Savjeti za snimanje

Strummer
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
27 odgovora
Država:
Grad: Mali Mokri Luk
Godine:
Hvala:   0   puta!
#281623 u 04-07-2014 22:39 GMT+01 sat :


Nemam blagog pojma o tome; šta prvo snimiti (bubnjevi, gitara, vokal, bas), na kojem pickupu šta snimati, koji softver koristiti... u biti, ako bi mi objasnili kako vi to radite bilo bi mi puno lakše. I još me zanima, jeli bolje snimati instrument po instrument ili sve live s bendom?


isaac asimov
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
21 odgovora
Država:
Grad: Kuca
Godine:
Hvala:   3   puta!
#281627 u 04-07-2014 23:39 GMT+01 sat :


Kad sam zadnji put snimao u studiju ,bilo je to otprilike prije 2 tjedna , dakle covjek iliti ton majstor je napravio nekakvu osnovnu matricu (koju ne preporucujem jer se treba dodatno platiti)

Na tu osnovnu matricu su se odmah snimali vokali,prvo glavni vokal ,pa prateci koji ssu pjevali glavni glas (to ti je islo kroz 1. i 2. kanal), pa su se snimili gornja terca i donja gdje je trebalo., instrumenti idu u dosta slucajeva odvojeno kroz vlastite kanale i odbacuje se matrica ,barem u mojem slucaju i snimili se bubnjevi,klavijature .
Na kraju je moja malenkost dodala bas el.gitaru,akuazicnu ritam i elektricni solo .
Snimatelj dodao finalni touch ,popravio se se trebalo popraviti.
Vecinom se snima od 3-5 sati ,premda mi se cini da doticna maja suput i takve zvijezde snimaju pjesmu 5 minuta pa snimatelj ispravi svaki pogrijeseni ton. Zaista,sa danasnjom tehnologijom mozes vristanje crknute macke pretvoriti u pavarrotija


SmokeF20
Online status:

VIP
Pošalji PP
980 odgovora
Država:
Grad: Križevci
Godine: 119
Hvala:   31   puta!
#281630 u 05-07-2014 00:32 GMT+01 sat :


Prvo snimite kompletan bend da bubnjar ima stvar u uhu...Snimite bubanj pa bas,zatim ritam gitaru,solo/kljave pa vokale s tim da ovo zadnje troje ne treba nužno tim redom...Snimajte uz metronom,isti možete vući iz Cubasea.Dosta studija koristi upravo taj program za snimanje pa ako je njima ok mora biti i vama...
Snimaš na kojem pickupu želiš i kad želiš,nema tu pravila...ovisi o tebi,o soundu,gitari...


bla bla blaaaa