ZADNJE NA FORUMU
 • Servis gitare

  Komentirao: motörhead

  Datum: 16-04 22:29

  Odgovora: 197

  Pogleda: 15843

 • izrada gitara

  Komentirao: motörhead

  Datum: 16-04 15:06

  Odgovora: 12

  Pogleda: 4666

 • Što ste slušali danas

  Komentirao: motörhead

  Datum: 16-04 13:29

  Odgovora: 318

  Pogleda: 17058

 • Joyo extreme metal ili joyo high distortion

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 15-04 09:33

  Odgovora: 4

  Pogleda: 66

 • modifikacija V u superstrat

  Komentirao: motörhead

  Datum: 14-04 22:48

  Odgovora: 31

  Pogleda: 1576

 • Justin Johnson

  Komentirao: rudica

  Datum: 13-04 13:04

  Odgovora: 4

  Pogleda: 97

 • Free pluginovi!

  Komentirao: pekki

  Datum: 12-04 22:01

  Odgovora: 30

  Pogleda: 3572

 • Kupnja 1. gitare :)

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 12-04 19:25

  Odgovora: 2103

  Pogleda: 651008

 • Duga - Dzenan Loncarevic Cover

  Komentirao: nercibald

  Datum: 11-04 08:00

  Odgovora: 0

  Pogleda: 37

 • nadogradnja kineza Harley Benton LP SC-450

  Komentirao: motörhead

  Datum: 10-04 15:13

  Odgovora: 13

  Pogleda: 261

 • Marshall in a box pedals

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 10-04 11:10

  Odgovora: 22

  Pogleda: 9200

 • Čudno ponašanje pojačala - brujanje kada se spajaju pedale

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 09-04 09:58

  Odgovora: 8

  Pogleda: 175

 • Reverb pedale

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 08-04 18:32

  Odgovora: 0

  Pogleda: 57

 • Wiring

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 08-04 10:18

  Odgovora: 36

  Pogleda: 1559

 • Cort, Ibanez ilI Fender

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 05-04 12:01

  Odgovora: 4

  Pogleda: 302

 • Epiphone Les Paul 1981 godiste

  Komentirao: gstaraz

  Datum: 05-04 10:37

  Odgovora: 3

  Pogleda: 163

 • Zoom G1.x NEXT

  • Datum:   26-08-2010 04:13
  • Autor:   mislav111
  • Ispiši   Stranicu
  Zoom G1.x NEXT Review


  Za početak moram naglasiti da je ovo pedala nižeg cjenovnog ranga te da se od nje ne mogu očekivati čuda,ali za klijentelu kojima je namjenjena radi sasvim dobar posao.

  Moj sound tjekom ovog reviewa je čak malo i poboljšan uzevši u obzir da je pedala štekana u Custom Power Amp 700 Series glavu + Fender 4x9' kabinet. Glava se pokazala dosta dobrom u smislu da se „ne mješa“ previše u zvuk pedale kako je slučaj s nekim jeftinijim pojačalima (Za primjer mogu dati Yamaha pojačala koja dosta „uprljaju“ zvuk pedale,te sam također upoznat da Laney pojačala imaju određenih problema s mikrofonijom i stavljanjem dodatnog gaina na zvuk). Pedalu nije nikako preporučljivo štekati u miksetu ( Iako nije ništa preveliko što dobra postavka EQ-a ne može riješiti) jer daje dosta basa i nekako se ne ponaša „prirodno“ dakle mjenja zvuk ovisno gdje se svira te se dosta zvuka gubi ako se umanji bass na EQ-u pedale.

  Overall doživljaj pedale na prvi pogled je da je nekako „krhka“,ali iskustvo mi pokazuje da je realnost sasvim druga priča.Napravljena je od dosta kvalitetne plastike (iako se ponavljam na prvi pogled ne čini tako) i mislim da se ne trebate bojati nekih znatnijih oštećenja. Također moram naglasiti da su input jackovi dosta „tvrdi“ te se kabl malo teže šteka (ništa izvan granica normale) i ištekava,ali to je po meni pozitivno jer je vidljivo da je kabl cjelo vrijeme lijepo učvršćen. Jedan problem pedale je što LED ekran ima dosta problema sa vidljivošću kada jako puno svijetla pada na njega - nije veliki problem, ali zna ići na živce. Expression pedala se čini malo preosjetljiva i mogla bi biti malo tvrđa. Kontrole su dosta kvalitetne, ali i njima kao i ostatku fali otpora - nekako se prelagano okreću.

  Sljedeći dio će biti o najbitnijem djelu - soundu pedale
  Djelit će se u 6 skupina:
  Crunch sound
  Hi gain sound
  Clean/Ac. Simulator
  Metal sound
  Efekti
  Reverb/Delay

  1.Crunch sound
  Crunch sound je highlight ove pedale. Daje lijep mastan zvuk sa dosta bassa, a distorzija lijepo „reže“ - nije zrnasta iako se i zrnasti zvuk može izvući, ali taj dio nije baš najsretnije rješen.
  Crunch sound dosta podsjeća na stare Marshalle što je po meni za gitaru ovog cjenovnog ranga izvrsno. Zvuk je ljep i ujednačen te podjednako dobar i za solaže i za ritam. Opseg ide od Angusovog Highway to Hell tankog zvuka do ljepog masnog Modern Rock sounda sa dosta baseva i srednjih tonova i ujednačenim visokima. Kod Cruncha nema nikakvog pištanja, zujanja - ničega. Definitivno jedan od najboljih cruch hard rock soundova koje sam čuo na multiefektima općenito. U ovoj sekciji šiša i pedale puno višeg cjenovnog razreda…

  2.Hi-gain sound
  Ovaj dio nisam mogao točno definirati kao neki posebni odvojeni zvuk. Više je to neki Crunch sa malo više gaina ili neka žešća distorzija, ali puno „stabilnija“ i ujednačenija. I u ovome djelu pedala odrađuje dosta dobar posao iako je nekada teško ujednačiti količinu distorzije s količinom noise reductiona pa zvuk zna prestajati ili u obruntom slučaju pištati.
  Sve skupa pogledano dosta solidno rješeno. Čak i malo više nego što sam očekivao za tu cjenu

  3. Clean/Ac. Simulator
  Clean na ovoj gitari nije po ničemu poseban. Ima dobro ujednačen EQ, ali nema nikakvog karakterističnog zvuka što i je odlika pedala tog cjenovnog ranga. Zna biti malo slab na višim poljima i nekad prežestok na basevima, ali sve skupa nije loše. Ac. Simulator je u drugu ruku iznimno dobar i realističan, ali samo na Single Coil magnetima. Probao sam na 3 različite gitare izvući akustični zvuk iz Huma,ali mi nije uspjelo. Ac. Sim. Također zna stvarati oveću razinu šuma, ali to se dosta lako rješi smanjivanjem „gain“ kontrole i redukcijom visokih frekvencija. Ac. Simulator je također ono što bi očekivao od pedale ove cijene.

  4.Metal sound
  Ovaj dio nije baš najbolje riješen iako pedala ostavlja dosta mjesta za podešavanje pa se uz malo pomoći može sastaviti sasvim solidan sound. Ja sam uspio postići ljepi Master of Puppets sound, ali tek uz puno petljana po EQ-u i Noise Reduction i Gain kontrolama. Zvuk zna davati dosta mikrofonije i na mutovima se dosta izražava onaj duboki neželjeni zvuk. Pozitivna strana i ovog zvuka je to što ima dosta težine, masnoće - ne znam točno kako bi to opisao. Bogat je i jako lijepo izvlači harmonike, ali se to sve nekako gubi među dosta nečistoća koje pedala stvara.

  5.Efekti
  Ova gitara ima nekoliko efekata Wah,Phaser,Ring modulator,Flanger,Chorus - u osnnvi sve što može jednom gitaristu zatrebati. Svi efekti su osrednje rješeni i nemaju neku posebnu kvalitetu i manu osim Waha koji je odlično rješen. Zvuk pri wahu gubi jako malo basa i ostaje dosta „izvoran“.Wah reagira sve do 19. polja E žice (visoke e naravno :D ) što je za pedalu ovog ranga i više nego pohvalno. Jedina zamjerka je oper Expression pedala koja je malo preosjetljiva i s time otežava upotrebu waha.

  6. Reverb/Delay
  Reverb i Delay su na ovog pedali odlično rješeni te se ljepo uklapaju u veliku većinu pjesama, a velika pohvala je i raznolikost. Svaki od njih ima nekoliko mogućnosti izražaja (Reverb: Tape Echo, Long Hall etc…,) što daje mogućnost pravljenja ljepih zvukova

  Zaključak:
  Ova pedala je izvrsno rješenje za početnike te je se nebi posramio iznjet čak ni na stage. Kada ju kupite ne daje baš pretjerano lijep zvuk, ali ima jako puno mogućnosti podešavanja te se iz nje može izvući sasvim solidan zvuk dostojan pedala čak i dvostruko veće cjene.

  Do iduće recenzije mislav111

  Slični tekstovi

  Pregledano 9697 puta
  Pregledano 8720 puta
  Pregledano 4047 puta
  Pregledano 7617 puta
  Pregledano 6563 puta

  » 2 komentara... Dodaj svoj!

  solo_xx kaže:

  Koliko love :)? Nigdje nepise! I nemoj ovo smtrati uvredom ali na dva tri mjesta si umjesto efekata/multica pisao gitara pa isparavi to ako nije tesko!Al´ sve u svemu dobra recenzija!!!

  20-09-2010 09:42