»Recenzije - Recenzije Albuma - The Wombats - A Guide To Love, Loss & Desperation
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=14777

Autor: Souled_Out, Dodano: 31-07-2009 20:05.
Pozdrav!The Wombats , britanski indie, britpop band. Inače pomno biram što slušam. Ne krećem slušat sve po spisku nego biram ono što me zaintrigira. Za ovaj bend nema nešto puno za reći, oni su kao neki plesni rock bend. Bolje da citiram njihove riječi "at first The Wombats were a joke we didn't want anyone to find funny". Inače mislim da svaki bend sa svojim autorskim stvarima donosi nešto novo, neki više , neki manje. E ovaj bend je jedan od onih koji donosi manje. Svaka pjesma je nekako na istu foru, oko istog se vrte iz pjesme u pjesmu. Tekstovi su osrednji i ima puno dosadnog ponavljanja tipa:

"This is no Bridget Jones
This is no Bridget Bridget
This is no Bridget Jones
This is no Bridget Bridget
This is no Bridget Jones...itd." (pjesma "Kill the director")

"Let the love tear us apart;
I've found a cure for a broken heart,
Let it tear us apart,
[Let it tear us apart]" (pjesma "Let's dance to Joy Division")

Ima još par takvih. Svaka pjesma ima isti redoslijed. Dvije strofe pa refren... I obavezno jedan malo žešći refren za kraj, a svaki refren isti po tekstu.

Ali, ipak ima svijetlo na kraju tunela. A to su pjesme "Moving to New York" , "Let's Dance to Joy Division" (koja nažalost ima ta dosadna i monotona ponavljanja) i "Backfire at the disco". Koje su stvarno dobre pjesme. Također kroz cijeli album dobri su backing vokali i zvuk gitare (telecaster i Orange AD30H :D).

Šta reći, dečki(trojica) su pobrali neku slavu i Velikoj Britaniji i u Europi. Najviše kod tinejđerica. Album je osrednji uz pokoju dobru , pjevušljivu pjesmu. Ovo je jedan od albuma koji se brzo zaboravlja. Čekamo slijedeći , pa ćemo vidjet :)

6/10

Preuzeto sa: Gitare.Info