Epiphone Les Paul - razlike medju serijama

Stranica 2 od 2
<12
banekokos
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
5 odgovora
Država:
Grad: Serbia
Godine:
Hvala:   0   puta!
#249439 u 11-01-2013 17:15 GMT+01 sat :


Dakle, sve "ofarbane" gitare otpadaju radi sumnjivih deklaracija materijala. (to je moje subjektivno mišljenje, jer ne vjerujem nikakvim reklamama i deklaracijama)
Svi ti flame topovi i ofarbane, računaj da ispod imaju slabiju kvalitetu drva (ne vidi se i nema smisla stvljat mega kvalitetno i lijepo drvo ako češ ga pokriti sa "topom"), pa uzmi to u obzir kada kupuješ

E bas sam se to pitao, oko te razlike jer pravo da ti kazem, pitam se, da li je stvarno moguce da Plus top vredi 100e vise od Plain Top samo zbog boje finisa (flame top kako vec). Pazi ovo, ja sam iz Srbije pa cu najverovatnije ako kupujem na novo da uzmem u Mitros Music i gle par gitara sto sam naso i razliku u ceni. Da li je samo finis ovde drugaciji?

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/15805-Epiphone-LTD-ED-LES-PAUL-PLUS-TOP-PRO-Iced-Tea/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/11454-Epiphone-LP-Standard-Plain-Top-Elec-Guit-HB-%2A%2A/

Jer iskreno ako je tako, necu mnogo da se razmisljam :) Takodje, video sam jos neke plus top-ove u mom gradu slicne prvom linku i takodje kostaju oko 480e ili kako vec.

Oko ovih drugih stvari oko isprobavanja, to se razume, pored svih ovih tehnickih stvari (oko kojih i trazim savete) necu kupiti gitaru dok mi ne udje u prste. :)

Puno dobrih saveta od vas! :)

Dodano nakon 1 sat 9 minute

Evo nasao sam i ovde par review-ova i na kraju ce stvarno to da ispadne, zvuk isti, a cena dosta visa samo zbog izgleda.

http://www.squidoo.com/Epi_Les_Paul_Std_Review


etkfrru
Online status:

VIP
Pošalji PP
4236 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 46
Hvala:   92   puta!
#249449 u 11-01-2013 17:49 GMT+01 sat :


Citat
# gstaraz :
Svi ti flame topovi i ofarbane, računaj da ispod imaju slabiju kvalitetu drva (ne vidi se i nema smisla stvljat mega kvalitetno i lijepo drvo ako češ ga pokriti sa "topom"), pa uzmi to u obzir kada kupuješ


za ofarbane se slazem, ali kako znas da u konkretnom slucaju "top" nije pravi top nego furnir?
ne kazem da nije, nego sam pitam jel imas kakvih provjerenih informacija? ili netko drugi?
meni je isto ko banetu sumnjivo da je tako, prevelika je razlika u cijeni

top bi trebao u idealnom slucaju biti neznam kolko debel komad javora, i to na ovoj PLUS debeli komad rebrastog javora, a na standardu debeli komad obicnog javora.

Dodano nakon 3 minute

Citat
# banekokos :
Evo nasao sam i ovde par review-ova i na kraju ce stvarno to da ispadne, zvuk isti, a cena dosta visa samo zbog izgleda.


pa ne mora uopce biti rebrasti javor boljeg zvuka
samo je skuplji jer ljudi su spremni platit izgled
meni je to kic, ja se nebi razmisljao uopce
btw, u tom rangu je stvarno jos dosta velika razlika izmedju razlicitih primjeraka, probaj ih vise i nadji koja ti se cini bolja


gstaraz
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
5511 odgovora
Država:
Grad:
Godine: 99
Hvala:   262   puta!
#249468 u 11-01-2013 21:07 GMT+01 sat :


Dosta Epia mi je prošlo kroz ruke i večina je imala top debljine skoro dvije jazz trzalice; negdije oko 1.5 mm. (dakle furnir)
samo par njih se sječam da su bili deblji, al ne puno deblji... možeš to vidjeti samo ako skidaš magnet pa baciš oko na rub prema bridgeu. (recentnije modele kineske proizvodnje nisam imao jer koju god da sam probao je bila pre mračna)

Debeli top kao u Gibsona nisam nikad vidio na Epiu

Eh sad... deblji maple top bi trebao donjeti veči sustain, ali tu dolazi do paradoxa... skoro svi neofarbani Epi koje sam imao su imali duži sustain od Gibsona ?!? tu nemam pojma o čemu ovisi.

O flameovima sam čuo na masu mjesta da nisu ni od drva ?!? ...no, tu bi se ogradio od tih tvrdnji pošto nisam išao provjeravati, a nisam ih nikada imao jer ih i ja smatram kičem. Al eto, za svaki slučaj bi ih izbjegao ;)


Pizvo
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
3222 odgovora
Država:
Grad: Sisak
Godine:
Hvala:   14   puta!
#249475 u 11-01-2013 21:35 GMT+01 sat :


Ja sam vidio top od oko 1 cm, na češkom LP Studio Deluxeu iz '99. kojeg sam imao. Teško i rezonantno đubre, skinuo sam EMGe koje je netko ugradio i stavio Duncan Custom Custom/59, pa usput promotrio kak stoje stvari u presjeku. Gitara je pjevala. Jednom prilikom sam bio kod našeg instruktora texmexa i čuo ju usporedo sa ESP Horizonom koji je imao Custom (ili JB, nisam ziher) na bridgeu - začudno slična kvaliteta zvuka.

Žao mi je ko psu što sam ju morao prodati.
Guitar360
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
9426 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine:
Hvala:   86   puta!
#249495 u 12-01-2013 01:07 GMT+01 sat :


Ma kažem ti ako si već zapeo za les paula blentavog, onda imaš boljih opcija. Jedino što bi gledao na tvom mjestu je ultra 2 koji ima nanomag. Inače bi gledao Vintage afd ili peter green/gary moore model To ti je onaj pglm lemon drop kao.
Kopija one poznate gitare koja je na naslovnici still got the blues.


Testicles, Testicles, 1, 2, 3, 4, Testicles...

GoFgO je moj car zauvjek. Uvjek ću mu se klanjat i volit ga više od vlastite djece.