ZADNJE NA FORUMU
 • Relax don do it...

  Komentirao: Zundapp

  Datum: 19-06 06:58

  Odgovora: 4537

  Pogleda: 650881

 • Pickupovi, drvo, konfiguracije, kombinacije i ostalo...

  Komentirao: etkfrru

  Datum: 19-06 00:25

  Odgovora: 591

  Pogleda: 44697

 • Epiphone Les Paul Standard Upgrade

  Komentirao: baaab

  Datum: 18-06 21:37

  Odgovora: 8

  Pogleda: 111

 • Tab Vinko Coce - Ribari

  Komentirao: marci1

  Datum: 18-06 20:18

  Odgovora: 1

  Pogleda: 46

 • Kakvo pojačalo imate?

  Komentirao: SteveP

  Datum: 18-06 16:37

  Odgovora: 2464

  Pogleda: 542147

 • Jura Stublić & Film, Tvornica, ZGB 29.03.2008.

  • Datum:   03-04-2008 14:24
  • Autor:   Rudi
  • Ispiši   Stranicu


  Na oduševljenje svih tamo prisutnih i mene osobno predstavljen je još jedan u nizu odličnih i atmosferičnih nastupa uvijek dragih gostiju Tvornice - Jure Stublića i grupe Film.
  Jura i Film su raspalili još jednom po bogatom arsenalu svojih hitova i tako iznova uzrokovali sveopće ludilo i jedinstvenu atmosferu u Tvornici, kakvu se može vidjeti isključivo i samo na njihovim koncertima.
  Jura Stublić, koji svakako pripada medju najznačajnije domaće rock autore, u Tvornici kulture, sa svojim pomlađenom postavom grupe Film, reanimiro je nekada trijumfalnu klupsku groznicu Kulušica i života u ritmu muzike za ples. Album "Live u Kulušicu" iz 1981. godine po mnogima je proglašen najboljim albumom iz vremena novog vala.
  Grupa Film je tijekom osamdesetih oduševljavala svojim nastupima, na prostoru cijele bivše Jugoslavije, kao jedan od najslušanijih bendova tog vremena. Film će ostati zapamćen kao pojava koja je ne samo u glazbi nego i ostalim modernim umjetnostima (design, fotografija) u Hrvatskoj ostavio neizbrisiv trag.

  Iako se oduvijek znalo zašto su Jura Stublić i Film legende naše scene, oni to svakim svojim koncertom iznova dokazuju, i teško će ikad 'korozija' nagristi zauvijek velike pjesme ovog rock glazbenika.
  Nastup je bio odrađen u dva dijela i mogli smo napokon čuti i neke stvari koje se nisu nažalost našle na koncertnom repertoaru više od 25 godina. Jedna od njih je maestralna izvedba pjesme “Dijete Ulice”, prve pjesme koju je Jura uobličio u “pravu svoju stvar” vratila me je u dane izlazaka u zagrebačke klubove i zagrebačke ulice moje mladosti, srednjoškolske dane.
  U to vrijeme bilo je nazamislivo koncert najaviti u 21:00 sati, a da počne sa bezobraznim zakašnjenjem u 22:20!!! Zna se da šank mora zaraditi, ali to je ipak malo predugo čekati. To bi bila
  jedina zamjerka za tu , inače, vrlo ugodno i lijepo provedenu večer sa “Dobrim vibracijama”.

  Originalna lista sa mix pulta izgleda ovako (meni osbno je falila vrlo draga pjesma “Moderna Djevojka” , no, valjda ćemo je čuti drugi puta nešto stariji !!!):

  Slični tekstovi

  » 0 komentara... Dodaj svoj!

  Još nema komentara