ONLINE KUPOVINA

Stranica 2 od 8
<12345>Zadnja
Guitar360
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
9426 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine:
Hvala:   86   puta!
#105305 u 09-07-2009 23:05 GMT+01 sat :


Ne gle, nije...
Prvo što se tiče sweetwatera i tih firmi, bila su zapravo tri velika lanca. Jedan je gutiar center, a drugi je sam ash. Treca koja je bila najbolja je propala. Pa su se javili još neki portali koji su zapravo direktno vezani uz firme pa se možda mogu i odvojiti, ali pitanje je. Shvatili su da im je tako jeftinije (njima, ne tebi) jer izbjegavaju još jedne ruke i tako generiraju veći profit. Živio sam gore godinu dana. Znam kako se gore rade stvari, ali me konstanto iznenađuje koliko je "mreža" široka i koliko je "rupa" svih tih igara i profita i kapitalizma duboka. I mogu ti reći da mi se ne sviđa.
Mislim mi sada tu imamo na umu da je sweetwater ili već bilo koja firma nešto profinjeno jer se ona ipak bavi kao instrumentima. To je konzum najobičniji.

Njima je svejedno da li su to krumpiri ili gitare. Imaju skladište. U skladište dođe roba. Kupac naruči. Oni prodaju robu i dobiju lovu. Plati radnike i poštu, nosi doma plaću, sjedni i roštiljaj. Case closed. Nema tu neke mudrosti ni neke posebne stvari. Oni ne ulažu u neki plemeniti cilj. Oni ne čine glazbu boljom. Oni ne razvijaju proizvode. Oni su boxmoveri i tako ih treba tretirati. Dakle ako roba stigne neštećena i na vrijeme, po mogućnosti za što manju lovu, ti imaš pozitivan odnos prema tim ljudima koji dilaju tu robu pa bilo to krumpiri ili gitare. Ako je krumpir oštećen, onda ako možeš vratiti i dobiti drugi krumpir onda je to dobro i zato odlučiš poslovati s tom firmom, a ne nekom drugom kod koje ne možeš vratiti oštećen proizvod.

Tako da nije da je sada fender izreklamirao neku firmu za džabe, nego to

Ono za što se ja zalažem je inovacija i guranje nečega. Pazi ti govoriš o made in mexico fenderu. Nije problem u državi proizvodnje, nego to je jefitna gitara s razlogom. Nema ono što bi trebala imati. Ta gitara se ne bi trebala nositi u koferu jer ona to "ne zaslužuje". Kofer je bolji od nje. Razumiješ?
Dakle nije da ne zaslužuje. Normalno to nije to šrot zadnji, ali nije ni dobra. Ti tu kupuješ malo sitotiska, a to ti je onaj fenderov logo i kupuješ konture gitare kakvu je svirao knopfler. Ali ne kupuješ kvalitetu (onu koju možeš dobiti kod drugih firmi za tu istu ili manju lovu) ni nekakav napredniji dizajn ni ništa

Tu je i stvar što sam i spomenuo u ovom svojim vodičima, a to je da nisu metalci zabrijali na imidž i kao "ja sada moram imati heavy gitaru koja izgleda kao da je ispala iz betmenovog brloga ", nego su zabrijali oni blueseri ili već neki koji dođu i kažu "stevie ray vaughan je kauboj i ono što je on ima u ruci je kaobojska gitara pa ću ja kupiti gitaru".
Metalci će platiti svoje gitare puno manje nego blueseri. A kod ovih špićastih gitara ima više napretka nego kod telca recimo koji je najkruća "da spustiš prozor od auta moraš okretati ručicu" gitara.Ne nisam se opekao na Fendera. Hvala bogu da nisam. Nije stvar da ja tu imam neke skrivene pretenzije. Nemam! Meni je stalo da si ljudi kupe što bolji instrument za lovu. Mene uopće ne zanima nešto drugo. Zato sam na ovoj stranici od samog početka.

Uz to Fenderove gitare su debelo precijenjene s obzirom da nema nikakve promjene u dizajnu već 100 godina.

Uz to prodaju imidž i prodaju brand. Dakle ti možeš doći i kod nikea kupiti tenisice koje imaju ferrari znak i onda će to koštati 1000 kn i onda možeš kao imati crvene tenisice. I šta sada? Nisi brži rođo nego imaš crvene tenisice.
I sada kada te vidi neki šumaher fan on će biti ljubomoran.

