Marilyn Manson opet se poigrao numerologijom i objavio novi singl

 • Datum: 12-09-2017 19:22
 • Autor: muzika.hr
 • | 0
 • komentara Ispiši Stranicu
Novi je singl uspješan hibrid “Born Villaina” i “Pale Emperora”, iako je to moglo još žešće, što će reći da Manson ovdje nije plačipička nego reži a i reže ‘industrial’ gitarama gdje se, napokon nije klišej, vraća korijenima s početka devedesetih. Manson kroz modulator uspješno distorzira vokale u dovoljnoj mjeri da pjesma ne zvuči previše producirano, a najbolji je dokaz nastup užvio. Svoju novopečenu uspješnicu ‘Princ Tame’ objavljuje na poseban dan: U Americi su jučer bili sretni jedino Mansonovi fanovi. Tra-la-la-laaaah!

Možda nama u svijetu u kojem su glavna tema ustaše taj datum ništa ne znači, ali u američkoj kulturi svima je dobro urezan u pamćenje 9/11 kada su 2001. srušena dva njujorška tornja WTC-a i, po dobrom starom impulsu i osjećaju za provokaciju, Manson – kritičar američke obijesti, mitomanije i kršćanskog radikalizma – objavljuje je simbolično baš na taj datum.

Manson, samo će najokorijeliji obožavatelji među nama znati, oduvijek voli numerološke igrice: od poigravanja s brojem 15 kroz imena i broj pjesama na albumima, referencama u tekstopisanju do najave nadolazećeg 10. studijskog albuma. On se prvotno, pisali smo, trebao zvati Say10 (kad naglas pročitate onda ne znači samo ‘reci deset’ nego zvuči kao izgovor riječi ‘Satan’) a bio je najavljen na Valentinovo. Desetka ipak neće biti sotonska, ali se naslovom ne miče previše od Mansonove poetike temeljene na subverziji i ogolijevnaju religije: 6. listopada 2017. očekuje nas “Heaven Upside Down” što nije nikome pretjerano nova informacija jer je bilo očigledno iz imena turneje da će se album tako zvati.

Turneja je aktualna i Manson je novu stvar “We Know Where You f*cking Live” izveo sredinom ljeta, a nastavit će uz podebljavanje setliste novim stvarima za koje se svi kunu da su žešće. Manson će nastaviti s turnejom iako mu je prije nekoliko tjedana preminuo otac – stari kuler iz Ohija – koji je cijelu sinovu karijeru obožavao ekscentričnu personu Marilyna Mansona.

I dok čekamo album uz repeticije “We Know Where You f*cking Live”, ‘bog jebanja’ najavio je singl i novom internetskom stranicom gdje poziva na upisivanje lokacije i slanja e-mail adrese. Praksa je to prije svakog albuma, a svaki puta je bio svjež i originalan, pa mu mi dajemo šansu da nas opet iznenadi. A kako ‘zna gdje jebeno živimo’, možda i… Ma, ne, ne, samo možda.


» 0 komentara... Dodaj svoj!

Još nema komentara
ZADNJE NA FORUMU
 • Metal kutak - bendovi,albumi,preporuke

  Komentirao: motörhead

  Datum: 25-09 10:43

  Odgovora: 399

  Pogleda: 50353

 • jeftinija gitara + novi hardware

  Komentirao: baaab

  Datum: 24-09 11:34

  Odgovora: 8

  Pogleda: 140

 • El. akustična + pojačalo do 4000 kn

  Komentirao: kale99

  Datum: 23-09 01:44

  Odgovora: 1

  Pogleda: 88

 • Distorzija

  Komentirao: baaab

  Datum: 22-09 20:54

  Odgovora: 13

  Pogleda: 1662

 • Triplet Noir Studios

  Komentirao: pekki

  Datum: 22-09 18:15

  Odgovora: 73

  Pogleda: 1558