod imenom Megadeth. Pa je to i napravio. No neki u bendu su se zakačili s njim, pa je došlo do promjene postavke i vraćanje starih svirača, pa je onda zapravo došla nekakva nova/prastara postavka i izašao je album «The system has failed» što je po meni jako loš album. I onda je usljedio niz koncertnih uspješnica i novi album za novu kuću pod nazivom «United Abominations» što je po meni isto loš album, ali puno bolji od «The system has failed» (ali je svejedno loš radi reckliranja recikliranog materijala i manjka masti). No i nova kuća se ponijela GLUPO jer su mu govorili da promjeni naziv «A tout le monde» jer to neće znati pročitati neki ljudi u unutrašnjosti Amerike pa se onda neće to tamo prodavati. Katastrofa. Uglavnom negdje na turneji se pridručio Chris Broderick koji je šreder već poznat u metal krugovima koji ima i klasičnu naobrazbu i zna svirati sve živo, no nije pretjerano zanimljiv u odnosu na druge karaktere unutar metal scene. I onda su krenuli raditi album. Naravno nisam očekivao puno od tog albuma. Negdje sam davno rekao da ako budu jedna do dvije dobre pjesme na albumu, da smo mi kao fanovi dobro prošli. I čuo sam album, a napravili su ovo:

    Dialectic chaos
    Ovo je svojevrsni uvod u album. Početni riff je pun sounda Megadetha. Iako se osjeti Megadeth u tome moram reći da nisam pretjerano oduševljen. Kreće jedan dio gdje se svira melodijski riff. Nakon toga nas odmah dočekaju brze solaže i to tako traje do kraja.

    This day we fight
    Nastavlja se na prvu stvar. Ovo je čisti thrash. Brza pjesma u kojem nas zgaze bubnjevi i gitare, što s riffovima, što sa solažama. Zanimljivo je da mi produkcija ne zvuči moderno već staro, ali ne staro=dobro, već staro=počeci thrasha i to mi se ne sviđa. Mislim moderno je to, ali ima taj jedan podrumski/garažni prizvuk. Nisam oduševljen pjesmom. Nikako mi neće ući u favorite. Dakle bas bubanj zvuči jako umjetno i bez tijela i «šusa». Stvarno je loš taj bubanj.

    44 minutes
    Traje oko 4:30. Za poznavatelje Megadetha ovo je ona u kojoj se čuje policijski radio. Hehe. Ovo je definiitvno zanimljivija pjesma nego prethodna. Ima malo normalniji aranžman i nekakav pristup koji nije frontalni napad - «all guns blazing». Uvod ima neke vrlo zanimljive dionice. Bas koji svira na strofi bi valja trebao biti nekakva kopija Dave Ellefsona iz nekih davnih boljih dana, no jednostavno nema groovea. Pjesma kao da želi imati neke «momente» pa ispada usiljeno. Refren spada među one melodične od Megadetha gdje se u jednom pravilnom ritmu sviraju duljii tonovi melodije ispod vokala. Nije loš, ali po mom mišljenju nije ni dobar. Nakon toga nas jedan kratak solo u novoj Broderickovoj maniri vrati na drugu strofu. Sve se ponovi (strofa+refren) samo što je sada solo dulji. Solo sam po sebi nije loš. I sigurno će neki gitaristi tu nešto i skidati, ali mislim da mu fali nekakve magije ili nešto što bi ga napravilo zanimljvijim (možda je dobra pjesma ono što bi ga učinila zanimljvijim). Sama pjesma nije nešto posebno dobra. Nakon sola koji je grmljavina dolazi refren koji se pretvori u ugođaj s uvoda i tu se solira preko riffova do kraja. Nisam impresioniran.