To ti je kao sa starkama. Dao si jako puno love za tenisice koje su lijepe crvene sa bijelim onim smećem okolo i zvijezdom i sada to je super za imidž. Ali probaj trčati u tome po kamenju. Izgledat će ti noge ko od terminatora samo što će ti biti kosti vani a ne kul titanijski dijelovi. smilie

A probaj u elvitonu za 50 kn koji ima debeli đon! A onda uzmi elviton cijene starki pa onda probaj u tome.

E sada normalno Fender ima kvalitetnih gitara, ali za njih se mora dati jako puno novaca. Pogotovo sa hrvatskim cijenama. Dakle nekakav fender recimo ti naplati po hrvatskim cijenama preko 30 000 kn za jedan john5 signature telecaster! DOdouše cijena je iz 2007, ali ima i gorih primjera. No dakle 30000 kn.
Da li ti znaš da ja za 30000 kn mogu kupiti catsov CUSTOM stratocaster sa bilo kojim drvetom puno boljim nego što je na tom telcu J5, sa bilo kojim hardverom, na kojem će mi lik ugravirati ime, prezime, jmbg, krvnu grupu, airbrushati na gitaru mene i malmsteena kako prčimo žene, uz to kupiti kompletno pojačalo sa isolation boxom, sve kabele sa pozlaćenim konektorima, motor, ljetovanje za dvije osobe, kurvu i još mi ostane za ćevape!
Cort radi bez marže i cilj im je napraviti konkurentne instrumente koji bi se trebali prodavati bolje nego ovi strani. Manja su firma što se tiče marketinga i svega. 95% njihovog posla je rađenje gitara za druge kompanije.
Ajde da vidim koliko ćeš platiti kod fendera gitaru od močvarnog jasena, sa quilted maple topom, bird's eye maple neckom, locking mašninicama, EMG 89 sa ugrađenim coil tapom i dva singla.

Pogledaj neil zaza signature koji košta 7-8 pa mi onda kaži da li se taj J5 isplati.


Evo probaj pronaći bilo koju gitaru od fendera koja to sve ima ili barem približno. Nema je, a ako je daš naručiti koštat će te jako jako jako puno. A probgaj kod drugih firmi koje su iste kao i fender po pitanju imanja preskupih instrumenata.

Recimo jedna od njih ti je valley arts pro, a druga je recimo, a druga ti je music man petrucci signature.
Pa onda lijepo nazovi tamo franca u musicshop no 1 pa pitaj franca pošto je valley arts pro. Pa onda nazovi tms i pitaj juru pošto je petrucci signature.

Pa onda to usporedi sa cijenom od 6000 kn. I usporedi ih po zvuku (g290). Pa vidi kolika je razlika. Razlika naravno postoji. Između dvije gitare iste raazlika postoji, ali nije tolika da bi se za krme dalo 5 puta više nego što vrijedi.

O tome ti govorim.
A pto se tiče maerike, preporučam ti da tamo kupiš kompletan harvder koji ti stane u kofer a tamo je jeftiniji, pa da dođeš ovdje i samo ubodeš to u prvi strat koji ima pošteno drvo i deri.

Imaše već prewired setove od knopflera.

Možeš ga staviti i u šugaviji strat konkretno u corta. Samo pazi se dimenziaj pickguarda. I to je to.

I još ti ostane za pedalu i ne znam šta.


Testicles, Testicles, 1, 2, 3, 4, Testicles...

GoFgO je moj car zauvjek. Uvjek ću mu se klanjat i volit ga više od vlastite djece.
Guitar360
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
9426 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine:
Hvala:   86   puta!
#105326 u 10-07-2009 03:28 GMT+01 sat :


Baš je eye opener, zar ne?

