Realna cijena polovne opreme

Kikos
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
499 odgovora
Država:
Grad: sinj
Godine:
Hvala:   0   puta!
#158519 u 07-09-2010 10:18 GMT+01 sat :


U zadnje vrime sam često po oglasnicima, pratim cijene, pa mislim ako šta iskoči, kupit ću (mada imam u glavi šta stvarno želim).
Svaki put kad netko ponudi meni nešto zanimljivo, pogledam cijenu u nekoj od prodavaonica i uspoređujem isplati li se kupit to polovno ili je bolje nadodat još malo i uzet novo.
Koja je vaša cijena po kojoj bi prodavali rabljenu opremu koja je u vrlo dobrom stanju, starost po meni zapravo i nije važna. Možda kod digitalije, jer stalno izlazi nešto novo i dosta bolje, dok je kod ostalih proizvoda više-manje ista kvaliteta. Tako da mi je isto jel kupljeno jučer ili prije 10 godina ako je u dobrom stanju.
Jednostavnom računicom sam došao do postotka od 0,6 do 0,65 cijene novog proizvoda.
Najprije se skine nekih 10-15% koje bi ste dobili na račun plaćanja gotovinom i onda s novog iznosa nekih 30% jer je polovan proizvod.
Na kraju se još korigira prema ukupnoj cijeni proizvoda ovaj drugi postotak. Ako je cijena proizvoda visoka (1000 eura i više), onda taj postotak umanjivanja može bit i manji od 30% i obrnuo, za jeftine stvari se može više spustit, što nas dovodi do 50-70% vrijednosti novog.
Možda nekome to izgleda premalo (meni prvome kad prodajem svoje), posebno ako je marka opreme bolja, ali to je po meni realnost.


za sviranje:
Fenix Jazz bass
Fender Rumble 210 100W
Akai G-drive

za dušu:
Konzum akustara

http://www.reverbnation.com/mortbend
PeroPeric
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
496 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine: 51
Hvala:   0   puta!
#158522 u 07-09-2010 11:41 GMT+01 sat :


Realnost je uvijek diskutabilna. Narocito ako ti netko ponudi crvenu i plavu pilulu. :)

Roba vrijedi tocno onoliko koliko je kupac voljan platiti a ne koliko "realno" vrijedi. Medjutim, i u svakom kaosu ima reda pa tako i na nasem trzistu rabljene opreme. A to si ti prilicno tocno procijenio, bar koliko se meni cini. Ljudi krenu sa 20tak posto nize ako je relativno novo, pa onda ovisno o hitnosti prodaje padne i na 50 posto.

Naravno u svemu ima izuzetaka pa tako i ovdje ali to su odstupanja a ne pravila.

Dakle nisam nista novo rekao, samo se slazem s tobom. :)


Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines!