Roland cube problem

NightLight
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
293 odgovora
Država:
Grad: Earth
Godine:
Hvala:   4   puta!
#308409 u 25-03-2017 17:42 GMT+01 sat :


Imam problem sa Roland Cube 20 pojačalom.
Fora je u tome što ova "sklopka" za odabir jednog od 6 efekata distorzije ne funkcionira tj daje mi samo clean zvuk. Također ta se sklopka koristi i za naštimavanje gitare (to također ne funkcionira) kada se uđe u taj mod. Ukoliko se žele naštimat žice za standardni E štim sa tom sklopkom se prebacuje ton/žica (6E do 1E) koji se želi podesit i na temelju toga ti signalizira (preko ledica, koje sada ne svijetle) dal treba zategnit il otpustit žicu. Drugi mod za štimanje koji nije vezan uz poziciju te sklopke radi kako treba (svijetle ledice i to) što govori da je vjerovatno problem u toj sklopki koja ne funkcionira. Sve ostale funkcije pojačala rade kako treba, od efekata, glasnoće, gaina itd. Clean kanal funkcionira kako treba, al eto kad prebacim na lead kanal on registira da je prebačeno sa crvenom ledicom, ali ne dobijam niti jedan od 6 efekata, nego samo nešto lošiji clean zvuk u odnosu na clean kanal.


Rastavio sam danas pojačalo i pogledao malo dal mogu nešto neispravno uočit. Jedino ova neka bijela tvar pored 2 velika kondenzatora mi je nekako sumnjiva, al tko zna možda je to neki izolator il što već. Spoj te sklopke na pločici izgleda uredu tak da možda je neki klinac unutar nje ošo.

Evo par slika pa da možete vidit.
Koja sklopka je problematična:


Kak izgleda pločica:


Ova bijela tvar o kojoj sam pričo:


Problematična sklopka iz druge prespektive:


Sve upućuje da ta sklopka sa 6 pozicija za odabir efekata nije ispravna. Pa sam mislio kupit tu novu sklopku i zamijenit pa vidit.
E sad šta bi moglo bit, imate vi kakve ideje?


Najbolji live nastup ikad. Bogovi
Strat04
Online status:

Korisnik
Pošalji PP
4719 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 40
Hvala:   96   puta!
#308438 u 26-03-2017 09:05 GMT+01 sat :


Ta "bijela tvar" ti sigurno nije problem. Zaboravio sam kako se to zove ali se koristi manje više na svim elektrouređajima i bude raznih boja.
A što se tiče samog pojačala. Odnesi nekome tko to radi i to je to. Možeš odnijeti i nekom RTV mehaničaru jel će ti vjerovatno manje naplatiti nego neki "specijalizirani" meštar za pojačala.


Alguien hace lo que sabe y alguien sabe lo que hace ....
NightLight
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
293 odgovora
Država:
Grad: Earth
Godine:
Hvala:   4   puta!
#308455 u 26-03-2017 15:46 GMT+01 sat :


Našao sam sam shematski dijagram za pojačalo na netu sa popisom svih dijelova.
Znam jednog lika koji ima isto pojačalo pa ću probat usporedit i vidit dali se moje komponente (po oku) vidljivo razlikuju od njegovih.
Tak ak skontam u čemu je problem, lako zalemim novu komponentu, ak ne odnesem ga nekom majstoru.

Vjerujem da je trošak cijelog popravka neka sića (cijena jedne komponente) + malo utrošenog vremena pošto sve ostalo funkcionira kak treba.


Najbolji live nastup ikad. Bogovi