    1,320
    Moram opet naglasiti da nisam zadovoljan zvukom bubnjeva. Ne shvaćam potrebu da se zvuči ovako. Nisam staromodan već mi je ovo paralelno rižastom zvuku gitarista. To je kao da gitarist sve svira sa upaljenim wahom. Jednostavno je neukusno i neprobavljivo. No da se vratimo na pjesmu. Ovo je jedna od onih ispod 4 minute. Brza je, ali ne kao prva pjesma. Pjsema kreće s nekakvim zvukovno sprženim uvodom. Centralna tema su motocikli. Nakon toga dolazi brzi riff po tanjim žicama s prohodom. Uključi se i bubanj. Snare bubanj zvuči loše sam po sebi, ali budući da iritira nekako odgovara cijeloj priči. Gitare su malo spržene u produkciji. Previše su nabrijane. Nekako su dlakave - kao kada s rukom pokupite statički elektricitet na ekranu od televizora. Fora je, ali zapravo nije ugodno. Strofe i refreni su tipičan Megadeth, ali po meni ništa vrijedno spomena. Iz nekakvog riffa se krene u nekakav generički solo koji ima prizvuk onih u prijašnjim pjesmama. Opet ovaj dio koji po meni nije vrijedan spomena jer smo se toga već naslušali od dotičnog benda. Oko 2:30 kreće prijelaz na bubnjevima gdje se može čuti kako zapravo neuvjerljivo zvuče. Nakon toga je ubojstvo solažama. Prvo svatko svoju pa uđu u nekakve unise i čudesa. To je opći nered u solažama. Broderick je ostavio svoj trag, a Mustaine ga je sljedio. Pjesma završi tim sprženim soundom motora.

    Bite the hand
    Opet pjesma od 4 minute i to jedva. Samo je za sekundu dvije preko mjere od 4 minute. Riff i bubnjevi igraju na početku pjesme nekakvu igru koja nije previše zanimljiva. Iz toga se odmah kreće u akciju - strofa. Nakon toga se opet pjesma stabilizira, ali onda počinje druga strofa i već opet je sve brzo. Pjesma se nakon druge strofe opet stabilizira i kreće bridge koji se opet ubrza. Nakon toga se krenu svirati riffovi s uvoda samo s pjevanjem. Dave opet nešto gunđa u pozadini u efektu. Iza toga dijela već je solo u punom zanosu. Opet oni generici s početka albuma, makar ima stvarno teških stvari. Kreće strofa pa se opet sve moralo ubrzati. Opet se usporilo, pa onda opet ubrzalo. Dakle definitivno postoji dinamika u pjesmi. To je dobro, ali pjesma nažalost nije. Ovdje se opet čuje bass, ali nisam oduševljen. Progutan je u prodkuciji. Refreni koji usljeđuju kasnije me nisu privukli. Nisam oduševljen pjesmom. Pače smatram je lošom. Jer me onda opet kansije napadnu gitare u kojima se ljudi ubiju od posla s gitaritističke strane, ali ih semantička jebe i zato je sve loše.

    Bodies
    Ima majesta na cd-u. Ne znam čemu se Dave toliko žuri. Opet pjesma ispod 4 minute. Da je pjesmu usporiti za 30% bila bi dobra. Sve odmah krene u pjesmi, a bass gitara ispašta, a samim time i pjesma jer nema groovea. Ovo je rasturačina, ali nema vrijednosti. Gitara se u ovoj pjesmi čak i izgasi na par sekundi. Opet tipičan megadeth sa već viđenim prijelazima (što inače nije loša stvar, ali ovdje je). Refren je isto nekakav Megadeth default. To je onaj tip refrena gdje se svira ride činela kao hihat. Nisam oduševljen refrenom. Solo je dobar. I stvari se unutar njega događaju i vjerojatno da je ovaj solo na nekom drugom mjestu bi imao više utjecaja na ljude, ali ovako unutar ove pjesme sumjnam. Solo ima heavy bubnjeve, a ne rasturačinu što je zapravo super. Gitaristi tu međusobno harmoniziraju i ima tu nekih simpatičnih stvari, ali onda odmah nakon toga krenu derati dalje pjesmu prebrzo sa nekakvim pretjerivanjima unutar solaža i sve to nekako neslavno završi s bubnjevima. Kada čujete možda ćete shvatiti o čemu sam ovdje drobio.

