Kupnja 1. gitare :)

Stranica 141 od 141
Prva<138139140141
Strat04
Online status:

Korisnik
Pošalji PP
4757 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 40
Hvala:   100   puta!
#323452 u 25-08-2020 11:52 GMT+01 sat :


A vidi ovako... Ako tek počinješ ne možeš ni ocjeniti da li je zvuk dobar ili ne. Zvuči ti jednako i taj Takamine kao i neki Martin od 5000€. To je jednostavno činjenica.

E sad... Pitanje je uvijek koliko misliš dati novaca i koliko si zagrizao. Ako misliš odmah kupiti nešto barem malo pametnije onda si pogledaj što ima kod Yamahe. CPX i APX serija su jako udobne gitare i tu ne možeš promašiti. Uz to, to su elektro akustične što ti može dosta pomoći u budućnosti a i kao početniku jer je zgodno za snimanje i preslušavanje vlastitog sviranja (i snimanje općenito naravno) a time ispravljaš greške.

Moj izbor prije par godina za akustičnu je pao na Fender CC 140 SCE jer mi je najudobnija akustična gitara koju sam ikada svirao a za akustičnu gitaru nisam nešto ni izbirljiv previše. Bitno mi je da me ne zamara dok sviram i to je u biti sav zahtjev. Prednost joj je bila i što ima solid top a dolazi i sa koferom pa mi je to super praktično za nositi na posao.

Od ostalih marki možeš pogledati Washburn koji je isto dosta udoban ali se meni zvučno uopće nije svidio...

I da se vratim na Takamine... Probao sam dosta tih jeftinih Takaminea (do 1000€) i ne znam u čemu je problem ali i sa jako niskim Actionom sa '12 (debljina žica) su uvijek nekako krute za sviranje i neugodne. Uz to, večina ih je imala po meni premidlast zvuk koji ne volim na akustičnoj gitari.

I čisto neki zaključak... Zvuk je osobni ukus do neke mjere a tebi trenutno ne znači gotovo ništa (da ne ulazim u dublju analizu kako zvuk dolazi od načina sviranja najviše ali to je već i neki drugi "level" sviranja). Znači, hodaj po trgovinama i isprobavaj. Ono što ti bude najudobnije to kupi i uživaj.


Alguien hace lo que sabe y alguien sabe lo que hace ....