Airbourne

Fidel1ty
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
194 odgovora
Država:
Grad: Petrinja
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#108003 u 24-07-2009 18:00 GMT+01 sat :


Jel cuo tko za ovu Australsku hard rock grupu?
Meni se jako svidjaju,a ociti uzor im je AC/DC
Evo meni nekih boljih pjesama

Runnin Wild
Too much,too young,too fast
Diamond in the rough

Jedna od rijetkih novih grupa koja mi se jako svidja


˝Naravno sound ima neki svoj karakter, no može ti muda utjerati nazad u tijelo˝Guitar 360
Fidel1ty
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
194 odgovora
Država:
Grad: Petrinja
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#108236 u 26-07-2009 19:49 GMT+01 sat :


Nitko ih nezna????


˝Naravno sound ima neki svoj karakter, no može ti muda utjerati nazad u tijelo˝Guitar 360
skotchiJack
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
551 odgovora
Država:
Grad: Arkham
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#108312 u 27-07-2009 02:01 GMT+01 sat :


ah čula sam ih.

a onako, ok su za čut usput, ali baš da ću ih namjerno ić slušat, neću.


Od' u kino tamo je lipo
BlackIce
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
67 odgovora
Država:
Grad:
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#201839 u 19-09-2011 20:28 GMT+01 sat :


meni su odlicni.... jedini mladi band koji ima talent :) meni su u top 5 :)


Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7794 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   195   puta!
#303277 u 12-07-2016 13:08 GMT+01 sat :


bio jučer na koncertu u Tvornici kulture i moram reći najdivlji koncert ikad, val buke koji je dopirao do naših uši nas je držao cijeli koncert na visokom adrenalinu, a kasnije s polugluhim osobinama... Na koncertu osim jako dobre glazbe i zabave, mokra majica je bila neizbježna, a takovo prskanje i osvježavanje pivom od strane frontmena nisam još vidio... razbio je na svojoj glavi jedno 7 limenki tokom koncerta i fino nas poprskao u prvim redovima... na ovom koncertu sam nanovo shvatio da je to taj tip rocka koji najviše volim i slušati i svirati i to mi je izuzetno drago... da ne trabunjam previše, evo i par klipova s jučerašnjeg koncerta






ferdy
Online status:

VIP
Pošalji PP
3115 odgovora
Država:
Grad: Rijeka
Godine: 23
Hvala:   76   puta!
#303278 u 12-07-2016 14:08 GMT+01 sat :


nisam znao da je Hetfield novi vokal AC/DC-a


motörhead
Online status:

VIP
Pošalji PP
1268 odgovora
Država:
Grad:
Godine: 45
Hvala:   43   puta!
#303279 u 12-07-2016 14:12 GMT+01 sat :


hehe izvrsno
baš mi je žao što to nisam mogao ići poslušati...


Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7794 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   195   puta!
#303280 u 12-07-2016 17:00 GMT+01 sat :


dečki evo članak koji malo pobliže i stručnije je napisan, pa plačite kaj ste propustili http://www.perun.hr/airbourne-hard-time-zagreb-tvornica-kulture-11072016
jedina zamjerka mi je ta kaj su mogli još 3-4 pjesme ubaciti, trajao je koncert samo cca 1:15h s nekih 11-12 pjesama (koji su imale svoje i produžetke i razne atrakcije)... to je za njih standardno da imaju toliki broj pjesama, ali svakako je mogla upasti jedna "blonde, bad and beautiful" i "bottom of the well" s drugog albuma, te "back in the game" s trećeg... tada bi koncert od kojih sat i pol (za kojih eto imaju dosta kvalitetnog materijala) bio bez i jedne zamjerke


Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7794 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   195   puta!
#310263 u 16-07-2017 20:46 GMT+01 sat :


