Koja je bila vaša prva gtara?

Stranica 4 od 5
<12345>
Zeleni_Zub
Online status:

VIP
Pošalji PP
2144 odgovora
Država:
Grad: Tešanj
Godine: 26
Hvala:   41   puta!
#158151 u 04-09-2010 14:56 GMT+01 sat :


KLasicna gitara YAMAHA C-40, bila je to ljubav na prvi pogled, ali prodao sam je jednom novom mladom gitaristi jer je kod mene samo stajala nakon kupnje nove gitare, mada bih je sad volio ponovo imati


Aye hot babie what are you doing later i am guitar player in band
Kad porastem zelim da budem kao GoFgO
Pizvo
Online status:

Moderator
Pošalji PP
3380 odgovora
Država:
Grad: Sisak
Godine:
Hvala:   14   puta!
#158159 u 04-09-2010 15:30 GMT+01 sat :


Ful prva je neka stara španjolka ručni rad, očajnog setupa, na tom sam pranglijao neko vrijeme, a prva "ozbiljna" gitara je bio ni više ni manje nego Stagg Strat iz prve serije koja je došla kod nas, nekad 2002.

Inače su se u Sk poslovično svirali Fenderi (i Squieri) i Yamahe Pacifice, ni za jedno nisam imao love, pa eto.


afwef
Online status:

VIP
Pošalji PP
2456 odgovora
Država:
Grad: Šibenik
Godine: 28
Hvala:   20   puta!
#158165 u 04-09-2010 15:48 GMT+01 sat :


prva je neka klasicna bice jugoslavenska naseljedena od staroga i dobra je bila, sad na njoj auto lakon pise greenday xD a prva elektricna je squier bullet strat i na njoj jos uvik sviran


XSARA
Online status:

Moderator
Pošalji PP
4431 odgovora
Država:
Grad: Rijeka
Godine:
Hvala:   89   puta!
#158167 u 04-09-2010 15:52 GMT+01 sat :


Akustična ,archtop ,manjeg tijela,slabašnog zvuka ali laka za sviranje,sirotica moja stara krivog vrata,još je tu,izlizane boje do drva vrat i tijelo...(Melodija?)
El.g. Hofner 176(Galaxy),ne loša za svoje vrijeme, cherry sunburst.


...and then one day you find .....
shin0
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
577 odgovora
Država:
Grad: Petrinja
Godine:
Hvala:   0   puta!
#158170 u 04-09-2010 16:03 GMT+01 sat :


prva je bila stagg x-300, kupio od frenda, jbg bio početnik, na njoj učio, a ono, nije bila loša, prodao je frendici za sitne pare, oona naučila i tak to, jbg, sad sam zadovoljan ovim čim imam, al prva gitara je eto stagg, iako sam imao brutalne ideje što bih s njom i kako :D


Solo, I'm a soloist on a solo list
Al live, never on a floppy disk

Gear: Harley Benton GA5
Boss DS2 Turbo Distortion
Squire Standard Stratocaster (2x Fender fat 50 custom single coil and SD sph 90)

http://soundcloud.com/shin0-and-fusi0n-taxi
http://www.myspace.com/mrshin0
troolex
Online status:

VIP
Pošalji PP
1707 odgovora
Država:
Grad: županja
Godine:
Hvala:   38   puta!
#158224 u 04-09-2010 23:51 GMT+01 sat :


Od ujaka dobio neko istočno-njemačko govno od šperploče žice tvrde i kilometrima daleko vrat ko kramp i više nalik olimpijskom luku nego bilo čem drugom štim? možeš zaboravit nije štimala ni na praznim žicama kako treba a kamoli neki akord kad uhvatiš
j::: sam joj sve po spisku al sam relativno i naučio svirat još je imam na tavanu nudio sam je al je niko nije htio uzet nije da ih krivim


"i nogom u guzicu je korak naprijed" I jos nesto - Gofgo je car :) Gofgo care kupi mi cigare
LedZepFan
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
418 odgovora
Država:
Grad: Kraljevo
Godine: 50
Hvala:   0   puta!
#158231 u 05-09-2010 00:14 GMT+01 sat :


Prva elektricna Squier Deluxe sa Hot Rails Duncan pick-upovima, jo uvek cepam na njoj :) Daleko bolja od ostalih Squiera :D Pre nje sam kupio neku Tenson ozvucenu akustaru, slike saljem malo kasnije :P


“When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.” - Jimi Hendrix :)
Punker95
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
131 odgovora
Država:
Grad: Mostar
Godine:
Hvala:   0   puta!
#158236 u 05-09-2010 01:54 GMT+01 sat :


Moja baš prva gitara je konzum akustara kupljena prije 6-7 godina.Igro se s njom jedno ljeto i ostavio je.Izvadio je prošle godine iz groba mirisala isto ko i prvi dan kad sam je kupio.Jadnica tanka mala šperpločica...ccc...jada li sam sviro na njoj.Kriv vrat, polja unakažena, naljepio na nju naljepnicu "Vans of the wall"...
Evo sad sviram Yamahu f-310 svaka pohvala gitari stvarno je prekrasna.