A kada smo konkretno kod preporuke, da sam ja na tvom mejstu ja znam što bi kupio.
Dakle složio bi si dva pickguarda koja su pre wired. Dakle imaš jedan pickguard na kojem imaš mark knopfler set i jedan sa humbuckerima. E sada za humbuckere imaš ove malmsteenove humbuckere u single col tijelu i to je strava. Za strat dušu dalo jer možeš dobiti sve na njima i to sa jako dobrim rezultatima. Jako specifični pikapovi. Mrak su za blues, a slayer mogu podnijeti. Mislim poslušaj album unleash the fury od malmsteena. Kupi skioni nabavi nekako. Tamo ima doduše pola dobre pjesme, ali jeboga ja nisam mogao vjerovati da je to strat, a strat je 100%! AKo želiš graditi svirku na nekom strat tonu ovo je ludilo.


Prvo budući da si veliki Mark knopfler fan ja bi kupio pikapove koje on preferira i to složio bi si

Moja preporuka je da kupiš ovo:
http://www.music123.com/DiMarzio-True-Velvet-Vintage-Prewired-Pickguard-476238-i1448960.Music123
To su maltene isti pikapovi kao i oni u ovom signatureu njegovom. MIslim modelirani su po tome.
http://www.music123.com/DiMarzio-DP110-FS-1-Guitar-Pickup-302160-i1127632.Music123
I samo zamjeni neck pikap sa ovime. I jedan dio imaš riješeno.
To ti je 3 minute posla.

http://www.music123.com/DiMarzio-YJM-Prewired-Pickguard-476236-i1448957.Music123
Ovdje čak tip normalno svira. Jer obično svi koji kupe krenu svirati hrpu nota, a nigdje se ne čuje pikap kako spada.
http://www.youtube.com/watch?v=pakeT6qILxo
http://www.youtube.com/watch?v=zbw-jrI0KHU

I onda imaš 2 pickguarada.
Samo napravi spoj na gitari tako da ne moraš lemiti svaki put već samo spojiti.
I onda 11 šarafa i imaš knopflera single coil i onda 11 šarafa i imaš malmsteena i sex dok zanesvistaš.

Ovaj post je izmjenjen od Guitar360 (prije 10-07-2009 05:06, )


Testicles, Testicles, 1, 2, 3, 4, Testicles...

GoFgO je moj car zauvjek. Uvjek ću mu se klanjat i volit ga više od vlastite djece.
Sriver FX
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
238 odgovora
Država:
Grad: Ispred monitora
Godine: 52
Hvala:   0   puta!
#105332 u 10-07-2009 04:48 GMT+01 sat :


Aj ja da iskoristim priliku.

Gitara za malo jacu svirku, metal, ali da opet ne bude bas usko fokusirana, da moze malo da gleda i na stranu. Dakle:

Sound: srednje heavy; heavy
Budzet: 800 eur
Floyd rose: da
Konfiguracija: HH, moze i HSS ako ste zapeli
Broj fretova: 24
Telo: Mahagonij (neobavezno)
Masinice: lock included :D
Ergonomija: Superstrat, V ili LP
Fretboard: Rosewood (obavezno oznacen)

buduci da cu korta veliki izbor teze naci u bgu, nemojte samo njega stavljati, dajte i druge proizvodjace... Moze malo i da se nadmasi budzet...


Muzika je dovoljna za zivot, ali zivot nije za muziku...

Registreted Fender user #00063856534
Guitar360
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
9426 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine:
Hvala:   86   puta!
#105333 u 10-07-2009 05:24 GMT+01 sat :


Može se i puno jeftinije proći za to.
ALi nije ti problem u cortu jer cort ima zapravo tu samo nekoliko gitara koje odgovaraju.

Tebi treba Bc rich i to gunslinger retro blade. Ili NJ deluxe jr V.

Ovaj bc rich je u hrvatskoj svega 550 eura! Ovaj gunslinger. JrV je skuplji. Jedino što ima 22 praga, ali su jumbo, a ne neki maleni. Dakle super. Jr V Deluxe ima 24.
Ako ti to može netko nabaviti super.

Od corta imaš evl k6 i Xth koji ima sve što ti treba.
Izašla je i bijela EVL k6. Predobro izgleda gitara.
Toga bi ti trebalo biti ovdje:
http://www.lyrastyle.rs


Godin ima redline 3 koji kod nas košta oko 1000 eura.
I dobra je jedino što ima 22 praga.


Ima još gitara pospan sam. Sutra ću.


Testicles, Testicles, 1, 2, 3, 4, Testicles...

GoFgO je moj car zauvjek. Uvjek ću mu se klanjat i volit ga više od vlastite djece.
slavac
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
1385 odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   3   puta!
#105343 u 10-07-2009 09:33 GMT+01 sat :


što se tiče hevy metal sounda ti ga možeš dobiti i s telcem....okretanje poteniometra na pojačalu i uključivanje pedala čini čuda


Mirkec
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
11 odgovora
Država:
Grad: Sirac
Godine: 52
Hvala:   0   puta!
#105364 u 10-07-2009 12:43 GMT+01 sat :


jel im netko iskustvo s ovim online shopom Thomann


Guitar360
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
9426 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine:
Hvala:   86   puta!
#105398 u 10-07-2009 14:31 GMT+01 sat :


Slavac je u pravu.

THomann je dobar, ali ljudi ne računaju sve cifre koje su naknadne. Dakle shipping i dadžbine državi.

Pa čuj treba napraviti dvije konekcije, ali to su tako maleni zahvati da stvarno nije potrebno dramiti oko toga. To su spojevi kao oni kada trebaš spojiti ventilator na matičnu. Nek štreberi kažu kak se zovu. Oni sa tri pina. I tako ti spojiš i zdravo.

Dakle vanja ti mene ne slušaš baš. Isplati se staviti u corta ovo. Zašto ne?
Uostalom ako budeš nosio gitaru odna ti treba i kofer. A to je sve veliko i teško i ne stane ti u kofer.
A s druge strane jeftiniji je hardver gore. Za cijenu ovoga jednoga prewired seta u US ne možeš kupiti ni 3 pikapa ovdje, a kamoli već prewired pickguard sa potenciometrima, switchem i ostalim.

Moja preporuka je da nit ne kupiš telca, a pogotvo meksičkog telca. Mislim blesavo je. Razlika između nečega što košta 500 dolara a na čemu piše fender i nešto što košta 350 dolara na čemu piše cort je u sitotisku i obliku i ničem više. Dakle em se ne isplati kupiti jer ne dobijaš ništa s time osim prosječne gitare em ju se ne isplati nositi jer moraš kupiti kofer i još postoji mogućnost da ti ju neće dati nositi na avion jer misle da je to bomba pa ćeš možda morati plaćati dodatno. E sada ako uzmeš u obzir da imaš 500 dolara za gitaru. To ti je još 100 dolara.
Pa neka ti još naplate da ju moraš staviti u bunker. Hopa gle troška. TO je komplicirano nositi. Kupi lijepo pre wired pickguard i kada dođeš ovdje onda kreni šparati za neki strat koji je moderniji. Koji ima zapilanu petu barem. I onda samo pukneš u njea novi pickguard i zdravo.


Ako ti se ipak da vući gitaru ovdje onda za tu cijenu u americi možeš naći rabljnu gitaru što ti preporučam jer je tamo rabljeno fakat jeftino.
Ovo je 450 dolara. Ima seymour duncane, roller nut, joha sa quilted mapleom: sperzelove licking mašinice.
Samo pikapovi su kod nas 1400 kn
http://www.musicgoround.com/product.aspx?id=830933
http://users.skynet.be/migs/s2900.gif


Testicles, Testicles, 1, 2, 3, 4, Testicles...

GoFgO je moj car zauvjek. Uvjek ću mu se klanjat i volit ga više od vlastite djece.
vanja81
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
272 odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   0   puta!
#105418 u 10-07-2009 14:59 GMT+01 sat :


Da idem na USA Telca, opet je jeftnija varijanta nego kod nas, a dođe s koferom. Jer ako kupim giaru sad, proći će duuuugo vremena do slijedeće. Tako da to gledam kao dugoročnu investiciju
A za prtljagu ti ide ovako: 20 kg je norma, iznad toga se plaća, gitare mogu u kabinu ako su osjetljive, skupe i ako zamoliš da ti je uzmu gore (u pitanju je KLM, s njima idem).

Guitar360, sanjam Fendera noću, shvati me. Ove solucije šta ti predlažeš svakako nisu loše, ali san mi je svirati na Fenderu, Telcu pogotovo. Imao sam priliku odsvirati par nota na njemu (MiA) u jednoj trgovini, bio je spojen u Blues Juniora, ja ti ne mogu opisati taj feeling, zvuk, osjećaj, onaj prepoznatljiv "twang"...a ja sam bio pod dojmom još par dana nakon toga. :D
Trebaš bit zaljubljen u tu gitaru, ne gledaš isplativost previše. Zanimljivo je za Telecastera da ili ga voliš ili ne. A mene taj njegov, na prvu ruku jednostavan oblik, fascinira.

Ovaj post je izmjenjen od vanja81 (prije 10-07-2009 15:33, )


Guitar360
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
9426 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine:
Hvala:   86   puta!
#105446 u 10-07-2009 15:37 GMT+01 sat :


Gle, meni je to ok. Radi što hoćeš. Tvoji su novci. Možeš ih utrošiti na što god hoćeš.
I dalje recimo ne bi kupio telca sa ovim dizajnom jer mi je dizajn šugav, a gitara mi je ružna. A čak i da moram kupiti telca sigurno ne bi uzeo fendera. Velim ti ssitotisak je jeftina stvar koja se skupo plaća.
Samo ti lijepo nazovi KLM i pitaj ih točno.


Testicles, Testicles, 1, 2, 3, 4, Testicles...

GoFgO je moj car zauvjek. Uvjek ću mu se klanjat i volit ga više od vlastite djece.
Sriver FX
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
238 odgovora
Država:
Grad: Ispred monitora
Godine: 52
Hvala:   0   puta!
#105452 u 10-07-2009 15:50 GMT+01 sat :


Citat
#105343 slavac :
što se tiče hevy metal sounda ti ga možeš dobiti i s telcem....okretanje poteniometra na pojačalu i uključivanje pedala čini čuda


Pa mozes, ali nije to isto kao kad ustekas neku humb gitaru... drugaciji je filing, zvuk, jos ako je opasna gitara, onda jos i izgledas metalski :D


Muzika je dovoljna za zivot, ali zivot nije za muziku...

Registreted Fender user #00063856534
Guitar360
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
9426 odgovora
Država:
Grad: ZG
Godine:
Hvala:   86   puta!
#105454 u 10-07-2009 15:53 GMT+01 sat :


Staviš humbucker na telca i rokni pa ćeš vidjeti.

PA ako može tip iz slipknota svirati na telcu onda ti je sve jasno.


Testicles, Testicles, 1, 2, 3, 4, Testicles...

GoFgO je moj car zauvjek. Uvjek ću mu se klanjat i volit ga više od vlastite djece.
Sriver FX
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
238 odgovora
Država:
Grad: Ispred monitora
Godine: 52
Hvala:   0   puta!
#105462 u 10-07-2009 16:06 GMT+01 sat :


Eh, ali necu to da radim, da kvarim telca, to sam se lozio da uradim sa mojim stratom al necu, nedam ja moje noiselesse! Kad mi bude trebala gitara za metal, uzecu gitaru za metal i kraj, moj strat ce i dalje ostati bluesy. Sad... ko nema para to je vec druga prica, jevtinijemu da kupi samo pickup nego gitaru...


Muzika je dovoljna za zivot, ali zivot nije za muziku...

Registreted Fender user #00063856534
Đontra
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
105 odgovora
Država:
Grad: Bregana
Godine: 52
Hvala:   0   puta!
#105472 u 10-07-2009 16:25 GMT+01 sat :


Vanja ak več kupuješ gitaru u amerci onda kupi USA jer požalit češ poslje kaj si propustil priliku jer nejde se u ameriku svaki dan.


U početku bijaše Blues.
slavac
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
1385 odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   3   puta!
#105475 u 10-07-2009 16:36 GMT+01 sat :


greška ponovo : GITARA ZA METAL NE POSTOJI (NITI ZA BILO ŠTA DRUGO)
naravno igled je deruga stvar. Čim prije to shvatiš bolje za tebe


Sriver FX
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
238 odgovora
Država:
Grad: Ispred monitora
Godine: 52
Hvala:   0   puta!
#105484 u 10-07-2009 17:00 GMT+01 sat :


Da je tako onda bi se jazz svirao na jacksonu


Muzika je dovoljna za zivot, ali zivot nije za muziku...

Registreted Fender user #00063856534
Tema zatvorena, nove poruke nisu dozvoljene.