    Endgame
    Skoro 6 minuta. Aranžman će sigurno biti zanimljiviji.
    Opa, počinje pjesma govorima kroz neki interni razglas. Pozor, pozor! Hahahaha
    Riffovi i bubnjevi su tu. Tu se nešto događa. U strofi se spominje se predsjednik i Amerika puno puta. Kritiziranje vlade. Ovo zvuči kao ozbiljnija pjesma po pristupu. Gitare su zanimljivije nego na proteklim pjesmama. Refren je isto tu. Nije loš, ali smo ga već čuli. Poznavatelji megadetha će znati o čemu govorim. I tako to sve nekako ide do 1:30. Tada stvar promjeni dinamiku i sve postaje nabrijanije. Nakon strofe nas čeka za promjenu zanimljiv solo (koji se doduše na kraju malo pretvara u onaj generik), ali nije loše. Progledat ću kroz prste. Ima još dosta do kraja pjesma. Nakon strofe je tu refren i brza strofa. Ova pjesma ima neke šanse da se nađe u nečijim favoritima. Nakon strofe je opet onakav solo kao prije. On se nadovezuje u refren poslje kojeg nas obasipaju solažama i nekakvom frazom koja je ispresjecana riffovima i solažama. Iz toga se ode u nekakvu sporu riffažu s duplom pedalom. To nije loše i onda se krene solirati što je posve novo iskustvo na ovom albumu jer solo ne zvuči kao oni prije. Ovo je normalniji sporiji solo u kojem u prosjeku ton traje više od 32-inke. Fade out. Mislim da ovoj pjesmi fali soli da bi bila dobra. Imam dojam kao da je demo, a ne gotova pjesma.


    The hardest part of letting go

    Negdje iznad 4 minute traje. Oho iznenađenje! Akustična gitara. I nije loša. Krenu i stringovi! Ovo bi moglo biti dobro. Dave pjeva strofu. Nisam baš lud za temom, ali je dobro obrađena. Javljaju se i nekakvi zborni glasovi iza i overdriven gitare koje se lijepo koje u produkciji zvuče više kao klavijature jer se puno igra sa floydom. U prvih 1:42 nema riffova. Onda krenu i to sa stringovima i zvonima u pozadini. Kreće strofa, ali ovaj put preko paml mute-anih riffova i pretvori se u nekakav bridge/refren. Za sada sve radi kako treba. Krene nekakav kraći solo koji ima smisla. Ima tu i normalnog sviranja i šredanja i harmoniziranja. Nije loše. Opet riffaža sa strofom i taj bridge/refren. Opet se pjesma smiri kao na početku samo s bubnjem. Dakle tu su bubnjevi, akustična gitara, stringovi, zbor i Dave. Ubace se električne kao na početku pjesme i tako ide do kraja u fade out. Ova pjesma ima nešto u sebi. No nekako nešto smrdi. Mislim da bi uvod trebao biti puno sporiji. Da ga je tako napravio smatram da bi ostavljalo bolji i dublji dojam. Taj bridge/refren kojeg spominjem zapravo nije previše dobar. Nije loš, ali meni tako nedostaje poslje toga nekakav refren. Opet mi je pjesma nekako nedovršena. Još na albumu nisam čuo niti jednu pjesmu koja bi mi ušla u favorite. Produkcija je tu dosta odgovorna, ali i sadržaja mi manjka u odnosu na neke prijašnje albume. Recimo ovo je šira produkcija, ali je svejedno spržena.

