Ko voli nek izvoli (blues gitaristi s pokojim uletom jazza)

Stranica 5 od 38
Prva<2345678>Zadnja
Mark12345
Online status:


Pošalji PP
odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223134 u 17-03-2012 19:30 GMT+01 sat :


Da mi je znat ko ih je to naučio. Hehe


11-The_Wall
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
737 odgovora
Država:
Grad: Beli Manastir
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223186 u 18-03-2012 13:36 GMT+01 sat :


Ja bi da se nadovežem na Buddy Guy-a.Meni je Buddy Guy najdraži blues gitarist, uz Gilmoura najdraži općenito.
Jedan odličan live, s još boljom ekipom, naravno sa Crossroads festivala:








Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
10414 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 58
Hvala:   71   puta!
#223197 u 18-03-2012 15:51 GMT+01 sat :


@Wally

Varijacija na temu,a? Ma nema veze i ja volim Buddya i njegov drugačiji od drugih sound gitare,pun distorzije ,overdrivea, ma pravi šporki Blues sound, volim ga i gotovo.Što kažeš na solo u 74 years young.??


i'm dinosaur
sommebody is digging my bone
11-The_Wall
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
737 odgovora
Država:
Grad: Beli Manastir
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223201 u 18-03-2012 16:00 GMT+01 sat :


Pa reko sam gore da se nadovezujem na tvoj post.
Ma fantastičan solo, to valjda samo on može, a i pjesma s B.B.King mi je odlična.Spot prikazuje ono što za mene znači pravo prijateljstvo, a tema pjesme je još bolja, da bar ostanu jo puno puno godina, jer nam stvarno imaju šta za dati.


Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
10414 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 58
Hvala:   71   puta!
#223203 u 18-03-2012 16:04 GMT+01 sat :


Ima i mladih bluzera, dobrih, neče blues otiči s njima dvojicom. Otišao je Hubert Summlin, otišli su mnogi, ali blues neče nigdje, budi siguran u to.


i'm dinosaur
sommebody is digging my bone
11-The_Wall
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
737 odgovora
Država:
Grad: Beli Manastir
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223205 u 18-03-2012 16:19 GMT+01 sat :


Ma bluesa će uvijek bit, ako je išta besmrtno onda je to THE BLUES!
Evo danas jedan super bend, nije baš blues, al sam morao negdje stavit.
Friends of Dean Martinez, super slide, nažalost jako nepoznat bend.






Mark12345
Online status:


Pošalji PP
odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223214 u 18-03-2012 17:44 GMT+01 sat :


Citat
# Glam Boogie :
ma i mladih bluzera, dobrih, neče blues otiči s njima dvojicom. Otišao je Hubert Summlin, otišli su mnogi, ali blues neče nigdje, budi siguran u to.


B.B. će prašit još 30 godina. Da bar...


Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
10414 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 58
Hvala:   71   puta!
#223280 u 19-03-2012 14:06 GMT+01 sat :


Teško mislim da je govorom na Crossroad fest ,di govori o svojim godinama i o tome da bi volija da zadnji glas koji čuje kraj sebe bude njegovog frenda, velikog frenda Claptona Ipak nagovještavao da baš nije sve sa zdravljem kako spada,čak su i suze pale,ali to je bilo prije nekoliko godina a on se još drži, ali eto to sam mislija i za Huberta Summlina koji je mislim bija oko decenije mlađi od B.B-ja ali kad san vidija posljednje snimke sa snimanja jednog albuma di vuče bocu s kisikom sa sobom, suze su mi krenule.Zna san da če brzo ali ne toliko brzo.Hvala svima njima na dobroj glazbi i što su pročistili na neki način naša srca i podarili nam ljubav prema bluesu ipak mislim da če biti još takvih za generacije koje slijede, da čete vi mlađi pratiti neke sad koji su mojih godina kroz karijeru i otpratiti ih kad vi budete mojih godina.
Poslušajte riječi ve pjesme,svatko ih može razumjeti.




i'm dinosaur
sommebody is digging my bone
11-The_Wall
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
737 odgovora
Država:
Grad: Beli Manastir
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223414 u 20-03-2012 18:32 GMT+01 sat :


Steve Cropper






Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
10414 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 58
Hvala:   71   puta!
#223474 u 21-03-2012 11:36 GMT+01 sat :


Odlično Pizvo.Iako me podsječaju na K.Crimson trio,odlično.
Ljudi, malo mi je čudno da nikad nemate komentar na ono što stve vaši kolege, zar ne slušate ništa, samo stpate svoje i bog,s izuzetcima naravno.


i'm dinosaur
sommebody is digging my bone
SV
Online status:


Pošalji PP
odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223500 u 21-03-2012 12:50 GMT+01 sat :


Ja nisam puno sluša ovu temu, prominit ću to kad budem doša doma. A šta ću komentirat, kad ne znam puno ni o bluesu ni o jazzu, samo će me neko kritizirat. :)

Jazz dobra glazba, ali mi često zna bit neugodna za slušanje. To je teško svirat isto ko i progresiju, zato ima tu stvari koje mi ne pašu uvik. Tribalo bi stavit nešto od Dizzie Gillespya, Miles Davisa. Triban nać knjigu iz glazbenoga iz gimnazije. :D


Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
10414 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 58
Hvala:   71   puta!
#223501 u 21-03-2012 12:54 GMT+01 sat :


Možda kroz nešto godina i shvatiš bit jazz glazbe,nisan je ni ja u tvojim godinama sluša osim TZV jazz rocka tipa Chic Correa i Return to Forever grupa ili Herby Hancocka i tako,Chicago ili Blood Sweat & Tears.Doči če možda i to vrime, ne opterečuj se puno s tim.


i'm dinosaur
sommebody is digging my bone
SV
Online status:


Pošalji PP
odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223502 u 21-03-2012 13:00 GMT+01 sat :


Ima jedna dobra izreka koja ritko nailazi na iznimke. Ovako glasi: "Količina distorzije je obrnuto proporcionlna broju godina slušača." To ne znači da triba samo slušat metal i (hard) rock, ali omladina je takva, bila i ostala. :)


Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
10414 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 58
Hvala:   71   puta!
#223508 u 21-03-2012 13:15 GMT+01 sat :


Ma ja san ima dobrog strijeg frenda kad mi je bilo 10-11, njemu recimo 15-16 uveo me u tajne gitare i glazbe,moj Guru,kako ja kažem,sluša je kvalitetnu muziku i svira ka....ma bogovski.


i'm dinosaur
sommebody is digging my bone
SV
Online status:


Pošalji PP
odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   0   puta!
#223512 u 21-03-2012 13:29 GMT+01 sat :


Haha ti si sad moj mentor. Naravno tu je još i Darthie, Baywatch, XSARA. Ovaj Trout na antishredu je fantastičan.

Ćaća mi je pokaza prije par godina jedan bend koji se zove "The Band", dosta je dobar. Mješavina countrya, (southern) rocka i bluesa, podsjeća me na braću Allman.