Ovaj post je izmjenjen od Punker95 (prije 05-09-2010 03:44, )


I think the feelings in my music were suggested to me before I even had the ability to play music. John Frusciante
emir h
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
110 odgovora
Država:
Grad: Brcko
Godine: 50
Hvala:   0   puta!
#158250 u 05-09-2010 12:28 GMT+01 sat :


Moja prva je stara klasicna gitara stara tridesetak i vise godina , gdje je vrat uzasno iskrivljen ali je jos i danas nosim na casove, a el. squier bullet strat star nekih desetak godina :D


" Nice boys don't play rock n roll, I'm not a nice boy and I never was! "
mirvama
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
32 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 50
Hvala:   0   puta!
#159332 u 15-09-2010 21:09 GMT+01 sat :


Moja prva gitara: Mala klasična no_name/gitara/smeće na kojoj je Smoke on the water (i sve ostalo kaj se ne svira na takvoj gitari, a ja sam baš htio) zvučao, hm, loše. Koštala je 20 njem. maraka. Zbog nje sam skoro odustao od sviranja, hehe.

Gitara na kojoj sam prvi put trznuo žicu bila je strat kopija od Epiphone-a. Ljubav na prvi pogled, a do tada glazbu uopće nisam slušao, a za riječi Fender ili Gibson nisam nikad čuo.


Nemam blagog pojma kako bih to rekao.
bishop199115: you dont have to be able to play fast on guitar to be good its about creativity and the way things work
CHICH
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
51 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine:
Hvala:   0   puta!
#173125 u 16-01-2011 17:05 GMT+01 sat :


Citat
# m0jA bAkA :
sična gitara stara skoro 30 godina. Piše unutra Melodija Mengeš. Tatina :D.


Da ziher... i moja isto. A onda sam prešao na električnu Cimar LP, to je neka Ibanezova kopija napravljena 75' ili 71' a ostalo je povijest...


_bandana:oops
balaclava
Online status:

VIP
Pošalji PP
1011 odgovora
Država:
Grad: Bodul
Godine:
Hvala:   7   puta!
#173410 u 19-01-2011 14:09 GMT+01 sat :


Vantage klasicna ručno radena 96 ili 7 je bila prva gitara, topal zvuk,drvo se odlicno drzi,jedino san promjenio masinice jer su posle u vraga... prva elektrika je schecterov omen 6 iz diamond serije,solidna gitara heavy zvuka,pickupovi su schecterovi,dva hama,licenciran floyd, masinice ekstra, digo san ća top lock,nije potreban,potenciometri ok,mislin da je bila 3000 kuna ali se necu zaklet... i usput jedno pitanje da ne otvaran nede, jeli van se para da su zice na ibanezovon rg-u ( 350 dx) malo predaleko jedna od druge ? mozda san zafilmo ali eto :)

Ovaj post je izmjenjen od balaclava (prije 25-03-2011 13:50, )


Sidi di si jerbo kaki si ni za disi nisi

GoFgO je moj poglavica ... :red_indian
troolex
Online status:

VIP
Pošalji PP
1707 odgovora
Država:
Grad: županja
Godine:
Hvala:   38   puta!
#173445 u 19-01-2011 19:17 GMT+01 sat :


da su zice na ibanezovon rg-u ( 350 dx) malo predaleko jedna od druge ?
taman su kad imaš prste kao drvosječa tj. kao ja recimo


"i nogom u guzicu je korak naprijed" I jos nesto - Gofgo je car :) Gofgo care kupi mi cigare
balaclava
Online status:

VIP
Pošalji PP
1011 odgovora
Država:
Grad: Bodul
Godine:
Hvala:   7   puta!
#173534 u 20-01-2011 14:10 GMT+01 sat :


meni se bogami cini predaleko,pogotovo na desnoj ruci kad npr. brzo prelazin skalu


Sidi di si jerbo kaki si ni za disi nisi

GoFgO je moj poglavica ... :red_indian
Dex20
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
13 odgovora
Država:
Grad: Delnice
Godine: 50
Hvala:   0   puta!
#173675 u 21-01-2011 20:13 GMT+01 sat :


Moja prva gitara je bila akustična bucklay BA10 (http://www.svezakucu.rs/www/pics/items/portal/big/4736.jpg) niš ekstra ali ok je...