    Ajme majko!
    Pa ovo je preloše. Ne samo da album oblije lošim pjesmama, nego su čak i loše složene. Ovu sam čuo prije. Head Crusher. Iz fade outa prošle pjesme krene šok jer nakon te baladaste pjesme kreće ona koja traje 3:20! Ovo je kao glupi teen horor sa motornom pilom ili nešto kao resident evil u kojem te plaše zvukom. Bude trenutak tišine dok je ekran jako taman i onda pukne grom i to glasno, sve se osvjetli kao da je podne i iskoči neko ružno zubato deformirano stvorenje iza nekog drveta. Preloše. Sada me album već živcira. Pjesmu sam čuo prije i nije me impresionirala. Dosadna je. Srećom je kratka. Spržena je u produkciji. To je gomilanje riffaže i solaža u tempu 500. Pri sredini pjesme dave nešto govori i dere se, pa se stvar malo uspori. Bas bubanj ubija non stop, ali ne zato što je dobar nego zato što zvuči kao najlošiji black metal. Pjesma se uspori dosta. No pred kraj se opet ubrza i onda se sviraju jako brze solaže i sve nekako neslavno završi.



    How the story ends
    Traje nešto ispod 4:30. Kreću riffovi i bubnjevi od početka. Ova pjesma na početku ima groove, samo me zanima gdje će dalje završiti. Strofa nije loša – tipičan Megadeth. Refren se ne razlikuje od strofe previše, što mislim da nije baš dobro. Refren nije loš sam po sebi – tipičan Megadeth. Nakon refrena nas dočeka opet ona dobra riffaža s početka pjesme koja nas uvede u drugu strofu i još jedan refren. Kreće nekakav instrumentalni dio. Ovdje ima i klasične gitare koja se unutar nereda pretvori u solo. Iz sola krenu neki brutalni riffovi koji bi jako dobro zvučali da bas bubanj ne zvuči kao škljocanje kemijske olovke. Nakon tih riffova krene opet refren i nakon toga oni riffovi s početka. Pred kraj bubnjevi malo stisnu i to je dobro. Ova pjesma nije loša, ali po mome ovo bi trebao biti minimum Megadetha, a ne dosadašnji maksimum s ovog albuma. Ova bi se mogla naći u nečijim favoritima, ali smatram da se ne može mjeriti s nekakvim Disconnectom.

    The right to go insane
    Traje oko 4:15. Počinje sa bas dionicom (koja me nije oduševila). Ubace se bubnjevi i riff gitare. Bubnjevi su spori na strofi. Gitare sviraju kromatiku i pretvore se u bridge. Refren je dobar. Šteta što je na ovom albumu. Strofa nas opet vodi kroz priču. Opet bridge i onaj dobar refren. Nakon refrena krenu opet spori riffovi koji se ubrzaju i onda krenu solaže riffaže koje su možda najbolje na albumu po nekakvom smislu. Riffaža do kraja. Ovo je solidna pjesma. Šteta što je na ovom albumu.

    Što se tiče pjesama smatram ga zdravijim nego Drek Magnetic jer mislim da ima više momenata. No ne mogu reći da je album nekako posebno nadahnut. Fali mu puno toga da bi postao dobar, a kamoli legendaran. Ne znam što da kažem osim da ako ste novi fan, radije kupite Countdown to Extinction. Tamo Megadeth ubija. Ako pak želite moderniji Megadeth onda kupite The world needs a hero. Nisam baš sasvim zadovoljan s produkcijom ni na tom albumu, ali je definitivno bolja nego na Endgame-u. Teme su iste, samo što su na tom albumu pjesme dovršene i jednostavno bolje! Dakle ovaj recnezent iz Metal Hammera je rekao da je «Endgame» najbolje što je Megadeth napravio u zanjih 10 godina i rekao je da je bolji od United Abominations što je po meni dupla neistina. Nismo dobro prošli jer dobre pjesme nema. Ima jedna do dvije solidne, ali nikako dobre.
    Pozdrav nadam se recenzije nekog boljeg albuma... Slayer izlazi uskoro!

    Slični tekstovi

    Pregledano 2317 puta
    Pregledano 2669 puta
    Pregledano 6216 puta
    Pregledano 4070 puta
    Pregledano 9768 puta

    » 21 komentara... Dodaj svoj!