Bio sam jučer već sada tradicionalno, treću godinu zaredom na festivalu "Pivo in cvetje" u Laško, Slovenija... pred dvije godine je bila grupa Europe, prošle Joe Satriani (i Phil x kojeg sam nažalost izbjegao), a ove godine nakon točno godinu i 4 dana nakon njihovog koncerta u Tvornici kulture, Zagreb ponovo na koncertu benda Airbourne
Bili su jednako energični i karizmatični kao i zadnji put, samo su sada imali veću pozornicu, publiku, zvučne zidove marshalla te binu na otvorenom... Bio sam sa starim, burazom i frendom koji su svi prvi puta bili na tom festivalu i cijeli događaj kao i sam bend im se jako svidio... Buraz inače je još strastveniji fan Airbourne te mu je ovo bilo ostvarenje sna... Dečki su prašili sve u 16 i zaljevali su nas pivom još više nego u Zagrebu jer očito je točenog Laškog bilo puno :)
Čini se da jedino mi Airbourne sretan bend jer nikad nisam ulovio jednu trzalicu (a bio na hrpi koncerata u prvim redovima) do prošlog koncerta u Zagrebu, na zadnjoj pjesmi Runnin' wild... Ovaj put opet zadnja pjesma Runnin' wild i zadnju s kojom je svirao (i to bome dosta, jer je potrošena fino) sam pokupio, ali nakon toga je bacio još šaku trzalica (identičnih, ali nemaju hrapavo da se ne skližu, one s kojima svira, traži da mu se custom naprave tako) točno gdje smo mi bili tako da sam još dvije ugrabio :D
Slika trzalica (zelena iz Zg-a)

Jedini video na yt je stavljen kada je bivši roadie od motorheada sjeo za bubnjeve i odsvirao pjesmu posvete Lemmyju



Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7794 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   195   puta!
#310289 u 18-07-2017 18:15 GMT+01 sat :


Primjetio sam da su gitaristi imali svaki 4 full stacka... ritam gitarist jedan full stack jcm800, jedan jcm2000 dsl100 i dva wizard amps full stacka, dok je lead singer imao full stack jcm800 Kerry King, jedan full stack jcm2000 dsl100 i dva full stacka 1959slp marshalla
Uglavnom oba su imali jbn sound i svirali jako dobro... Gitare uglavnom exploreri, SG i koji lp, pa i semi hollow je ritam gitarist imao

Ovaj post je izmjenjen od Ad_slammer (prije 18-07-2017 19:16, 826 Dana)


ferdy
Online status:

VIP
Pošalji PP
3115 odgovora
Država:
Grad: Rijeka
Godine: 23
Hvala:   76   puta!
#310291 u 18-07-2017 18:51 GMT+01 sat :


a iza stackova Kemperi


Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7794 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   195   puta!
#310292 u 18-07-2017 19:30 GMT+01 sat :


Ma oni nikad, još da si rekao za kog drugog :)
Ne, fakat se u prvim redovima čulo kako iz pojačala dere
Pošto nema nigdje snimki iz Slovenije, evo s rock am ringa ove godine dio showa


I ovdje jedan interview o opremi i općenito galzbi, životu...


Dodano nakon 35 minute

Koliko vidim tu na rock am ringu je Matt Harrison (ritam gitarist) imao 4 jcm2000 dsl100 i 2 wizarda, a Joel O'Keeffe redom jcm800 KK, jcm2000 dsl100, jcm800 KK, 1959SLP, wizard, 1959SLP


Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7794 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   195   puta!
#314885 u 19-03-2019 13:58 GMT+01 sat :


Evo cijela lista najpopularnijih Airbourne pjesama pa tko voli neka sluša
https://www.youtube.com/watch?v=j2IyX5LXGyg&list=PL8VbTOsQGdVXu4OxUAXQvMZbNqpf9b4nv


Zundapp
Online status:

VIP
Pošalji PP
787 odgovora
Država:
Grad: Japan
Godine:
Hvala:   11   puta!
#314960 u 23-03-2019 22:28 GMT+01 sat :


Decki prase odlicno, zvuce bolje nego AC/DC zadnjih 20 godina.


Samo polako, ne zuriti.