Webshop Music Centar

Nekogas i negde

  • autor: Boshe Gochka
  • datum: 31-08-2011 14:04

Pronađi akord!

Ne znaš kako odsvirati neki od akorda pjesmi Nekogas i negde? Upiši akord u tražilicu i saznaj!

Traženi akord će se prikazati ovdje

Od istog izvođača

Pregledano 2725 puta
Pregledano 3613 puta
Pregledano 1160 puta
Pregledano 4037 puta
Pregledano 3375 puta
Trebaš ritam za ovu pjesmu? Pronađi ga ovdje
Akordi/Tabovi:
E
Одамна веќе не знам и не умеам

без тебе да легнам, а да не помислам
       A                     E
каде си...  ме мислиш ли и ти?
   E
Одамна нема утро да ме осамне

без да праша зошто веќе не си крај мене
       A                    E
каде си... ме мислиш ли и ти?


                 D                   A
Не знам како ти е друг штом те покрие,
                  D                  A
ил сама во постела перница си гушнала?
        E
Само знам -


  A
Некогаш и негде ќе те сретнам пак

покрај мене ќе блеснеш ко светулка во мрак
           D
Со поглед ке ти раскажам
           A
дека без тебе не можам
      D                E
има нешто посилно од сеЉубовта е ретка птица брлива

без причина ќе слета и без збор ќе одлета

некаде кај друг да запее

Бакнежот е средба најубава на свет

мост на кој си идат душите во пресрет

а мојата те чека на пола пат


      D
Под кожа се уште те чувам
               E
и претчувствувам:Некогаш и негде ќе те сретнам пак...
Komentari
Još nema komentara