    Fidel1ty kaže:

    Dobra recenzija,svaka cast,ima mi 3 dobr stvari na albumu: The right to go insane,How the story ends i
    The hardest part of letting go.Nije mi album bolji od Death Magnetica(ali ipak ja sam fan Metallice)

    02-09-2009 20:41

    GoFgO kaže:

    samo da nadodam


    LAST rites/loved to death (staraa pjesma) = uzet rif i ubacen u ovu pjesmu 1.320

    Into the lungs of hell = dialectic chaos

    i nemogu sad napamet vise, ali slusajuci novi album,uzeli su po svega pomalo od cjele karijere ali najvise sa prva tri albuma


    Meni je album bolji od dosta danasnjeg thrasha koji se namece tako da mi je samo nadodano jos 45 minuta vise muzike ;)

    MEGADETH!

    03-09-2009 04:47

    black_guitar kaže:

    odlična recenzija. osim onog dijela sa "drek magneticom", jer smatram DM bolji od Endgamea, no poštujem tvoje subjektivno mišljenje. svidjelo mi se kako si dočarao Headcrusher, a najzanimljivije je to šta mi je to naj pjesma na albumu, a i u potpunosti se slažem s tobom.

    03-09-2009 06:13

    KingV kaže:

    Moje mišljenje isto kao i kod metallice tresla se brda rodio se miš, ne znam taj broderick mi nikako ne leži (ono gitarski šmokljan u jednom od najjebačkijih bendova ikada, ne znam nije mi materijal za megadeth to sam već odavno rekao).
    Ono što me smeta da mi nakon 3 detaljna preslušavanja albuma nije niti jedan riff niti melodija ostala u uhu, dakle fali mi stvari koje udaraju na prvu.
    Što se tiče produkcije sviđa mi se što je mustaine napokon dodao middlea na toj gitari da koliko toliko gitara ima onaj šus, što se tiče bassa tipičan megadethovski uglađeni i britki, a bubanj ni vrit ni mimo, ali sviđa mi se da ga nisu triggali.
    Moje mišljenje je da je ovo potvrda da je u velikoj kvaliteti megadetha iz 80-ih i 90-ih marty imao puno veći značaj nego što se misli i da nije baš istina da je mustaine = kvalitetan megadeth i da je dave napravio sve što valja u megadethu, po meni sada previše brije na tehniku (jebote divi se onom pederku alexei-u koji sve skupa ima 3 dobre pjesme, jedan mustaine se njemu divi) i još taj broderick ono nema mi smisla pogotovo za jedan megadeth koji je poklanjao pažnju na to da pjesma bude tečna i melodična, pa onda vidim ovo izdrkavanje i natjecanje tko će više i bolje.
    Dinamika samog albuma mi je u kurcu previše oscilacija u raspoloženju i tempu.
    Uglavnom slažem se sa recenzijom, ne u potpunosti ali većinom šta je izgovoreno je istina koja se podudara sa mojim mišljenjem.

    03-09-2009 11:40

    Sweep90 kaže:

    The Right to go Insane je jedina pjesma koja mi je eto tako reci dobra na albumu. Sve je nekako nedovrseno, ne znam...
    Jedino je dobro sto poslije ovog, mogu sebi da pustim Countodwn to Extinction i sjetim se vremena kada je megadeth derao

    Svaka cast odlicna recenzija slazem se u potpunosti sa tobom.

    03-09-2009 12:39

    Guitar360 kaže:

    Ej inače ima momentalno meni zanimljiviji bend od megadetha. BOlje zvuči nego trenutni megadeth i ima zanimljivije i riffove i solaže. Vokal je sličan Dave-u.
    Zovu se Seventh Calling. Evo uživajte...

    http://www.myspace.com/seventhcalling

    15-09-2009 01:51

    GoFgO kaže:

    vise mi je vokal slicniji blazeu nego dave-u :)

    A bendić nije los za poslusat a novi album megadetha je 3 put bolji od seventhcallinga :p

    15-09-2009 21:45

    Guitar360 kaže:

    In your dreams...
    Napiši recenziju... :P

    16-09-2009 14:58

    GoFgO kaže:

    ok evo:



    "Bend je niš posebno" :)

    17-09-2009 04:09

    Guitar360 kaže:

    HAHAHAH!
    Mislio sam na megadeth, da napišeš recenziju za endgame...

