Yamaha PSR-200 problem

Sushki
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
95 odgovora
Država:
Grad: Brcko
Godine:
Hvala:   1   puta!
#308546 u 29-03-2017 00:48 GMT+01 sat :


Pozdrav,

imam navedenu klavijaturu, jako je stara, ofucana, i tako dalje.. radila je kako treba dosta vremena, i ostavim je nek se malo odmori koji mjesec, i pozelim da je upalim malo, i vidim samo de sni zvucnik radi, lijevi ne radi, samo se cuje neki visoki ton i to tiho, tek kad stavim uho na zvucnik. Potenciometar je izgubio kontakt djelimicno, to sam rijesio tako sto sam ocistio prasinu.
Zanima me, da li je neko imao slican problem, kako da natjeram zvucnik da radi, otvarao sam je iznutra, lemovi su ok, mozda bih i prelemio, ali opet ne razumijem zasto zuji, da je prekinut spoj, ne bi trebalo da se ista cuje.

Hvala unaprijed.


Glam Boogie
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
11967 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 60
Hvala:   78   puta!
#309717 u 03-06-2017 07:15 GMT+01 sat :


Može biti samo zvučnik, prespoji na neki privremeno, ako ne radi možda je i izlaz lijevog kanala otišao, kod elektronike koja dugo ne radi najčešče je u pitanju kondenzator u kojem se stvrdne elektrolit. Vidi na lijevom kanalu na izlaznom dijelu nije li se koji "napuhao" ili križić urezan gore zijevnuo ili je na dobrom putu.
Preporučio bi ti kojeg kolegu elektroničara ili kod majstora za elektroniku. Prije takvi popravci nisu bili skupi, danas,sve manje majstora veče cijene,pretpostavljam. Vidi dali se isplati popravak. Vjerujem da se isplati.


You don't have to hurry
You don't have to try
You don't have a care
You're walking on air
Sushki
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
95 odgovora
Država:
Grad: Brcko
Godine:
Hvala:   1   puta!
#309871 u 16-06-2017 14:47 GMT+01 sat :


Hvala na odgovoru, tipku koja nije radila sam uspio popraviti nekako, a to jos nisam rijesio, sad i da l se to isplati popravljat, isao sam u elektrotehnicku skolu al opet dosta je tamo digitalije neke, nisam uspio raspoznati sta bi moglo biti, prelemio sam neke kontakte koje vode od zvucnika i dalje, al pretpostavljam da je na nekom izlazu nesto otislo, a i dalje nije ni bitno, prije da cu je prodati nego popraviti, jer bi mi doslo na isto, a i ne sviram je vise