    17-09-2009 20:42

    Stivis kaže:

    Meni je album odlican. Ti pises samo lose kritike... I albume ne bi trebalo uopće stavljat u recenzije jer svak ima drugacije misljenje. pravite recenzije opreme a ne albuma,bezsmisleno je!!

    19-09-2009 02:06

    Guitar360 kaže:

    Nije istina da pišem samo loše kritike. Samo što ne izlaze dobre stvari i trebalo bi ih stavljati u recenzije albuma jer je to dobro.
    Svako ima drugačije mišljenje o svakoj gitari, pa onda ispada da se ne bi trebale pisati recenzije uopće.

    22-09-2009 03:24

    Antonini kaže:

    Album nije Bog zna šta ali treba razmislit malo jesu li oni u formi napravit dobre stvari još uvijek barem Metallicin Death magnetic šišaju...
    Al sve zavisi od čovjeka do čovjeka i o ukusima kome će se svidjet a kome neće...

    12-10-2009 09:22

    Antonini kaže:

    E da i puno u recenziji ima tvojih subjektivnih mišljenja

    12-10-2009 09:25

    Guitar360 kaže:

    Baš čudno s obzirom da sam je ja napisao. Za tuđe mišljenje pročitaj tuđu recenziju.

    13-10-2009 00:39

    Antonini kaže:



    Sve ok

    14-10-2009 08:49

    Sriver FX kaže:

    El bi ti mogao i hteo uraditi recenzije nekih starih albuma metallice, malmsteena i slicnog sto je dobro?

    21-11-2009 15:04

    Dejopulos kaže:

    Ovo prosto nije u redu. Album si opisao tako što si svaku pesmu secirao na sastavne delove. Zar je bitno koliko pesma traje, da li ima jedan solo ili dva. To je kao da opisuješ čoveka na osnovu njegovog fizičkog izgleda, zanemarujući pritom njegovu ličnost, inteligenciju, dušu... Pesma je mnogo više od prostog zbira teksta, rifova i solaža. Mislim da je recenzija površna. Deluje kao da si album preslušao samo da bi mogao da je napišeš. Album definitivno nije za jedno slušanje i treba ga konzumirati u malim zalogajima. Ima tu mnogo toga što je Dave hteo da poruči.

    08-02-2010 06:50

    alexislays kaže:

    Svačije mišljenje je drugačije, za mene je Endgame odličan, ali mi je opet gori od United Abominations. Sve u svemu dužina pjesme nije bila bitna (DT-Count of Tuscany-20 minuta!) , niti će biti, ako voliš slušati improvizacije i Dave-ov glas, Endgame je tu, ali nije na razini ostalih albuma.

    15-02-2010 14:30

    Guitar360 kaže:

    Ne. Ovo je u redu.
    Nije bitno uopće koliko solo traje. To je čisto informativno.
    Ovo je vodič za slušanje. Pjesma je mnogo više od zbira teksta, riffa i solaža, ali Dave je lud ko kupus u zadnje vrijeme gdje oprašta svirma jer je primio Krista u život, pa sada neće svirati na istim festivalom sa Deicideom i Morbid Angelom i sličnim bendovima.
    Mislim da sam kao diskofil poslušao dovoljno albuma, pogotovo u žanru metala da mogu reći da je COuntdown To Extinction fenomenalan album u odnosu na ovu kantu od albuma.
    Tako da samtram da je dejopulos u krivu.

    Sama improvizacija i glas mi ne znači puno. Ima pjesma. I treba disati. AKo on dođe i trpa i trpa i trpa sve živo u tu pjesmu onda to više nema smisla. Onda je to kao Count of tuscany.
    Jednako naporno ako se mene pita.

    24-04-2010 13:25

    GoFgO kaže:

    Pomalo se slazem,kao veliki fan megadetha, zadnja dva albuma rjetko vadim u playlistu...i system has failed...makar ima na sva ta tri albuma dobrih pjesama i odlicna je svirka, al isusek je usro sve :)

    24-04-2010 16:36